Gönderen Konu: Dün dündür bugün bugündür  (Okunma sayısı 3446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Dün dündür bugün bugündür
« : Ekim 22, 2010, 08:58:12 »
Binaenaleyh..........

Diye başlamayacağım konuya :)

Kendinizde,düşüncelerinizde,alışkanlıklarınızda,kararlarınızda hayatınız boyunca ne gibi değişiklikler oldu?

Örneğin: "dün şöyle biriydim ama bugün böyleyim..." gibi... Dünden kastım birgün öncesi olabileceği gibi 20 yıl öncesi de olabilir....

Dün kelimesi yerine "eskiden" kelimesini de kullanabilirdim ama özellikle yapmadım bunu zira insanlar bir gün içinde bile farklılaşabiliyorlar...

haydi bakalım TCT nin dünü ve bugünü....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

Dün dündür bugün bugündür
« : Ekim 22, 2010, 08:58:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Dün dündür bugün bugündür
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2010, 09:05:49 »
İlk ben yazayım istedim;

eskiden deli divane, uçuk kaçık, çook çapkın biriydim.
 şimdi aile babası sakin sorumlukları olan eskisinden eser kalmayan sakin biriyim.

Oldumu? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2010, 09:16:03 »
bundan 10-15 yıl önce gençliğin verdiği asabiyeti fazlasıyla yaşıyordum ve her lafa söyleyecek yada tersleyecek birşey bulabiliyordum ki soranlara; "ben böyleyim değişemem diyordum" benim için "bu adam evlenemez, evlense dikiş tutmaz" deniliyordu...

şimdi 2 çoçuk babası  "kuzu" gibi biriyim :))))  zaman herşeyin ilaçı derlerdide inanmazdım, büyükler ne derse doğru demiştirler....

aslında bazı şeylerin değişmesi zaman alabiliyor fakat en önemli nokta değişimi kendi beyninde kabul edip şöyle olacak diye çaba sarfedebilmek çok önemlidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2010, 09:21:18 »
yeni üye olacaklara sesleniyorum ilk iki mesaja bakıp buranın kılıbıklardan oluşan bir yer olduğunu zannetmeyin.... :D :D

Aydın Bey ve Muhammet bey çok hoş yazmışsınız... :) takılayım dedim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2010, 09:29:44 »
yeni üye olacaklara sesleniyorum ilk iki mesaja bakıp buranın kılıbıklardan oluşan bir yer olduğunu zannetmeyin.... :D :D

Aydın Bey ve Muhammet bey çok hoş yazmışsınız... :) takılayım dedim....

hakikaten pişti gibi birşey olmuş :lol: ama durumlarımız biraz farklı,mesela ben aydın hocamın dediklerini yazamam... :))) yazarımda eve gidemem sadece  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2010, 09:34:44 »
Deli dolu çapkınlıklarla geçen gençliğim :P evlendiğim güne kadar sürdü. Evlilik adamın kimyasını değiştiriyor kısacası yav :D  Öyle bir kuzulaşma, sakinleşme, daha fazla düşünce sahibi olma, daha çok sorumluluk vs gibi nitelikleri kazandırıyor tecrübeler. Bunların farkına varmak ve sürekli bu yönde ilerlemeninde dünden eserlerin bugünde devam ettiğini ve üstüne gelen yeni iyiliklere insanoğlunun ne kadar kolay alıştığını , belli bir yaştan sonrada kötülüklere veya yolunda gitmeyen durumlara zor alışılıp hatta bazen hazmedilemediğini öğretiyor hayat insana. Buna rağmen iyi yarınlar için bir çaba içinde olmak ta ayrı bir güzel. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2010, 09:47:03 »

Tam tersi cesur kazakların olduğu bir yer olmasın :D

hakikaten pişti gibi birşey olmuş :lol: ama durumlarımız biraz farklı,mesela ben aydın hocamın dediklerini yazamam... :))) yazarımda eve gidemem sadece  :D :D

Muhammet hiç güleceğim yoktu sabah sabah çok güldüm :D
O zaman ben yazamayanlar içinde yazmış olayım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2010, 09:51:13 »
hakikaten pişti gibi birşey olmuş :lol: ama durumlarımız biraz farklı,mesela ben aydın hocamın dediklerini yazamam... :))) yazarımda eve gidemem sadece  :D :D

:D Allah iyiliğinizi versin emi.... :D

ben de tam tersi eskiden hizmetçi ruhluydum şimdi çapkın oldum.... :D :D

şaka bir yana eskiden daha sabırsızdım daha kolay öfkelenirdim şimdi daha sabırlı ve anlayışlı oldum galiba....

birde tabi İzmir öncesi ve İzmir sonrası var amannııınnn meğer 38 yaşında öğrenecek daha ne çok şey varmış.... :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2010, 09:55:48 »
Sanki hepimiz aynı kişilige sahibiz gibi ne garip.asi bir yapım vardı sanki dünya bana karşı geliyor gibiydi.Şimdi 3 yaşında bir kısım var tam bir aile babası oldum .Sinir agrasiflik ani çıkışlar sadece eskilerde kaldı gayet sakinim .şimdide kardeşime diyrum koçum sakin ol diye ama ne yaprsın bizde geçtik o yollardan .

Ama şu bir gerçekki hayat bir kalp kırıp tekrar onaracak kadar uzun degil .zamanın degerini bilip en iyi şekilde degerlendirmek lazım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2010, 10:04:17 »
ya başka şeyler yazsanıza....

örneğin; okuldayken makyaj yapan kızlara kızardım şimdi garipsemiyorum.... Erkeklerin sandaletle çorap giymelerine deli olurdum şimdi çok batmıyor....

okul yıllarında flört bizim aileye tersti ama şimdi gençlere flört etmelerini tavsiye ediyorum...

gibi
:D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2010, 10:08:04 »
Çevremde o kadar çok insan var ki çocukluğu ve gençliği deli dolu geçtikten sonra 20'li yaşların sonuna geldiğinde durulan veya tersine çok sakin geçen bir gençliğin ardından ilerliyen yaşlarda azıtan :) Ben sakin doğdum, sakin büyüdüm, hala sakin gidiyorum, korkuyorum bir gün azıtacağım diye :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2010, 10:13:54 »
Çevremde o kadar çok insan var ki çocukluğu ve gençliği deli dolu geçtikten sonra 20'li yaşların sonuna geldiğinde durulan veya tersine çok sakin geçen bir gençliğin ardından ilerliyen yaşlarda azıtan :) Ben sakin doğdum, sakin büyüdüm, hala sakin gidiyorum, korkuyorum bir gün azıtacağım diye :D

:rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2010, 10:24:03 »
  Güzel bir konu.
 Sakinleşme, çocuğun kokusunun babaya verdiği kimyasal bir etki sonucunda oluyor arkadaşlar. :) Tabi bunun doğal sebepleri ve detayları var.
 Eskiden kast; biraz önce sadece başlığı görmem olabilir sanırım. İlginç geldi ve açıkçası bana daha çok Carpe diem yani Seize the day (türkçesini özellikle yazmadım :) )olgularını hatırlattı ama okuyunca öğrendim ve içinde barınan şeyler bam başka. Gerçi Muhammet ve Aydın da benim ilk anladığımı zamanında yaşamışlar. :):):)
 Eskiden kendim gibi birisi idim şimdi, kendim gibi birisiyim. Elbetkide yaşananlar insanı farklılaştırıyor, mesela ergnelik zamanlarımda çok büyük değerlerim vardı duygusal anlamda ve böyle insanlar olduğunu düşünürdüm hep ama nedense karşıma çıknalar tam tersi oldu. Dolayısı ile hala kendimi duygusal olarak tanımlasam da davranışlarımda bunu çoğuz zaman göstermem. Sanırım hayal kırıklıkları ile ilgili birşey.
 Seneler önce hayal ettiğim bazı çılgınlık denebilecek maceralar hala kafamdadır ve onları bir şekilde yapmayı şu anda da istiyorum.
 Aslında yapıcı olduğu ve çevremdekiler tarafından değerinin bilindiğini anladığım sürece, yani inatla değil, düşünce, saygı, mantık, duygu ile olduğunda uyumluyumdur. Ama çok bilmişe inatla çok bilen, duygusuza da duygusuz olabilirim. Gerçi öyle insanları yakın çevremde zaten barındırmam. :)
 Zaman çoğu zaman hızlı akar bence ama sürekli aynı hızda geçmez. Daha bugünü anlayıp hissetmeden, hatta içini doldurmadan yarın olur ve An geçer. Şu yazıyı yazarken bile başlangıcı ile sonu arasında duygu değişimi olmuştur elbetkide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2010, 10:38:26 »
bunu basite indirgeyecek olursak;

önceden bana eleştiri yaptıklarında, yüz şeklim değişir ve o kişiye karşı yüz ifademi değiştirmez hatta çevremdekilere karşıda farklı bir tavır takınır, "benim arkamdan konuşun ama yüzüme konuşmayın" derdim...   kişilerin özeleştiri yapmasına karşıydım,  bugün ise yapılan eleştiriyi gülerek karşılıyor ve  her insanın aynaya bakması gerektiğini ve özeleştiri yapması gerektiğini savunan birisiyim, özeleştiriyi nefsiyle değil, vicdanıyla yapması şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2010, 10:46:21 »

seni tenzih ederim ki ;  "sessiz/sakin atın ......" atasözünü düşünüyorum şuan... :)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2010, 10:53:42 »
kızım dünyaya gelmeden önce daha korkusuz bir karaktedim. hızlı araç kullanmışım, emniyet kemeri takmamışım bu kadar önemsemem, o an öyle gerektirmiş bende yapmışım derdim.
ama şimdi arabaya binince kızım benden önce sarılıyor emniyet kemerine ve beni "baba kemerimi tak" diye yardım istiyor benden.
yani kızım dünyaya geldikten sonra ölmekten korkar oldum arkadaşlar. hiç doyamıyorum kızıma :kanka:
bunun beraberinde konu kızım ve ya ailem olduğunda geçimişime görede çok daha saldırgan bir karakter oldum.
alışveriş için çarşıda ara sokaktan geçerken kızıma bir araç çarpıyordu önüne ben geçtim ve ayağım aracın sol ön tekeri altında kaldı. az kalsın ellerim boğazındayken hiç bırakmayacaktım adamcağızın boğazını, hiç kontrolümü bu kadar kaybettiğimi bilmiyorum. Ama sanırım benzer hal yine olsa yine kaybederim kontrolümü.
son olarak bu güzel konuyu açtığı için handa ablama teşekkür ederim.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2010, 10:57:02 »
seni tenzih ederim ki ;  "sessiz/sakin atın ......" atasözünü düşünüyorum şuan... :)))))

Muhammet Hocam, stres ve endişe içerisinde bekliyorum azıtacağım günü :D :D
Folgsamkeit macht frei...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2010, 11:01:49 »
Eskiden çok sakin ve olumlu biriydim, şimdi aşırı sinirli ve karamsar oldum ben de anlamadım anksiyete belirtileri herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2010, 12:05:44 »
Dün fordçuydum (fortçu değil :D ) bugün corollacıyım :D
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı