0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fosil bazlı yakıt tüketmeyen bir motor mesela?
Uzay araçlarında ve istasyonlarında kullanılacak bir elbise. Elbise ve uzay aracının içi ile belli şekilde manyetizmalı olacak ve bu sayede astronotların uzayda uzun kalmalarda karşılaştıkları kas ve kemik erimesi sorunlarının nispeten önüne geçilecek, yer çekimli ortam sağlanacak.
Elbise ağ şeklinde olabilir ve kullanılan materyal ve iletken ile oldukça az enerjiye ihtiyaç duyabilir. Hatta elbise manyetik taban yüzeyi enerjik olabilir.
Yıldırım yakalayıp depolayabilecek ve tüm ülkeye dağıtabilecek bir sistem...Öncelikle akü depolama mantığından başlayabilirsin mesela...Muazzam bir enerji kaynağı olur...Termik santralleri ortadan kaldırarak çevre kirliliğini de azaltır...Aslında eğer düşünülebiliyorsa yapılabilir değil mi...?Belki de ödevin mantığı da budur....!
kendi elektriğiyle giden motor.Bisikletlerde kullanılan dinamoyu bilirsin far yakmak için. o elektrik üretiyor. İlk hareketi verip elektrik ürettikten sonra. kablo ikiye ayırıyorsun1- ayırdığın ilk kısım mmotoru çalıştıracak elektrik 2- dışarıya veeceğin elektrik.Tabi bu benim düşüncem yapılabilirliği konusunda somut bir uygulama yapamadım.
Hakan'cim senin kastettigin manyetik taban ile miktanisin yarattigi manyetizmanin farkli olmasi lazim. O yüzden metal alasim bazli bir kiyafetin bir cesit manyetik alan yaratmasi nasil olur bilemem. Daha basit bir yöntem olabilir aslinda. O kiyafetin icinde hava yerine sivi olmasi gibi.
ödev senin neden biz senin ödevini yapıyoruz anlıyamadım :d bide açıklamalı anlatıcaz sen sadece hocaya bunu verip notu kapıcaksın yani yok öyle hazıra alışma, kendin düşün