Gönderen Konu: ACİLLL yardım arabam çalışmıyor ?  (Okunma sayısı 11727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
ACİLLL yardım arabam çalışmıyor ?
« : Ekim 23, 2010, 23:27:42 »
arkadaşlar bugün sabah işe gittim arabamı park ettim akşam mesai çıkışı eve geldi yol boyunca hiçbir zorlama devirsiz kullanma yapmadım.hiçbir yere vurmadım sürtmedim akşam hanım biryerlere gidelim dedi neyse hazırlandık çıktık arabaya bindim marş basıyor araba çalışmıyor .hiç çalışma egilimi bile göstermiyor .araçta sıralı sistem var .atiker sistemlerin dügmesine basılı tutunca otmatik gaza geçiyor bastım gaza geçti bastım marşa araba çalıştı gidecegimiz yere gittik giderken benzinlige ugradık yarım depo benzin vardı  liralık daha aldım tedbir için ama gene çalışmadı akşamdan bu tarafa en az 15 defa denedim ama araba hiçbir çalışma  egilimi göstermiyor gaza geçince şık diye çalışıyor.elektrik aksamını şöyle bir yokladım sıkıntı yok gibi.depoda yarım depo benzinde var acaba arıza neden olabilir hayır yarın pazar birçok yerde kapalıdır muhtemelen ne yapacagımı şaşırdım . inşallah şu sıkışıklıkta fazla masraf açmaz masraf degilde 13 yıldır ilk defa tek marşta  çalışmayışı beni üzdü  :( :( :( :( :( :(
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

ACİLLL yardım arabam çalışmıyor ?
« : Ekim 23, 2010, 23:27:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: ACİLLL yardım arabam çalışmıyor ?
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2010, 23:31:18 »
arkadaşlar bugün sabah işe gittim arabamı park ettim akşam mesai çıkışı eve geldi yol boyunca hiçbir zorlama devirsiz kullanma yapmadım.hiçbir yere vurmadım sürtmedim akşam hanım biryerlere gidelim dedi neyse hazırlandık çıktık arabaya bindim marş basıyor araba çalışmıyor .hiç çalışma egilimi bile göstermiyor .araçta sıralı sistem var .atiker sistemlerin dügmesine basılı tutunca otmatik gaza geçiyor bastım gaza geçti bastım marşa araba çalıştı gidecegimiz yere gittik giderken benzinlige ugradık yarım depo benzin vardı  liralık daha aldım tedbir için ama gene çalışmadı akşamdan bu tarafa en az 15 defa denedim ama araba hiçbir çalışma  egilimi göstermiyor gaza geçince şık diye çalışıyor.elektrik aksamını şöyle bir yokladım sıkıntı yok gibi.depoda yarım depo benzinde var acaba arıza neden olabilir hayır yarın pazar birçok yerde kapalıdır muhtemelen ne yapacagımı şaşırdım . inşallah şu sıkışıklıkta fazla masraf açmaz masraf degilde 13 yıldır ilk defa tek marşta  çalışmayışı beni üzdü  :( :( :( :( :( :(

benzin pompasındandır belki Yücel abi
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2010, 23:31:54 »
Geçmiş olsun Yücel ben pek anlamam lpg den motordan ondan sana yardımcı olamıcağım anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır işallah büyük bir sorun dildir ve hemen çözüme kavuşur :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2010, 23:35:06 »
sagolun arkadaşlar benim aklıma iki şey geliyor birincisi benzin lpg geçiş ünitesi ikincisi benzin pompası.ama hiçbir belirti vermeden şak diye bozulur mu bu. bir aralar birinden duymuştum bu arabaların şasesini baglandıgı bir nokta varmış o gevşeyin sorun yaratıyormuş ama aracın altını biryere felan vurmadım ki arkadaş.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2010, 23:36:17 »
sagolun arkadaşlar benim aklıma iki şey geliyor birincisi benzin lpg geçiş ünitesi ikincisi benzin pompası.ama hiçbir belirti vermeden şak diye bozulur mu bu. bir aralar birinden duymuştum bu arabaların şasesini baglandıgı bir nokta varmış o gevşeyin sorun yaratıyormuş ama aracın altını biryere felan vurmadım ki arkadaş.

