Gönderen Konu: YARDIM  (Okunma sayısı 1062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
YARDIM
« : Ekim 20, 2010, 21:41:07 »
BENİM  Bİ SORUM OLACAK ARKADAŞLAR 2006 MODEL D4D TOYOTAM VAR BUGÜN SERVİSTE CHECK UP YAPTIRDIM DİREKSİYON KUTUSUNDA BOŞLUK OLDUGUNU DEGİŞMESİ GEREKTİGİNİ (1350 TL) DEVİR DAİM POMPASININ SU KAÇIRDIĞINI SÖYLEDİLER (280 TL) BU KONULARDA  NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ. DİREKSİYON KUTUSUNU DEĞİŞTİĞİNDE BİLE AYNI ARIZAYI VERDİĞİNİ SÖYLEYEN ARKADAŞLAR VAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

Toyota Club Türkiye

YARDIM
« : Ekim 20, 2010, 21:41:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: YARDIM
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2010, 22:08:53 »
Volkan bey aynı soruyu tanışma bölümündede sormuşsunuz lütfen konu kirliliği yapmayalım ayriyetten tanışma mesajınızdada (HER NE KADAR

TANIŞMA MESAJI OLMASADA) daha önce söylediğim gibi kendinizi tanıtmalı ve forum kuralları gereği BÜYÜK HARF kullanmamalısınız.

unutmayin ki burası ne toyota servisidir nede toyotanın müşteri hizmetleridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2010, 22:12:16 »
direksiyon kutusundaki boşluk pek sorun çıkartmaz sanırım ama daha sonraları ilerler ve bildiğim kadarıyla muayenedede sorun çıkartır devir daim pompasını hiç zaman geçirmeden değiştirin daha büyük sorunlar çıkarmasın allah korusun
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2010, 22:17:30 »
forum yönetimindeki arkadaşlar sanırım msj yazma açısından durumu değerlendireceklerdir, bu benim yetkimde veya yorumumda olan bir durum değil, ancak ben soruyu görünce ve kendi başıma gelen bir sorun da olunca cevap vermek istedim;
direksiyon kutusu olayı bence önemli bir husus, çünkü bir süre sonra direksiyon çok sertleşiyor ve hatta acayip tepkiler verebiliyor, benim önceki aracımda (ford ka) direksiyon kutusu değişmişti (parça+işçilik 2000tl ; malum ford parçaları biraz fazla pahalı), sonradan hiçbir sorun yaratmadı, orjinal parça takıldığı taktirde bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.
arkadaşlar, muhahkkak bilenleriniz vardır fakat sizlerle yine de paylaşmak istedim; aracınızı park ettiğiniz zaman mutlaka direksiyonu düz konumda bırakın, tekerler düz halde kalsın yani.. çevrili halde kalınca hidrolik pompası basınçlı halde kalıyormuş ve bu direksiyon aksamını ve özellikle direksiyon kutusuna zarar veriyormuş, servisten böyle bir uyarı yapılmıştı..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2010, 22:22:55 »
aracınızı park ettiğiniz zaman mutlaka direksiyonu düz konumda bırakın, tekerler düz halde kalsın yani.. çevrili halde kalınca hidrolik pompası basınçlı halde kalıyormuş ve bu direksiyon aksamını ve özellikle direksiyon kutusuna zarar veriyormuş, servisten böyle bir uyarı yapılmıştı..
açıkçası bunu ilk defa duyuyorum çevrili bırakmayın derken tam sona kadar çevrili olarakmı acaba yoksa en son raddeye kadarmı çevirmeyin diyolar??
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2010, 01:48:41 »
evet evet bahsettiğiniz iki şekilde de olmaması gerekiyor;
yani direksiyonu mümkün olduğunca sonuna kadar (tak diye vurana kadar) çevirmemeye çalışın, işte park ederken, kavşak dönerken vs..
bunun çok sık olması durumunda direksiyon hidrolik pompası patlıyormuş; ki başıma geldi..
ayrıca park edip aracı bırakırken de motoru kapatmadan direksiyonu tekerlekler düz kalacak şekilde bırakın, yani araçla paralel olarak.
5,0lt/100km
urban drive