Gönderen Konu: Corolla'da Türk oluyor  (Okunma sayısı 5238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Corolla'da Türk oluyor
« : Ekim 22, 2010, 22:57:07 »

Toyota Verso ve Auris'ten sonra üçüncü modeli de Türkiye'de üretecek

TOYOTA en kaliteli fabrikası olarak gördüğü Adapazarı’na Verso ve Auris’ten sonra üçüncü modeli vermeyi planlıyor. Japon üretici, Corolla’nın 2012 yılında değişecek yeni neslinin bir versiyonunu Türkiye’de üretmeyi hedefliyor. Corolla, 2007’ye kadar yine ülkemizde üretiliyordu

Gaz pedalı hatası nedeniyle 8 milyon aracı geri çağıran Toyota, en kaliteli fabrikası olarak açıkladığı Adapazarı’na bir yeni model daha verme kararı aldı. Toyota, Adapazarı tesislerinde Verso ve Auris’in yanı sıra 10 milyonu aşan rakamıyla dünyanın en çok satan modeli Corolla Sedan’ı da üretmeyi planlıyor. Gaz pedalı krizinin ardından Avrupa’daki ilk lansmanını yeni Auris’le Barcelona’da yapan Toyota, 2012’de satışa çıkacak yeni nesil Corolla’nın Adapazarı’nda üretileceği mesajını verdi.

Yeni Auris’in test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Toyota Avrupa Ürün Geliştirme, Planlama ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Duncan McMath, Adapazarı’ndaki fabrikanın Toyota dünyasındaki en kaliteli üretim yapan tesisi olduğunu belirterek, mevcut Corolla’nın 2012’de değişecek yeni neslinin bir versiyonunun Türkiye’de üretilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Corolla’nın SW ve Sedan modellerinin bu tarihte yenileceğini belirten McMath, yılda 175 bin adet araç üretebilecek Adapazarı’nda kapasite artırımının gerekip gerekmeyeceğine önümüzdeki dönemde pazardaki talebin karar vereceğini kaydetti. McMath, Türkiye ve Doğu Avrupa’nın “sedan” ağırlıklı pazarlar olduğuna dikkat çekerek yeni gelecek modelin Corolla Sedan olacağını kaydetti.

2007 yılına kadar Japonya’nın yanı sıra Türkiye’de de üretilen Corolla Sedan, Auris modelinin gelmesiyle Güney Afrika’ya kaydırılmıştı. Ancak Güney Afrika’dan Avrupa’ya sevkiyatın pahalı ve zor olması, Türkiye ile Doğu Avrupa’da sedan oto pazarının sürekli büyümesi, Toyota’nın bu kararında etkili oldu.

Üretimde sorun yok

Fransa ve İngiltere’deki Toyota tesislerinde alınan üretime ara verme kararının Türkiye’ye uygulanmasının gündemde olmadığını kaydeden McMath, şöyle devam etti:

“Adapazarı, Toyota dünyasında çok önemli bir tesis. En kaliteli üretimi yapıyor. Şu ana dek üretim durdurulması gibi bir kararımız yok. Verso üretimleri sabit gidiyor. Yenilediğimiz Auris ile de satışlarda artış öngörüyoruz.”

Yenilenen Auris’te daha fazla ‘Türk malı’ vurgusu yapacak

TOYOTA’nın Adapazarı fabrikasında üretilen Auris yenilendi. Auris’in makyajlanan versiyonu bu hafta yollara çıkacak. Yeni Auris’in fiyatı 39 bin 200 liradan başlayacak. Toyota Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2009’da tedarik nedeniyle Auris’le beklentilerinin altında satış yaptıklarını ancak yeni dönemde C segmentinde pazar paylarını yeniden yüzde 15’e yükselteceklerini söyledi. Auris’te Türk malı otomobil vurgusunu daha fazla yapmak istediklerini belirterek, “2010’da 5 bin adet Auris satmayı planlıyoruz” dedi.

Anket yaptı, 100 kişiden 85’i ‘Toyota alırım’ dedi

ALİ Haydar Bozkurt, potansiyel gaz pedalı sorunu nedeniyle yapılan geri çağırmaların Türkiye’deki Toyota imajını nasıl etkilediğini öğrenmek için gerçekleştirdikleri anketin sonuçlandığını söyledi. Bozkurt, bağımsız bir firma olan CMC Çağrı Merkezi’ne anket yaptıklarını hatırlatarak, telefonlu görüşmelere katılımcı sayısının 1378 kişi olduğunu belirtti. Bozkur, Toyota kullanıcılarının yüzde 85’inin, kullanmayanların ise yüzde 62’sinin yeni araç alımlarında Toyota’yı tercih edeceğini açıkladıklarını belirtti.

Geri çağırmalara rağmen satışları yüzde 20 arttı

ALİ Haydar Bozkurt, dünya genelindeki araç geri çağırmalarına karşın, Türkiye’deki satışlarında bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. ABD pazarında Toyota’nın Ocak ayında yüzde 16 satış kaybı yaşadığını ancak Türkiye’de pazar paylarının yüzde 6.4’ten yüzde 9.2’ye çıktığını vurguladı. Bozkurt, “Ocak 2009’da 531 adet olan satışımız bu yıl aynı dönemde 1.216’ya yükseldi. Şubat’ta ise satışlarımız yüzde 20 artışla 1.500 adedi geçecek” diye konuştu.

Mete Tansu / OTOBAN

Kaynak:http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Corolla_da_Turk_oluyor&Newsid=290350&Categoryid=44

Toyota Club Türkiye

Corolla'da Türk oluyor
« : Ekim 22, 2010, 22:57:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Corolla'da Türk oluyor
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2010, 23:02:31 »
Umarım Türkiye'de üretilir Corolla'lar eskisi gibi. Türkiye için büyük bir kazanç olacaktır.
Toyota Corolla Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2010, 09:03:20 »
tabiiki üretilsin Türkiye'de.. çok güzel olur bence.. bi kaç model daha verirlerse eğer Japonyada kepenkleri çekerler valla he :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2010, 11:19:46 »
Çok güzel ve sevindirici bir haber.

Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2010, 14:00:59 »
güzel bir gelişme. İnşallah en kaliteli olmayı elden bırakmayız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2010, 17:33:23 »
umarım toyotanın corolla altis adıyla taiwanda satılan 1,8 ve 2,0 versiyonlarıda burada üretilir ve satılır.2,0 turkiye için çok satmaz gibi görünsede avrupa ihracatı için ayrıca o motor u isteyenler için güzel olur.mesela ben :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2010, 18:02:40 »
umarım toyotanın corolla altis adıyla taiwanda satılan 1,8 ve 2,0 versiyonlarıda burada üretilir ve satılır.2,0 turkiye için çok satmaz gibi görünsede avrupa ihracatı için ayrıca o motor u isteyenler için güzel olur.mesela ben :)
Mehmet abi işallah olur bende 2.0 motorun gelmesini çok istiyorum ama malesef ithal etmiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2010, 19:54:57 »
Arkadaşlar haberde 2012 de değişecek kasa diyor bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı bir kaç gün önce bayiyle görüştüm 2013 e sarkacağını söyledi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2010, 20:00:17 »
Arkadaşlar haberde 2012 de değişecek kasa diyor bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı bir kaç gün önce bayiyle görüştüm 2013 e sarkacağını söyledi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...
o konuda pek bilgim yok ama ben 2012 de ağustos gibi yani 2013 modellerin geleceği ayda yenilecek diye duydum ama kesin bir bilgi dil sadece bir yerden duydum zatem şimdiden kesin bir tarihi kimse veremez diye düşünyorum daha ozamana kadar 2 sene var ne olacağı belli olmaz çünkü toyota bir önceki kasada yakalıyamadığı satış rakamlarını bu kasada yakaladı o yüzden hiç belli olmaz diye düşünyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2010, 12:08:25 »
Bu kasa üzerinde 2.0 dizel 140-160-190 Beygir  gibi bir seçenek olursa  düz vites :) düşenemiyorum ne yapar ne eder bu aracı alırım 
hiç terettüt etmeden. Birazda bu kasaya biz modifiye edersek düşünemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2010, 13:12:29 »
Bu kasa üzerinde 2.0 dizel 140-160-190 Beygir  gibi bir seçenek olursa  düz vites :) düşenemiyorum ne yapar ne eder bu aracı alırım 
hiç terettüt etmeden. Birazda bu kasaya biz modifiye edersek düşünemiyorum :)
2,0 motor 190 hp kulaga o kadar hoş geliyorki....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2010, 22:20:53 »
Mehmet abi bide TR de satışa sunulsa kulağa dahada hoş gelecek. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2010, 23:35:08 »
bir kişiye kırk defa deli dersen deli olurmuş ya  bizde  2,0 190 hp diyelim Türkiyede satılsın diyelim bakarsın olur hehehe...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2010, 23:39:55 »
bir kişiye kırk defa deli dersen deli olurmuş ya  bizde  2,0 190 hp diyelim Türkiyede satılsın diyelim bakarsın olur hehehe...
İşallah Mehmet abi

2.0 190 hp Türkiyede satılsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2010, 14:54:02 »
190 beygiri geçtim ,  140  ta yeter  sonuçta toyota:)  hem aile arabası hem ekonomi (dizel) hemde sportif bir araç. Daha başka ne isteyebilirim ki.

eğerki dizel 190 beygir 2000 motor bu araç üretilirse düşünüyorum ki çok pejocu satıp bunu almak isteyecektir.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2010, 17:17:12 »
190 beygiri geçtim ,  140  ta yeter  sonuçta toyota:)  hem aile arabası hem ekonomi (dizel) hemde sportif bir araç. Daha başka ne isteyebilirim ki.

eğerki dizel 190 beygir 2000 motor bu araç üretilirse düşünüyorum ki çok pejocu satıp bunu almak isteyecektir.:))
Peugeot araba mı üretiyordu ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2010, 23:53:18 »
Peugeot araba mı üretiyordu ? :)

pejo demek istediğim GTİ sınıfları 306 gti (160 beygir yanlış hatırlamıyorsam) ve  206 gti (135-140 beygir galiba) Bunlardan söz etmek istemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2010, 00:37:51 »
pejo demek istediğim GTİ sınıfları 306 gti (160 beygir yanlış hatırlamıyorsam) ve  206 gti (135-140 beygir galiba) Bunlardan söz etmek istemiştim.
ozaman ayrı ama peuget herzaman peuget tur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #18 : Kasım 15, 2010, 18:58:51 »
bence 2,0 motordan önce öncelikli olarak yeni kasalara (dizel motorlar adına) cruze control(hız sabitleyici) ve Start & Stop(tasarruf paketi) eklenmeli.böyle olursa eminim  sanırım en az %45  artacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2010, 19:02:55 »
bence 2,0 motordan önce öncelikli olarak yeni kasalara (dizel motorlar adına) cruze control(hız sabitleyici) ve Start & Stop(tasarruf paketi) eklenmeli.böyle olursa eminim  sanırım en az %45  artacağını düşünüyorum.
Umutcan zaten bir sonraki kasanın dizzelinede cruze control katmazlarsa pes artık derim cc yi dizelde sunmakta zaten geç kaldılar.