Gönderen Konu: Ankara'da kameralar (Biri Bizi Gözetliyor)  (Okunma sayısı 8833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ankara'da kameralar (Biri Bizi Gözetliyor)
« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2010, 09:57:56 »
kimileri bu kameralara 20-30 mt. kala yavaşlıyor. kamerayı geçince hıza devam ediyorlar.. bu kameralar da normal radarlar gibi 1000 küsür metreden mi ölçmeye başlıyor yoksa tam altından geçerken mi ölçüyor?
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2010, 09:57:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 23, 2010, 21:03:21 »
Arkadaşlar artık arabaları bırakıp otobüslere bineceğiz en garantisi o gibi duruyor.
Bunlar yanılmıyorsam yanlarına yaklaşınca kaydediyor. Diğer radarlar gibi değil.
Şimdi 50 km ye yazacaklar mı yoksa 70i geçince mi yazacaklar o meçhul tabi böyleyse de 71 le radara girersek ceza 21 km fazla mı hesaplanacak yoksa sadece1 km mi. ?
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 23, 2010, 22:43:25 »
radar uygulamasının oldugu güzergahta yapılan hız sınırlaması kaç ise ona göre işlem görürsünüz...Hız miktarının %10 kadar fazlasına yanılma payı verilir.Ancak %10-ile%20 arası 1 kademeden 139 tl olması lazım % 20 den fazlası da 2.kademe den 265 tlden hesaplanıyor..Ancak bana göre trafiğin yogun oldugu cevre yollarında kesinlikle 50 km olmamalı.ben bu yüzden 57 km ile radar cezası ödedim.şehir içinde50km normal ama çok yogun trafikte 50 km uygulaması na kolay kolay uyulmayabilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 24, 2010, 09:27:24 »
Ankara'da yaşayan arkadaşlara allah kolaylık versin. Bizim ilçede sadece iki tane EDS ışık ve radar
kamerası olduğu halde insanı tedirgin ediyor.

Yukarıda verilen resimdeki kameralar plaka okuma ve takip sistemi. Araçların çalıntı veya haciz yakalamalı
olup olmadığını sorguluyor. Sistem uyarırsa 2-3 ekip hemen yapışıyor ensenize.  :D

Ayrıca Radar ve kırmızı ışık uygulamasının olduğu kavşağa gelmeden 50mt önce EDS yazan tabela olması gerekiyor.
Dikkat emeniz gerekenler Işıkta 50km aşmayın. Kavşakta yaya geçidi varsa çizgilere gelmeden durun. Sarı yanarken
maceraya girmeyin ve sistemin 24 saat çalıştığını unutmayın.  !!!

Sistemlerde gece görüş ve flaş ta var haberiniz olsun. Eve 3 açıdan çekilmiş vesikalık gönderiyorlar. :olu: :D
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 24, 2010, 16:27:19 »

Başkent'teki sürücüler dikkat
Ankara'da, MOBESE olarak bilinen kent güvenliği yönetim sisteminin ''trafik ceza bileşeni'', yarından itibaren devreye giriyor.
Yazı Boyutu 10 12 14 16
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bir süredir asayiş olaylarına yönelik hizmet veren MOBESE yarından itibaren sürücülerin hız ve ışık ihlallerini denetleyecek.

Kameraların tespit ettiği ihlaller Varlık Mahallesi'nde bulunan MOBESE merkezindeki ekranları izleyen memurlar tarafından cezaya dönüştürülecek.

Ceza makbuzları ile birlikte sürücülere araç fotoğrafları da gönderilecek.

Kural ihlalinde bulunan sürücüler ceza makbuzlarının kendilerine ulaşmasından sonra 15 gün içerisinde ödemeleri durumunda, Kabahatler Kanunu çerçevesinde yüzde 25'lik indirimden faydalanabilecekler.

825 KAMERA

Ankara'da, MOBESE sisteminde 357'si şehir izleme olmak üzere 613 noktada 825 kamera bulunuyor.

Bu kameraların bir bölümü asayiş hizmetlerine yönelik izleme yaparken, ana cadde ve bulvarda bulunan kameralar trafik ihlallerini de merkeze iletiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Ekim 24, 2010, 18:31:44 »
Arkadaşlar bu kamaralar ceza yazmaya 25.10.2010 pazartesi gününden itibaren başlayacak. Valilikten açıklama geldi. Ankarada günde yaklaşık 5000 radar, 10000 kırmızı ışık ihlali yapan araç varmış. Vay halimize bundan sonra....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ekim 25, 2010, 19:16:12 »
Arkadaslar bence sistem cok yanlis
Yani uygulama dogru ama yontem yanlis
Su sekilde aciklayayim
Birincisi isaretlemeler eksik ve yanlis
- İstanbul yolunda hiz sınırı 70, yolun sagina ve soluna bazi yerlere hiz siniri 70 yazan tabelalar koymuslar
Ancak bu tabelalar sansa gorunebilir, ayrica radarla iligli hic bir uyari da yok, yani istanbul da oldugu gibi acik ve secik EDS tabelalari gibi uyarilar yok, bence her yerde olmali, hatta radara gelmeden bu uyarilar yerlere de konulmali, istanbul ornegi yeterli
06 disi plakalar bilmedikleri icin bu radarlardan cok hizli geciyorlar, bir cok kez sahit oldum, ben yavaslarken arkadan selektor yapip sonra sollayip hizli gecen cok kisi oldu, hepside baska il plakasıydıi tabii ben sadece guldum

İkincisi Ankarada en yuksek hiz limiti 70, cogu yerde 50 km, inanin cok komik bir durum, bu limitlerde hareket etmek su an trafigi kilitliyor, ozellikle istan bul yolunda herkes yavas gitmeye basladi ve bu cok sorun yaratiyor. Burada hiz siniri 90 olmak zorunda,

Kisaca bu uygulama cok can yakacak
Karsi degiliz ancak uygulamad hatalar var ve bu durum devletin vatandasi soymasi gibi yansiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 25, 2010, 19:48:17 »
yüz tanıma sistemi var mı :islik: ona göre kamufle olalım :islik:
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 25, 2010, 21:56:58 »
Su james bond un kabın ıcınden kumandalı degısebılen plakaları vardı ya. Ne ıse yararmıs meger :D fılmın senarıstı gelecegı gormus ;) 
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #29 : Ekim 27, 2010, 00:26:18 »
Arkadaslar bence sistem cok yanlis
Yani uygulama dogru ama yontem yanlis
Su sekilde aciklayayim
Birincisi isaretlemeler eksik ve yanlis
- İstanbul yolunda hiz sınırı 70, yolun sagina ve soluna bazi yerlere hiz siniri 70 yazan tabelalar koymuslar
Ancak bu tabelalar sansa gorunebilir, ayrica radarla iligli hic bir uyari da yok, yani istanbul da oldugu gibi acik ve secik EDS tabelalari gibi uyarilar yok, bence her yerde olmali, hatta radara gelmeden bu uyarilar yerlere de konulmali, istanbul ornegi yeterli
06 disi plakalar bilmedikleri icin bu radarlardan cok hizli geciyorlar, bir cok kez sahit oldum, ben yavaslarken arkadan selektor yapip sonra sollayip hizli gecen cok kisi oldu, hepside baska il plakasıydıi tabii ben sadece guldum

İkincisi Ankarada en yuksek hiz limiti 70, cogu yerde 50 km, inanin cok komik bir durum, bu limitlerde hareket etmek su an trafigi kilitliyor, ozellikle istan bul yolunda herkes yavas gitmeye basladi ve bu cok sorun yaratiyor. Burada hiz siniri 90 olmak zorunda,

Kisaca bu uygulama cok can yakacak
Karsi degiliz ancak uygulamad hatalar var ve bu durum devletin vatandasi soymasi gibi yansiyor

+ 1 ağzına sağlık Alper bey. İşim gereği çok km yapıyorum. 2010 ocak 25 den bu yana sıfır araçla 41000 yaptım. Ne olacak bilmiyorum. Ne kadar kurallara uygun da gitsek ufak bir dikkatsizlikte ceza gelecek... Trafikte güvenli seyahatle ilgili her türlü uygulamaya varım ancak uygulama maksadını aşmamalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 27, 2010, 00:27:54 »
arkadaşlar pazartesinden beri işyerine gitmek işkence geliyor. elimden geldiğince 50 yi geçmemeye çalışıyorum. Gel gör ki trafik akmayınca 50 ile bile gidilmiyor. Bu akşam trafiğe kalmayım diye geç çıktım 8 de. İnanın normalde 8 de trafik hiç tıkanmazdı ama bu akşam hiç açılmamış ve tıkanıktı.

Otobüs vs şoförleri çok dertli trafik akmayınca yolcular sinirleniyo bize çatıyolar diyor.