0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar sizlerden acil olarakn tavsiyeler bekliyorum . aracı eylül de aldım şu an 2900 km de ve ortalama 8 lt yakıyor . deviri kaç olmalı yokuşta ne yapmalı vs. ..cevaplarınızı bekliyorum iyi dünler
2012 1.33 corollam var. Ben de yeni aldım. 4bin küsür kilometredeyim. Ortalamam 6lt yi hiç görmedi.Nasıl kullandığıma gelince: vites geçişlerini shift ışığı 2bin devirlerde yandığında değiştiriyorum.En önemlisi nabza göre şerbet mantığıyla gaza basar veya çekerim. Burada motoru dinlemek çok önemli. Gitmek istediğiniz hızda,motor hızınızı koruyacak kadar benzin emmesi gerekiyor.Fazlası gereksiz emisyon ve fazla yakıt israfı...Bu hassasiyet çok önemli.Ayağım yolun aşağı veya yukarı yokuş olmasına bağlı olarak anlık gaza yüklenir/çekerim.Dik bir yokuşa geldiğimde 6.vitesten hemen 4.vitese çekerim.Düz yolda ise 6.viteste 90-95km/saat hızla giderim. En son yaptığım bayram yolculğunda Ankara-Nevşehir Nevşehirden Antalya'ya olan yolculuğumda toplamda 880. km'de benzin ışığı yandı. Fulledim 49 lt benzin aldı.