Gönderen Konu: Corolla 1.4 D-4D Terra Triptonik  (Okunma sayısı 9146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
Corolla 1.4 D-4D Terra Triptonik
« : Ekim 23, 2010, 13:34:10 »
Selam arkadaşlar yeni bi araç düşünüyorum Toyotada karar kıldım 2.el 2006 model Toyata Corolla 1.4 D-4D Terra Triptonik vites buldum almayı düşünüyorum ama daha önceden hiç toyota ve triptonik vites kullanmadım, kullanan arkadaşlar veya bu aracı bilenler tavsiye edermisiniz + ve - leri nelerdir ? Birde Triptonik olması beni düşündürüyor,sorunsuzluk açısından toyotanın otomatik şanzımanları nasıl ?

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.4 D-4D Terra Triptonik
« : Ekim 23, 2010, 13:34:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Corolla 1.4 D-4D Terra Triptonik
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2010, 11:22:06 »
ya bi bilen yokmu allah rızası için biri bi yorum yapsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2010, 11:56:38 »
Eray bey birisinde olsa yardımcı olacaktır heralde . Ama bende benzinli triptonik var gayet memnunum biraz alışması zaman alıyor o kadar . Otomatik viteslere göre daha az yakıt harcıyor . Nedeni ise otomatik debriyajlı araç otomatik vites değil yani . İsterseniz triptonik olarak kullanabiliyorsunuz . Kullanış açısından çok rahat araç :) . Ama mekanik olarak daha sorun yaşamadığım için birşey diyemeyecegim
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2010, 12:43:13 »
Eray bey, Bu konu ile ilgili forumda çok yorum var.
MMT ve ya M/M araması yaparak değişik yorum bulabilirisniz.
(tiptronik ve ya multimode denilen vites değişim şekli, Toyota araçlarda MMT ve ya son 2 yılda M/M diye yazılıyor. Yani kısacası Multimode.)
Ben 1 yıl önce sıfır aldım ve memnunum, kullanıyorum.
İlk çıkan modellerinde bir takım problemleri varmış, ancak yeni kasalarda problemler giderilmiş diye okuyoruz forumlarda. Tecrube edenler bilgi paylaşımında bulunmuş.
Biraz forumda zaman geçirin, konuları okuyun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2010, 19:23:06 »
2006 ve terra dediğinize göre araç E12 kasa.
E12 lerde MMT var mıydı? ben manuel ve tam otomatik vites seçeneği var diye biliyorum.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2010, 15:08:21 »
Selam arkadaşlar yeni bi araç düşünüyorum Toyotada karar kıldım 2.el 2006 model Toyata Corolla 1.4 D-4D Terra Triptonik vites buldum almayı düşünüyorum ama daha önceden hiç toyota ve triptonik vites kullanmadım, kullanan arkadaşlar veya bu aracı bilenler tavsiye edermisiniz + ve - leri nelerdir ? Birde Triptonik olması beni düşündürüyor,sorunsuzluk açısından toyotanın otomatik şanzımanları nasıl ?

Eray bey almayı düşündüğünüz arabanın aynısı bende var.
2006 model Toyata Corolla 1.4 D-4D Terra aşağa yukarı 1 yıldır kullanıyorum. Arabamda 100 000 km. de şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. İlk araba almaya karar verdiğimde otomatik vitesli araba kesinlikle almam diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış aldık. İyikide almışım diyorum. Sürüş keyfi ve rahatlık açısından bence düz vitesten daha iyi.
Vites konusuna gelince: Şu ana kadar sadece araç ilk kalkışta dik yokuşlarda kavrama sorunu yapıyor. Bunun haricinde hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Bu benim tespitim belki bazıları itiraz edebilir mmt. vitesli arabalar düz vitesli arabalara göre daha az yakıyor. Araç kendini hiç zorlamıyor. Vitesleri en uygun zamanı ayarlayarak değiştiriyor.
Anlayacağın pişman olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2010, 13:54:32 »
memnun kalırsınız bence
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey