Gönderen Konu: YARDIM..AE101 Ş.içi 0,30 krş yakıyor...:(  (Okunma sayısı 6727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: YARDIM..AE101 Ş.içi 0,30 krş yakıyor...:(
« Yanıtla #40 : Ekim 21, 2010, 11:51:44 »
aynen  :foto:
Motorun küçük olması az yakması anlamına gelmez tabi ama Corolla ile Yaris arasında 250 kilo ağırlık farkı var, bu farka göre Corolla'nın daha çok yakmaıs normal ama ben Yaris ile daha çok yakıyorum, sanırım sabit hızla gitmeyi beceremiyorum, bir de İstanbul trafiği berbat, ortalama yakıt tüketimi 6-6.5 litre arası gösteriyor göstergede hep. İstanbul içine girmediğimde, Büyükçekmece'yi İstanbul'dan saymazsak, yakıt tüketimim 5.5 litre oluyor. Ama Fatih, Taksim, bpğaz köprüsü ve Kadıköy trafiğine girince 7 küsür bile oluyor.
Sanırım ben fazla yakıt tüketimi olmasın diye sürekli yavaş gittiğim için araba çabuk çabuk 5. vitese hemen geçemiyor, haliyle daha çok yakıyorum.
Şimdi aklıma geldi, bir daha istanbul trafiğine girince farklı bir şey deneyeceğim. Kalkışlarda çabuk hızlanıp hemen 5. vitese geçip deneyeyim bakalım nasıl olacak.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 21, 2010, 11:51:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Ekim 21, 2010, 11:58:38 »
Motorun küçük olması az yakması anlamına gelmez tabi ama Corolla ile Yaris arasında 250 kilo ağırlık farkı var, bu farka göre Corolla'nın daha çok yakmaıs normal ama ben Yaris ile daha çok yakıyorum, sanırım sabit hızla gitmeyi beceremiyorum, bir de İstanbul trafiği berbat, ortalama yakıt tüketimi 6-6.5 litre arası gösteriyor göstergede hep. İstanbul içine girmediğimde, Büyükçekmece'yi İstanbul'dan saymazsak, yakıt tüketimim 5.5 litre oluyor. Ama Fatih, Taksim, bpğaz köprüsü ve Kadıköy trafiğine girince 7 küsür bile oluyor.
Sanırım ben fazla yakıt tüketimi olmasın diye sürekli yavaş gittiğim için araba çabuk çabuk 5. vitese hemen geçemiyor, haliyle daha çok yakıyorum.
Şimdi aklıma geldi, bir daha istanbul trafiğine girince farklı bir şey deneyeceğim. Kalkışlarda çabuk hızlanıp hemen 5. vitese geçip deneyeyim bakalım nasıl olacak.

corolla ile aranızda 250 kg fark olmasıyla birlikte 600cc de fark var :) ayrıca dediğinize göre sabit hızla gidemiyorsunuz bununda etkisi oldukça fazladır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 21, 2010, 11:59:08 »
istanbul trafigi için gerçekten iyi deger
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 21, 2010, 12:05:28 »
evet sürekli hız degişikligi yakıtın artmasına büyük etken .yani teori şöyle sanırım

( büyük vites - küçük ve sabit hız = az yakıt tüketimi )

( küçük vites büyük ve degişken hız = çok yakıt tüketimi )
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 21, 2010, 12:22:40 »
evet sürekli hız degişikligi yakıtın artmasına büyük etken .yani teori şöyle sanırım

( büyük vites - küçük ve sabit hız = az yakıt tüketimi )

( küçük vites büyük ve degişken hız = çok yakıt tüketimi )
Bir de ben İstanbul'da şehir içine girince gittiğim yerler ya Fatih'in dik yokuşlu dar ve kalabalık sokakları, ya Kadıköy ya da Boğaz Köprüsü trafiği, haliyle sabit hızda gitmem mümkün değil, yakıt tüketimi de fırlıyor. Bir de arabanın bakım zamanı geldi, yağ değişiminden sonra tüketim hep düşüyordu, umarım bu sefer de düşer.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 05, 2010, 21:38:00 »
HOCAM BUJİ,BUJİ KABLOSU VE HAVA FİLTRELERİNE BAKTIRIN.MUTLAKA DÜŞÜŞ OLACAKTIR.VE ŞEHİR İÇİ KULLANIM TRAFİĞE VE SÜRÜCÜYE BAĞLIDIR UNUTMAYIN.AYRICA ARACINIZIN ŞEHİR DIŞI YAKITI NORMAL.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 06, 2010, 07:58:05 »
HOCAM BUJİ,BUJİ KABLOSU VE HAVA FİLTRELERİNE BAKTIRIN.MUTLAKA DÜŞÜŞ OLACAKTIR.VE ŞEHİR İÇİ KULLANIM TRAFİĞE VE SÜRÜCÜYE BAĞLIDIR UNUTMAYIN.AYRICA ARACINIZIN ŞEHİR DIŞI YAKITI NORMAL.

Site içinde büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına geliyor biraz daha dikkatli olun lütfen birde yazılarınızı küçültürseniz gayet iyi olacaktır  :)   Teşekkürler :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)