0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.Vural bey aracınızda herhangi bir sorun yok benim aracım dizel bendede 2000 devir civarında eğer düz yol ise yükseltmem için uyarıyor ama ben 2500-2400 deviri bulmadan vites yükseltmiyorum.Aslında ben o gösterge yokmuş gibi davranyorum yani kafanıza fazla takmayın o göstergeyi aracı bildiğiniz gibi kullanın.
Yanlış yönlendirme. Vites değişim göstergesi minimum yakıt tüketimi baz alınarak tasarlanmış bir sistemdir. Bu nedenle bu sisteme uyarak vites değiştirmek en mantıklı yöntemdir. Yakıt tüketiminden ziyade performans istendiğinde elbette bu uyarılar dikkate alınmayabilir.
arkadaşlar, ben de başlığı ve konu içeriğini görünce Vural beyin de müsadesiyle sormak istedim, sırf bu soru için de ayrı başlık açmayayım dedim;hep de merak ettiğim bir konu bu, aracım 98 corolla 1.6xei sw, lpg'li değil, orjinal halde benzinli, bu aracı optimal koşullarda en az yakıt harcayacak şekilde nasıl kullanmak gerekir?ben aracı genellikle 2000-3000 devir aralığında kullanıyorum, çok fazla devir yaptırmamaya gayret ediyorum, sadece işte yokuş çıkarken 4000-5000 deviri kısa süreli görüyor, sizce kullanımda hata var mı? nasıl kullanırsam benzin sarfiyatını en uygun şekilde tutarım?