abi valla hiç belli olmaz ya sen bi git sanayiye ama sağlam bi usta olsun boşuna para verme yoksa ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2010, 23:38:33 »
gidecez artık ercüment kardeş başa gelen çekilir zaten 1-2 ay daha bekleyip kışa girmeden full bakımdan geçirecektim.malum önümüz bayram

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2010, 23:40:24 »
valla aynen öle şak diye bozulur.Arkadaşın opelinde başına gelmişti.Ne vurdurmayal nede marşla çalısmıyordu.Atiker lpg göstergesinin o a harifne basıp lpgye geçince marş alıp çalısıyordu.Sonuç mu benzin pombası uçmuş
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2010, 23:41:00 »
yücel abi bizim passatta yapıyordu 1 hafta önce sattık kurtulduk :D satın gitsin sizde :P
ya benzin pompasında ya da elektrik aksamındandır.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2010, 23:50:45 »
abi eğer benzin deponda benzin hep az kaldıysa, benzin pompasını yemiş olabilirsin..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2010, 00:00:15 »
Abi yarım depoya yakın vardı gittim 10 litre daha aldım zaten zaten prensibimdir çeyrek çubuguna yaklaşınca hemen gider alırım benzin.kısmet kardeş yapacak birşey yok .benzin pompası pahalımıdır bunların fiyatları ortalama nedir.arkadaşlar..

birde satma olayına gelince kardeş bu araba benim kardeşim gibi oldu artık yadigarımız yıllardır ne yollar tepti tık demedi halada gidecegim yere bir şekilde beni ulaştırdı.aracım benden vaz geçmedikçe ben ondan vaz geçmem.çünki ben onu SEVİYORUM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2010, 00:16:22 »
  Geçmiş olsun.
 Marş basmadan önce gaz pedalının sonuna kadar iki kere basıp bırakın. Sonra marş basın. Arka koltuğun altını sökerseniz daha iyi duyabilirsiniz, eğer oradan yakıt pompasının sesi geliyorsa muhtemelen sorun ya filtre vs. de tıkanmada ya da lpg benzin ayırıcı bir aparattadır. Ama yakıt pompasından ses gelmiyorsa ona bakmak iyi olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2010, 00:33:11 »
Yücel abi öncelikle geçmiş olsun. Aynı durum bizim başımıza geldi 1 sene önce. Araba benzinde marş basıyo ama çalışmıyodu , lpg anahtarı 3 kademeli en üstte sadece lpgde çalışır , ortada benzinde çalışır gaz verince lpg ye geçer en altta ise sadece benzinde çalışır. Biz mecbur sadece lpg de çalıştırdık normalde ortada dururdu. Sanayiye gittik sol arka kapının orda benzin pompası değişti eski haline döndü...
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2010, 13:38:53 »
arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Malum sabaha kadar uyku tutmadı sabah kahvaltıdan sonra aldım avometremi elime gittim arabanın yanını aklıma gelen yerleri silgortaları ölçtüm direksiyonun alt kısmındaki parçayı çıkardım birde ne göreyim bizim baba bundan 3-4 sene önce alarm taktırmıştı alarmı takan vatandaş adeta bir hızar misali tam anlamıyla aracın içine etmiş kabloları tektek yeniden toplayarak ve bantlayarak orjinali haline getirdim .marşa bir bastım tak daha havada kaptı araba çalıştı içime soguk sular serpildi.buda gösteriyorki usta hataları işçilik rezaletlikleri olmadıkça efsane yolda bırakmaz çalışmamazlık yapmaz .başınıza bu tarz bir olay gelirse beyin ve diger pompa ve sensörlere ait bütün sigortalar burada .kontrol ederek sorunu çözebilirsiniz.Allah a çok şükür bu sıkışıklıkta bir benzin pompası masrafı beni sarsacaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2010, 13:42:30 »
geçmiş olsun. ben demiştim elektrik aksamından olabilir diye :islik: bizim passat da çalışmayınca sigortalarla oynayınca çalışıyordu. ya da lpg de çalıştırıyorduk :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma