Gönderen Konu: Ekonomi  (Okunma sayısı 1255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ekonomi
« : Eylül 13, 2007, 21:44:45 »
Arkadaşlar birazdan ekonomi görüşlerinizi alalım Bakalım Toyotacılıar ekonomi hakkında neler düşünüyorlar.. ben ortaya bişiler atayım. Sohbet Başlasın

1.Türkiyedeki Yabancı Sermaye hakkında neler düşünüyorsunuz..?

2.Döviz Kurunun son durumunu özellikle ülkemiz ihracatı açısından gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz.?

3.Yatırım Araçlarının kullanımı ve zamanlaması açısından neler düşünüyorsunuz.?

Always TOYOTA

Toyota Club Türkiye

Ekonomi
« : Eylül 13, 2007, 21:44:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ekonomi
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2007, 09:32:06 »
Geçen gün yüksek miktarda dolar bozdurduğumdan döviz kuru hakkında yükselmesi gerektiği dışında pek birşey söyleyemeyeceğim  Kişi başına düşen gelir 5bin dolar diyorlar, ama bunun nedenlerinden biri de doların çok ucuz olması. Dünyanın çoğu yerinde de durum aynı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ekonomi
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2007, 09:40:40 »
Tebrikler Serkan Bey, güzel bir başlık açmışsınız. Ben bu konulara çok meraklıyım ama bu güne kadar böyle bir başlık açmak hiç aklıma gelmemişti. En kısa sürede ben de görüşlerimi sizlerle paylaşacağım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Ekonomi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2007, 02:16:24 »
valla arkadaşlar işim genellikle bu konularla alakalı ama ben onlardan kaçmak için burdayım şimdi bu konudanda kaçıyorum
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ekonomi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2007, 03:10:02 »
Eğer elinizde yüklü bir paranız varsa, 1.) Arsa  2.) İş yeri  3.) ev, alarak yatırım yapabilirsiniz! İyi semtlerde 1+1 lerde iyi gelir sağlar yok benim param o kadar değil diyorsanız, Ytl' de aylık faize bağlayabilirsiniz. Faiz istemem derseniz, o zaman külçe altın alarak değerlendirin. Dolar'da bağlı paranız da varsa, şu aralar hiç bozdurmayın derim. Atıl bir kapasite olarak bırakın, hatta unutun, değerini bulunca bozdurursunuz. Borsa, Likit Fonlar ise takipi zor, biraz da cesaret işi bunun hakkında hiç birşey diyemiyeceğim. İşin erbabı Barış Bey bile birşey dememiş, ben çok laf ettim gibi geldi  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ekonomi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2007, 20:19:21 »
Bende düşüncelerimi söyleyeyim.

1.Türkiye'ye giren yabancı sermaye ben bundan doğrudan girişi kastediyorum Borsaya giren sıcak paradan bahsetmiyorum. Çok karlı veya stratejik önemi olan varlıklarımızı almayı tercih ediyor. Yani riske çok fazla bulaşmadan en iyiyi almak denebilir. Oysa bizim arzu ettiğimiz ülkemize giren sermayenin yurdumuzun çeşitli bölgelerinde sanayi tesisleri kurması buralarda istihdam yaratması ve kar elde edip vergisini vermesi bu ülkenin kalkınması demek böyle gelecek yabancı sermayeye kim nediyebilirki bu durumda herkes kazanıyor çünkü.. Zaten bunun için Türkiye AB kapısında yıllarca kalsa yeridir. AB'ye girmesekte olur ama o yolda gitmeye devam..

2.Ülkemiz güçlendikçe Borsa Derinlik kazandıkça ve Yurtdışına karşı istikrar portresi iyi bir şekilde çizildikçe işler kolaylaşıyor... Kalıcı Yatırımların Artması yani Borsaya giren paradan çok daha fazlası kalıcı yatırım olarak ülkemize girdiği zaman görülecektirki. T.C.M.B. Yurtdışı sıcak para girişini biraz kesmek kurun düşüşünü engellemek için faiz düşürme yoluna gidebilecektir. böylece kur politikası faiz politikasıyla eşgüdüm altında yürütülebilecektir. Ama sanırım ülkem için o günlere daha çok var.....

3. Öncelikle Türkiye Artık Küresel Ekonominin küçük bir istasyonu haline gelmiştir. ve Gelişmiş ülkelerdeki piyasa hareketlerine % 100 bağımlı hale gelmiştir. Bunun sebebini 2.maddede belirttim. Bu sebepten ötürü Türkiye'de yatırımda bulunmak için artık öncelikle uluslararası bu piyasaları iyi süzmek gerekmektedir. Yatırım araçlarından Borsa en karlı olanı ama tabi zaman ve bilgi gerektiren bir yatırım aracı, Mevduat; riski bulunmayan ve bence içinde bulunduğumuz süreçte piyasaları izlemeye vakti ve bilgisi olmayanlar için en mantıklı yatırım aracı tabi buna repoyuda ekleyebiliriz. Tabi birde Ekstrem yeni araçlar var VOB ve Sweet işlemler gibi tabi bunlarda zaman ve bilgi gerektiren araçlar şimdilik bu kadar konuştuğum yeter iftar sonrası bu bile fazla aslında
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ekonomi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2007, 21:06:52 »
ucuz samand (iran) arabalar geldi onlardan alın