Gönderen Konu: Auris yol bilgisiyarı  (Okunma sayısı 5911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Auris yol bilgisiyarı
« : Ekim 21, 2010, 20:22:00 »
Arkadaşlar selam benim bir sorum olacak; Temmuz ayında sıfır km dizel auris almıştım. Araç şu anda 6400kmde. Yol bilgisayarında ki kalan menzil göstergesi ile yakıt göstergesi arasında bir dengesizlik olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki aracımın deposunu  130tl ye doldurdum içerisinde 100km gidebileceğimi gösterecek kadar yakıt vardı. Sonrasında aracım full depoda 730km gidebileceğimi gösteriyordu. Ortalama yakıt tüketimim 5.4 ila 5.5 arasında değişiyor. Bugün ise  600km menzil gösteriyor(yaklaşık 100km yapmışımdır) ancak benzin şamandırası yine full gösteriyor. Sizce bir dengesizlik yokmu.  Araç gösterdiği limitlerde giderse benim yakıt tüketimim km de 200ün üzerinde olur oysaki ortalama da 5.5 yakınca km de 169tl civarında oluyor. Umarım çok karıştırmadan anlatabilmişimdir. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bir iki cümle ederlerse sevinirim yarın servisede soracağım. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Auris yol bilgisiyarı
« : Ekim 21, 2010, 20:22:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris yol bilgisiyarı
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2010, 20:32:05 »
Full benzin gosterebilir ozellikle toyotalarda benzin yarim depoya kadar cok agir duser ama yarim depodan sonra paldir kuldur dibe dayanir.Toplam kalan menzildede ufak tefek farklar olabilir
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2010, 20:36:52 »
Volkan o zaman bizim araçların yakıt tüketimi çok fazla çıkmazmı şöyleki:

130tl lik mazotla 630km gidecek olursa: km 206tl yakıyor demektir.
Ama 100km de ortalama yakıt tüketimi 5.5 gösteriyor buna göre ise: km de 169tl yakıyor demektir. hangisi doğrudur acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2010, 20:51:22 »
Ortalama yakit tuketimi cok farklilik gosterebilir.benimde kafama takilan bi soru var aslinda mesela vitesi bosa atip giderken anlik yakit tuketimi 30-35 lt'lere kadar cikiyor acaba buda ortalama yakita etki edermi acaba?
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2010, 21:10:29 »
Ortalama yakit tuketimi cok farklilik gosterebilir.benimde kafama takilan bi soru var aslinda mesela vitesi bosa atip giderken anlik yakit tuketimi 30-35 lt'lere kadar cikiyor acaba buda ortalama yakita etki edermi acaba?

abi vitesi boşa attığında bizde 0.8 0.9 1.0 eğer klima açarsak 1.1 1.2 1.3 oluyor(anlık gösterimde).

Ayrıca istanbula gittik abi çeyrek depo  harcadık dönüştede almadık izmiti geçtik eskişehir yoluna sapınca 5 km sonra opet var durduk. durduğumuzda yarım depodan biraz fazla gösteriyordu ve kmde 463kmdeydi yarımdeponun altına inince çok çabuk düştü. hoş şöyle birşey var o benzinlikten sonra tırmanmaya başlanıyor 120nin üstündeydik sürekli ona rağmen eve geldiğimizde çeyrek deponun biraz üstünde vardı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2010, 22:06:55 »
aynı sorunu bende zaman zaman yaşıyorum...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2011, 05:58:55 »
Merhaba ben Melih;

Bende de 2011 model auris dizel var. aracım 11000 'de. 3 kez antalya ya gittim. full depo ile aracın menzili 724- 748 km arasında değişti. hiç yakıt almadan Antalya'ya vardığımda 760 km yol yapmıştım. depo da 180 km menzil vardı. ortalama yakıt tüketimi 4.4 lt idi.

1. aracı tekrar fullediğimde ortalama yakıt değerinin doğru olduğunu gördüm.

2. Buna rağmen öğrendiğim ; aracımın deposunun 55 lt olduğu. Buna göre full durumda 1250 km menzil,  varış noktasından sonrada yaklaşık 490 km yol yapabilme imkanım olduğunu göstermesi lazım.

3. Bunun ilk datalarını hafızasında tuttuğunu varsaydım. değerleri her seferinde sıfırladım. Her defasında da mezil 800 km 'yi bile görmedi.

4. şehir içi kullandığımda bazen 5.8 lt ortalama yakıt değerlerim oldu. bu data ile fullediğimde de 700 km menzilin altına düşmedi.

Bu durum kullanıcı için emniyet tedbiri amaçlı olabilir.Ama bu değerlere bakarak bir güvensizlik hissediyorum. Ayrıca durum benim aracımı korumak ise aracı teslim aldığım da bilgilendirilmem gerekmezmiydi.

toyota ; kullanıcılarının bunu farkedemeyecek kadar geri zekalı mı sanıyor.

sırf şu durum bile araçtan soğumama sebep oldu inanın. Kimseden de anlamlı bir cevap alamadım. Bunlara karşın toyota kalitesine söylenecek söz yok. bu sorunun ve cevapsız bırakılmamın haricinde çok memnunum. Ama bi daha toyota almayacağım.

Saygılar;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2011, 09:12:19 »
Melih bey bende depoyu full doldurunca 740-760 km arası gösteriyor yol bilgisayarı. Denemek için depoyu bitirdim, benzin ışığı yandı ben devam ettim. Gideceğiniz menzil 0 km kaldı diyene kadar gittim. 0 km yazarken 5 km daha gittim benzinliğe kadar, depoyu full doldurdum 48,2 litre gibi bir mazot aldı. Depo 55 litre olduğuna göre bu araç daha 90-95 km ye yakın daha yol gidebilir anlamına geliyor. Bence onu güvenlik için yapmışlar.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2011, 14:12:40 »
Melih bey bende depoyu full doldurunca 740-760 km arası gösteriyor yol bilgisayarı. Denemek için depoyu bitirdim, benzin ışığı yandı ben devam ettim. Gideceğiniz menzil 0 km kaldı diyene kadar gittim. 0 km yazarken 5 km daha gittim benzinliğe kadar, depoyu full doldurdum 48,2 litre gibi bir mazot aldı. Depo 55 litre olduğuna göre bu araç daha 90-95 km ye yakın daha yol gidebilir anlamına geliyor. Bence onu güvenlik için yapmışlar.

Abicim 7 litre kalıyo geriye. ki 90 95 kmden fazla yapar 100 km 5.5 yaksan yine rahat 120km gidersin abicim araban dizel 4lü değerleri görürsen 140-150kmye kadar yolu var :)

Açıkçası bukadar sorun olan nedirki bizimde 710kmde 36.5 litre benzin yakmıştı geriye 8.5 litre kalıyor tamamen bitse 900km civarında yol yapıyor benzinli ve 5 vites olmasına rağmen :) Toyotadan bu olay yüzünden soğumanız garip açıkçası...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2011, 15:26:26 »
menzil göstergelerinde sapma olabiliyor.
çünkü araç menzili sürekli olarak hesaplamıyor anladığım kadarıyla...
ben aurisime tüp taktırdığımda range 86km'ydi...
toplamda 5km anca benzinde kullanmışımdır, şimdi range 0 km diyor, yapılan yolu direkt olarak range'den düşüyor, depodaki yakıt miktarını her seferinde kontrol edip ona göre range vermiyor anladığım kadarıyla...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2013, 10:37:29 »
Peki depo yarım dolu ama RANGE hala sıfır gösteriyor ne yapılması gerekiyor. Yani tekrardan hesaplamaya nasıl geçiriliyor.