Gönderen Konu: yatak sarmış ae 92 91 model corolla  (Okunma sayısı 3604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
yatak sarmış ae 92 91 model corolla
« : Ekim 23, 2010, 04:14:52 »
merhabalar. çok sevdiğim, benim her şeyimde ( ilk araba kullanmam, ilk gezim, ilk arabada içkim,  ilk sevgilim, orta okul, lise hatta üniversite mezuniyetlerim ...) ilk olan, ilk sahibi olup babamın vefatıyla 2006 da bana yadigar kalan 91 toyota corolla 1.6 xl i geçen sene mahvetmiş durumdayım :argh:  dediğim gibi hayatımda ilklerin vesilesi olmuş bu arabaya ne yazıkki babam gibi bakamadım. gerek öğrenciliğin verdiği rahatlıkla hor kullandım gerek maddi sorunlarım vardı.  araç yağ akıtıyordu, bir 500 tl toplayıp yaptıramadım. onun yerine 1 teneke yağ almıştım ve azaldıkça ekliyordum. arabanın motoru triger dışında açılmamıştı. babam bana verdiğinde (kanserdi ve 2004 te bana vermişti artık) araba 320000 deydi ben onu en son 480000de iflas ettirdim :argh: babam titizdi ama ben hep ekimde alacağım çeke güvenip, o zaman rektefiye ettirme umuduyla kullandım. birgün yağ eklemeyi unuttum ve yatak sardırdım. durdu usulca, almanlar gibi bağırmadan. ::)  

araç 2009 temmuzdan beridir garajda. bu arada iş buldum, elimde 10000 tl üzeri nakit var. herkes 100000 tl daha çekip yeni araç almamı söylüyor fakat bu toyotadan bir türlü vaz geçemiyorum. hayatıma öyle işlemiş ki. sanki ihanet edecem gibi geliyor fakat çok para harcamakta kafamı kurcalıyor. 19 yıllık araba. o yanı da var. hoş sıfır fiatlara +10 basar ama.

anam dışında aile ve tüm arkadaşlarım arabayı satmamı, hurdaya vermemi söylüyor fakat ben o arabayı kullanmayı çok istiyorum.

bu aracın kaliteli, sorunsuz (grankı taşlatmak vs istemiyorum) orijinal çıkma parçalarla, istanbulda (neredeyse 1 senedir buradayım, işim burada istanbullu oldum artık :D) en uygun fiyata ve sorunsuz nerede yaptırırım?  kaça mal olur?

ayrıca, toyotalı olmak böyle bir tutku! iyi geceler!

Toyota Club Türkiye

yatak sarmış ae 92 91 model corolla
« : Ekim 23, 2010, 04:14:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: yatak sarmış ae 92 91 model corolla
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2010, 04:18:57 »
Valla probleminiz için bi açıklamaya yapamayacağım ama yazdıklarınız ve arabaya olan sevginiz gerçekten çok hoşuma gitti.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2010, 04:38:33 »
ya gerçekten acayip seviyorum.  ufak bir çarğma yaptım. onunla birlikte 5000 i çıkardım gözden. herkese karşı durup bu meblayı geçmezse yaptıracam ya.

arabam sağlam iken:
:

kaporta hasarlı iken:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2010, 08:46:41 »
Hocam nasıl araba aşkı bu ağlatmışın resmen arabayı bide üzerine kara şişe koymuşsun. Kaldır bu fotoğrafı buradan yazık :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2010, 12:44:15 »
Oncelıklı olarak babanız ıcın uzuldugumu ve kensısı ıcın Allahtan rahmet dıledıgımı bılmenızı ısterım.
Ben sızın yerınızde olsam o arabaya karsılık dunyanın en ıyı arabasını bıle verseler kabul etmem zıra babanızın hatırasını tasıyor.
Tamır konusuna gelınce, krank taslamaya gerek olup olmadıgını bılmıyorsunuzdur sanırım. Berkı polısajla kurtulabılır. Iyı bır ustaya goturup her ısı yaptırabılırsınız. Tanıdıgım ıyı usta ve rektefıyecı var. Umranıyedeler, ıstersenız ozelden yazın sızı bılgılendıreyım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2010, 13:26:36 »
Kardeş öncelikle başın sagolsun diyorum.

Aracı çok seviyorsun bunca eziyeti ona neden yaptın .Madem baba uadigarı insan gözünden sakınır.Bırak hor kullanıp kullanılmaz hale getirmeyi öyle bir bakardım ki bababmdan aldıgımdan daha iyi durumda olurdu.

Geleliim sorununa kardeş normal şartlarda degeri 6-7 lira olan bir araç için 2-3 lira para harcamak mantıklı gelmiyor derdim.amma velakin bu araba sana emanet vede bu arabayı bu hale getiren sensin.Bence şimdi akde vefa borcunu ödemenin zamanı aracının motorunu - kapaortası iç karoserini çok güzel şekilde yapotır masraftan kaçma .
Daha sonra maşallah güzel araba dediklerinde gögsünü gererek baba yadigari dersin.daha çok seneler sana arabalık yapar.

Yada yukarıda yazdıgım herşeyi unut git sanayiye en yüksek fiyatı verene ver .babanla ve ailenle o arabada geçirdigin anılarını 3-5 liraya sat gitsin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2010, 14:06:32 »
Başınız sağolsun. Ben böyle durumda yaptırır 10 sene daha binerdim. Babamın anıları için..
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah