merhabalar. çok sevdiğim, benim her şeyimde ( ilk araba kullanmam, ilk gezim, ilk arabada içkim, ilk sevgilim, orta okul, lise hatta üniversite mezuniyetlerim ...) ilk olan, ilk sahibi olup babamın vefatıyla 2006 da bana yadigar kalan 91 toyota corolla 1.6 xl i geçen sene mahvetmiş durumdayım

dediğim gibi hayatımda ilklerin vesilesi olmuş bu arabaya ne yazıkki babam gibi bakamadım. gerek öğrenciliğin verdiği rahatlıkla hor kullandım gerek maddi sorunlarım vardı. araç yağ akıtıyordu, bir 500 tl toplayıp yaptıramadım. onun yerine 1 teneke yağ almıştım ve azaldıkça ekliyordum. arabanın motoru triger dışında açılmamıştı. babam bana verdiğinde (kanserdi ve 2004 te bana vermişti artık) araba 320000 deydi ben onu en son 480000de iflas ettirdim

babam titizdi ama ben hep ekimde alacağım çeke güvenip, o zaman rektefiye ettirme umuduyla kullandım. birgün yağ eklemeyi unuttum ve yatak sardırdım. durdu usulca, almanlar gibi bağırmadan.
araç 2009 temmuzdan beridir garajda. bu arada iş buldum, elimde 10000 tl üzeri nakit var. herkes 100000 tl daha çekip yeni araç almamı söylüyor fakat bu toyotadan bir türlü vaz geçemiyorum. hayatıma öyle işlemiş ki. sanki ihanet edecem gibi geliyor fakat çok para harcamakta kafamı kurcalıyor. 19 yıllık araba. o yanı da var. hoş sıfır fiatlara +10 basar ama.
anam dışında aile ve tüm arkadaşlarım arabayı satmamı, hurdaya vermemi söylüyor fakat ben o arabayı kullanmayı çok istiyorum.
bu aracın kaliteli, sorunsuz (grankı taşlatmak vs istemiyorum) orijinal çıkma parçalarla, istanbulda (neredeyse 1 senedir buradayım, işim burada istanbullu oldum artık

) en uygun fiyata ve sorunsuz nerede yaptırırım? kaça mal olur?
ayrıca, toyotalı olmak böyle bir tutku! iyi geceler!