Gönderen Konu: ARACINIZIN KAPI LASTİKLERİNDEN RÜZGAR GİRİYORSA  (Okunma sayısı 1356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • http://www.alpullubeldesi.com/
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar başıma geldiği için yazıyorum.2007 model yeni Corolla sahibiyim.10000-20000-30000 bakımlarımın her seferinde arka sağ kapıdan içeriye rüzgar aldığını bildirdim ve her seferinde kapı ayarı yaptık deyip aracı teslim ettiler.(sadece 20000 bakımda servis belgesine işlendi)bir servis belgemde kayıtlı üstelik.Bundan 1-1.5 ay evvel aşırı yağışta (ne yağıştı ama)aynı kapıdan su almış ve ben bunu ancak koltuk ta bir renk olunca (arkaya kimse oturmadığı için)fark ettim.(kuruduğunda bir renk değişimi oluştu) servise gittiğimde  Edirne Kale plaza garanti uzmanı  :D inceleme gereği duymadan kapının esnetilip veya kapı fitilleri altına ince bir fitil yapıştırılıp  :argh: sorunun giderilebileceğini (bu komik önerilerde bulundu) söyledi.Bende derhal TOYOTa merkeze bildirdim.Gelen cevap dahada komikyi ''yapılan incelemede aracın arka sol kolkuğundaki izler kapı fitilinden giren sudan olmadığı tesbit edilmiştir''..Böyle bir inceleme yapılmamış olmakla beraber araç garantiden çıktığından fitilleri değiştirmemek için verilmiş bir cevaptır.Ben gerçi kendilerinden inceleme yapılmış maden servis belgesini istediğimi bildirdim.Kısacası; servis görevlisi hiç çekinmeden gerçek dışı beyanda buluna biliyor.Bu nedenle böyle bir olay yaşıyorsanız-yaşarsanız servis belgenize her seferinde yazdırın ve fitillerin değiştirilmesini talep edin ve sakın kapılarınızı esneterek fitil baskısının artırılmasına izin vermeyin..Kısacası TOYOTA aracınız garantiden çıktığında servis garanti uzmanınn gerçek dışı beyanını kabul ediyor bunu unutmayın

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: ARACINIZIN KAPI LASTİKLERİNDEN RÜZGAR GİRİYORSA
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2010, 10:37:01 »
Her yerde söylüyorum Fiat kötüdür iyidir konu bu değil ama Fiat servislerinde gerçekten müşteri hehine ellerinden geleni yapıyorlar. Keşke Toyota servisleri de böyle olsa. Pahalı da olsa servisten vazgeçmezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2010, 10:59:01 »
Geçmiş olsun.
Yapılan hertürlü işlemi servis belgesine yazdırmak lazım. Özellikle küçük şehirlerde servisler bunu çok yapıyor. Müşterinin şikayetini kayda geçirmeden baktık bi sorun bulamadık deyip geçiyorlar. Birkaç kez benimde başıma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • http://www.alpullubeldesi.com/
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2010, 00:36:36 »
Üst yazımdada dediğim gibi''göya   :islik: aracım incelenmiş ve koltuktaki izler kapı fitillerinden giren sudan kaynaklanmamış ''mış..Bende incelendiğinin ispatlanmasını istedim ve  belge talep ettim(Evet garanti uzmanına kapıyı açıp gösterdi  gözleri süper sonik ise incelemiş diyebiliriz,çünkü sadece gözleri ile  hatta göz ucu ile  :-\ baktı ve kapıyı kapatıp kapı fitillerinin altına ince bir fitil yapıştırılır veya kapı esnetilip sorun giderilir dedi).Bakalım Servis garanti uzmanı bu belgeyi nasıl oluşturacak  :wacko: .Gerçekten merak ediyorum.Bu belge gelsin veya gelmesin.elimdeki diğer belgeler ile beraber hakem heyeti öncelikle arkasındanda gerekirse Tük.Mah.dava açacağım bakalım su lekesimiymiş yoksa başka bir lekemi.Hele şu gerçek dışı beyanını belgelemeye kalsın sayın Kale Plaza (Edirne) garanti uzmanı bey fendi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2010, 09:26:36 »
Uzun süre Japonya'da yaşamış biri olarak konuşuyorum: Toyota'nın Nagoya'daki merkezinden bir kişi şu durumu bilse kahrından ölür! Başka da birşey demeye gerek yok sanırım. Yazık günah. Kendi vatanımızda "araba Japon olsa da servis Türk, normaldir" demek zorunda bırakılıyoruz.