0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aynen
Motorun küçük olması az yakması anlamına gelmez tabi ama Corolla ile Yaris arasında 250 kilo ağırlık farkı var, bu farka göre Corolla'nın daha çok yakmaıs normal ama ben Yaris ile daha çok yakıyorum, sanırım sabit hızla gitmeyi beceremiyorum, bir de İstanbul trafiği berbat, ortalama yakıt tüketimi 6-6.5 litre arası gösteriyor göstergede hep. İstanbul içine girmediğimde, Büyükçekmece'yi İstanbul'dan saymazsak, yakıt tüketimim 5.5 litre oluyor. Ama Fatih, Taksim, bpğaz köprüsü ve Kadıköy trafiğine girince 7 küsür bile oluyor. Sanırım ben fazla yakıt tüketimi olmasın diye sürekli yavaş gittiğim için araba çabuk çabuk 5. vitese hemen geçemiyor, haliyle daha çok yakıyorum. Şimdi aklıma geldi, bir daha istanbul trafiğine girince farklı bir şey deneyeceğim. Kalkışlarda çabuk hızlanıp hemen 5. vitese geçip deneyeyim bakalım nasıl olacak.
evet sürekli hız degişikligi yakıtın artmasına büyük etken .yani teori şöyle sanırım ( büyük vites - küçük ve sabit hız = az yakıt tüketimi ) ( küçük vites büyük ve degişken hız = çok yakıt tüketimi )
HOCAM BUJİ,BUJİ KABLOSU VE HAVA FİLTRELERİNE BAKTIRIN.MUTLAKA DÜŞÜŞ OLACAKTIR.VE ŞEHİR İÇİ KULLANIM TRAFİĞE VE SÜRÜCÜYE BAĞLIDIR UNUTMAYIN.AYRICA ARACINIZIN ŞEHİR DIŞI YAKITI NORMAL.