Gönderen Konu: Pc,dvd-wr ı görmüyor  (Okunma sayısı 2642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Pc,dvd-wr ı görmüyor
« : Ekim 24, 2010, 00:53:02 »
başlıktan anlaşılacagı gibi pc dvd imi görmüyor kabloalr filan herşeyi kontrol ettim yok çalışmıyor :D haliyle formatta atamıyorum normalde kabloyu takınca yeni donanım bulundu deyip görürdü bi hal çaresi var mıdır arkadaşlar... jumper master slave demeyin yarım saattir bakıyorum sitelere birşey anlamadım :D şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Pc,dvd-wr ı görmüyor
« : Ekim 24, 2010, 00:53:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Pc,dvd-wr ı görmüyor
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2010, 01:36:42 »
Ya dwd sürücünü başka bir sistemde deneyeceksin veyahut başka bir dwd sürücüyü sistemne monte edip deneyeceksin, bu arada enerji geliyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2010, 01:55:45 »
Ya dwd sürücünü başka bir sistemde deneyeceksin veyahut başka bir dwd sürücüyü sistemne monte edip deneyeceksin, bu arada enerji geliyor mu?
abi zaten benim pcden söktüm arkadaşın pcye taktım format attım ona geldim eve kendi pcme taktım görmüyor enerji geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2010, 21:15:55 »
abi zaten benim pcden söktüm arkadaşın pcye taktım format attım ona geldim eve kendi pcme taktım görmüyor enerji geliyor

Siz daha dvd/cd sürücüsü ile mi format  atıyorsunuz ?  Biz flash belleğe geçtik. Artık cd okumadı, dvd okumadı  derdi  yok ;)  Bunlar bir  yana normal kendi pcnizde  çalışıyordu, söktünüz  arkadaşınıza götürdünüz, formatı  attınız geri tekrar bilgisayarınıza  taktınız  ve görmüyor öyle mi ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2010, 23:50:34 »
Siz daha dvd/cd sürücüsü ile mi format  atıyorsunuz ?  Biz flash belleğe geçtik. Artık cd okumadı, dvd okumadı  derdi  yok ;)  Bunlar bir  yana normal kendi pcnizde  çalışıyordu, söktünüz  arkadaşınıza götürdünüz, formatı  attınız geri tekrar bilgisayarınıza  taktınız  ve görmüyor öyle mi ?
aynen öyle abicim :)flash bellekle format attık diyelim anakartın cdyi nasıl tanıtacaz pcye ses kartını filan aklıma takılıyor sürekli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 00:04:20 »
peki  HDD ile dwd rw veya cd okuyucu tek kablo üzerinden mi bağlıyorsunuz  , yoksa  ayrı ayrı kablolarmı ,
veya ikiside  sata girişlimi , yada hdd sata gitişli dwd okuyucu  IDE  kablosu ilemi bağlıyorsunuz.
Bağlama tipini bir söleyın yardımcı olabılırız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2010, 01:00:04 »
peki  HDD ile dwd rw veya cd okuyucu tek kablo üzerinden mi bağlıyorsunuz  , yoksa  ayrı ayrı kablolarmı ,
veya ikiside  sata girişlimi , yada hdd sata gitişli dwd okuyucu  IDE  kablosu ilemi bağlıyorsunuz.
Bağlama tipini bir söleyın yardımcı olabılırız
doğruyu söylemek gerekirse bunlardan anlamam:-)kücük bir gelişme az önce gördü ama aygıt yöneticisinde cd sürücüleri olarak görünmüyor en başta 1 yaziyor onun icinde fırsat diyerek format atiyorum simdi inşallah düzelir teşekkürler arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2010, 01:37:06 »
işl.  kolay gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2010, 01:41:42 »
Format işlemi bitti artik görüyor dvdyi yorum yazan yardim etmeye çalışan arkadaşlara teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2010, 17:05:30 »
Geçmiş olsun.

aynen öyle abicim :)flash bellekle format attık diyelim anakartın cdyi nasıl tanıtacaz pcye ses kartını filan aklıma takılıyor sürekli

Valla benim sorunum genelde, driverlerden ziyade  sürekli kullanılmaktan çizilen işletim sistemi cdleri  idi. her  seferinde yanımda bir kaç tane cd  götürür o okumazsa  diğerini  takardım. Artık flash belleğimi cdrom olarak formatladım bir  nevi cinsiyet değiştirdim. Yani flash belleği pc ye  takınca bilgisayar cd rom olarak algılıyor. Onun içine de xp ve sıkça kullanılan programları (adobe, nero, office..v.s)  kopyaladım. Şimdi rahat  ediyorum eşin dostun pcsine format atarken.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2011, 14:52:03 »
valla şöyle bi sıkıntı olabilir 1.si hdd yanmış olabilir kısa devreden dolayı. 2.si ise BIOS ayarlarından bakınız. oraya girince dvd inizi bulun ve seçin pc yi tekrar başlatın umarım işe yarar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2011, 18:50:12 »
Geçmiş olsun.

.... Artık flash belleğimi cdrom olarak formatladım bir  nevi cinsiyet değiştirdim. Yani flash belleği pc ye  takınca bilgisayar cd rom olarak algılıyor. Onun içine de xp ve sıkça kullanılan programları ....

Normalde işletim sistemi bozulduğunda kurtarma CD sini takarak PC yi oradan boot ediyor ve gerekl kurtarma işlemlerini seçip yapıyoruz. Peki Flash diske atılan bu işletim sistemi (kurtarma CD si), PC anahtardan açıldığında   USB ye takılı bu diski nasıl görüyor ( ya da CD rom olarak nasıl görüyor) ? Bu aşamada henüz USB sürücüleri devre dışı değil mi, boot seçenekleri arasında böyle bir şey yoktu sanırım ? Eski yeni PC lerin bu konuda bir farkı var mı?  Denememiştim, yapılıyorsa bir tane yapıp bir köşede dursun diyeceğim.