Gönderen Konu: 1.33 corolla comfort , nasıl kullanmalı...!  (Okunma sayısı 2810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
1.33 corolla comfort , nasıl kullanmalı...!
« : Ekim 23, 2010, 14:21:57 »
merhaba arkadaşlar sizlerden acil olarakn tavsiyeler bekliyorum . aracı eylül de aldım şu an 2900 km de ve ortalama 8 lt yakıyor . deviri kaç olmalı yokuşta ne yapmalı vs. ..cevaplarınızı bekliyorum iyi dünler

Toyota Club Türkiye

1.33 corolla comfort , nasıl kullanmalı...!
« : Ekim 23, 2010, 14:21:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: 1.33 corolla comfort , nasıl kullanmalı...!
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2010, 21:21:02 »
dostum agresif kullanmas isen yakıtın zamanla dusecektır.sımdı burda 2000 3000 devır arası dıe baslayan bı cumle kurardım ama bu yola eğime trafığe gore degısır.duz yolda mumkun oldugunca dusuk devırde zorlamadan bayırda ıse daha yuksek devırlerde.ama dedıgım gıbı bunu soför olarak o an kı yola gore kendın ayarlaman gerekır.bışey sormak ıstıyorum.aracın 2. vıtese gecerken bı sılkelenme yasıyormusun hafıfte olsa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2010, 21:25:43 »
merhaba arkadaşlar sizlerden acil olarakn tavsiyeler bekliyorum . aracı eylül de aldım şu an 2900 km de ve ortalama 8 lt yakıyor . deviri kaç olmalı yokuşta ne yapmalı vs. ..cevaplarınızı bekliyorum iyi dünler
Ahmet bey size tavsiyem forum kuralları gereği tanışma bölümünde kendi açacağınız başlık altında kendinizi tanıtmanız ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız. :)

Aracınızda hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2010, 21:30:47 »
 Merhaba Ahmet Bey,

Sizi öncelikle Tanışma Bölümü'nde açacağınız başlık altında biraz tanıyabilir miyiz?

Bu arada aynı konuyla ilgili farklı bir başlıkta da soru sorduğunuzu görüyorum. Konuyu buradan takip etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Her ne kadar rodaj(alıştırma) döneminde sürücülerden ekstra bir çaba beklenmese de motor kendi rodajını tamamlayana kadar belli bir km. geçmesi gerekir. Bir motorun tam verimli olarak çalışabilmesi, yada başka bir deyişle tam yürürüne oturması için bu süre beklenmelidir ve yaklaşık 5.000 km'dir.
 Yakıt tüketim değerleri ve performans ölçümü rodajdan sonra yapılması tavsiye edilir. Ancak ben gene de tavsiye isteyenlere vites değişim aralıklarını 3.000 d/d'de tutmalarını tavsiye ediyorum. Motorun teknik çalışması bakımından en ideal motor çalışma devri 3.000 d/d'dir.

Umarım size yardımcı olabilmişimdir Ahmet Bey. Ben bildiklerimi nacizane sizle paylaştım. Sizde yukarıdaki hatırlatmamı dikkate alarak kendinizi tanıtırsanız sevinirim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2012, 07:17:01 »
ABİ MOTORUN YETERİ ISINMAMIŞ OLMASI ÇOK TRAFİK OLMASI VE GİDECEĞİN YERİN KISA OLMASI GİBİ FAKTÖRLER ARTTIRIR BENDE YENİ ALDIM ARACIMI DAHA 2000 KM DE ŞEHİR İÇİ DEDİĞİN GİBİ YAKIYOR BAZI BENZİN FİRMALARINDAN ALDIĞIM BENZİNLE ORTALAMA 10 BİLE ÇIKIYOR BİLGİNE
1.33 kar beyazı toyota corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyot'AŞK Coroll'AŞK
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2012, 13:35:33 »
2012 1.33 corollam var. Ben de yeni aldım. 4bin küsür kilometredeyim. Ortalamam 6lt yi hiç görmedi.

Nasıl kullandığıma gelince: vites geçişlerini shift ışığı 2bin devirlerde yandığında değiştiriyorum.
En önemlisi nabza göre şerbet mantığıyla gaza basar veya çekerim. Burada motoru dinlemek çok önemli. Gitmek istediğiniz hızda,
motor hızınızı koruyacak kadar benzin emmesi gerekiyor.Fazlası gereksiz emisyon ve fazla yakıt israfı...Bu hassasiyet çok önemli.
Ayağım yolun aşağı veya yukarı yokuş olmasına bağlı olarak anlık gaza yüklenir/çekerim.

Dik bir yokuşa geldiğimde  6.vitesten hemen 4.vitese çekerim.
Düz yolda ise 6.viteste 90-95km/saat hızla giderim.
En son yaptığım bayram yolculğunda   Ankara-Nevşehir Nevşehirden Antalya'ya olan yolculuğumda  toplamda 880. km'de benzin ışığı yandı. Fulledim 49 lt benzin aldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2012, 15:37:01 »
2012 1.33 corollam var. Ben de yeni aldım. 4bin küsür kilometredeyim. Ortalamam 6lt yi hiç görmedi.

Nasıl kullandığıma gelince: vites geçişlerini shift ışığı 2bin devirlerde yandığında değiştiriyorum.
En önemlisi nabza göre şerbet mantığıyla gaza basar veya çekerim. Burada motoru dinlemek çok önemli. Gitmek istediğiniz hızda,
motor hızınızı koruyacak kadar benzin emmesi gerekiyor.Fazlası gereksiz emisyon ve fazla yakıt israfı...Bu hassasiyet çok önemli.
Ayağım yolun aşağı veya yukarı yokuş olmasına bağlı olarak anlık gaza yüklenir/çekerim.

Dik bir yokuşa geldiğimde  6.vitesten hemen 4.vitese çekerim.
Düz yolda ise 6.viteste 90-95km/saat hızla giderim.
En son yaptığım bayram yolculğunda   Ankara-Nevşehir Nevşehirden Antalya'ya olan yolculuğumda  toplamda 880. km'de benzin ışığı yandı. Fulledim 49 lt benzin aldı.
Aynı km ve yakıtı ben de Düzce-Trabzon arası yaptım ortalama 5.6 litre yaktı 100 km de.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.