Gönderen Konu: YARDIM..AE101 Ş.içi 0,30 krş yakıyor...:(  (Okunma sayısı 6726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: YARDIM..AE101 Ş.içi 0,30 krş yakıyor...:(
« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2010, 20:00:04 »
metin ya da türkay
ivedi olarak sizlerden ekonomik araç kullanma konusunda eğitim talep ediyorum
cevaplarınızı bekliyorum.
arkadaş benzinde 1.6 motorla şehir içinde 0,3 tl :olu:
evet evet sizlerden eğitim almak istiyorum.
para istemezsiniz dimi? :D

Valla fullemedik hiç şehir içinde ama şöyle diyim 3.67den 30tl'lik alıp(yaklaşık 9litre) 130 km gittiğini biliyorum babamın şehiriçinde :D

Ve eskişehir trafiğini bilen bilir anlatılmaz yaşanır :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 20, 2010, 20:00:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 20, 2010, 20:28:13 »
Yanı ercu...?
Babanmı verecek bana egıtım
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 20, 2010, 20:40:55 »
Yanı ercu...?
Babanmı verecek bana egıtım

sen bilirsin abi :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 20, 2010, 22:34:11 »
merhabalar.... bu yakıt konusunda bir türlü arabamı düzen tutturamadım...1,6 xei 97 model aracım şu an lpg (2,03 tl )  0,300 krş yakıyor..arabamın durumu iyi..üzerinde voltran marka tüp var(eski sistem tek noktadan püskürtmeli ). fakat ne kadar kötü durumda olsada bu kadar yakacağını sanmıyorum..forumda takip ettiğim yazılardan gördüğüm kadarıyla buji,filtre,yağ gibi değişiklikleri yaptım.ş.dışında bu rakam 0,160-0,170 kadar düşüyor.fakat ş.içi çok abartılı rakamlar çıkıyor. arabayı normal bir sürüşüm var.lütfen bu konuda bir yardım istiyorummmmmmm..........

Aynı araç bnde de var serdar bey 97 xei benim ki de şehir içi 0.25 kr. yakıyor ama ş. dışı yakımı güzel gazın lt. fiyatı 2.0 lira...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 21, 2010, 00:16:03 »
135tl ile 555km normaldir ya..ben de ankaradan izmire gelirken 152tlye doldurduğum depomla 610 km yapmıştım..ankaradan izmire kadar 110u hiç geçmeden 90 altına hiç inmeden

online ders- abi yavaş sür :D mümkün olduğunca sabit hızla git, 50 ile bile gidiyorsan sabit hızla git..ilerde yavaşlayacaksan gaza basıp basıp orda frene basma, uzaktan yavaşlamaya başla..freni ne kadar az kullanırsan o kadar tasarruf oluyor (evet fren :P )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 21, 2010, 09:23:01 »
Valla fullemedik hiç şehir içinde ama şöyle diyim 3.67den 30tl'lik alıp(yaklaşık 9litre) 130 km gittiğini biliyorum babamın şehiriçinde :D

daha iyiymiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 21, 2010, 09:34:10 »
135tl ile 555km normaldir ya..ben de ankaradan izmire gelirken 152tlye doldurduğum depomla 610 km yapmıştım..ankaradan izmire kadar 110u hiç geçmeden 90 altına hiç inmeden

online ders- abi yavaş sür :D mümkün olduğunca sabit hızla git, 50 ile bile gidiyorsan sabit hızla git..ilerde yavaşlayacaksan gaza basıp basıp orda frene basma, uzaktan yavaşlamaya başla..freni ne kadar az kullanırsan o kadar tasarruf oluyor (evet fren :P )

türkay
bilgiler için teşekkür ederim.
canım nsan yalandanda olsa dlinin ucuyla veririz ders der ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ekim 21, 2010, 09:37:50 »
trafik  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 21, 2010, 09:40:44 »
türkay
bilgiler için teşekkür ederim.
canım nsan yalandanda olsa dlinin ucuyla veririz ders der ;)

Gramı servet bu benzinin Selçuk :) ki Eskişehir'de öyle bir trafik lambaları varki dur kalklar olmasına rağmen. Hele birde iki ışık arası dahada mesafeli olsa daha bile aşağıya çekilebilir sakin kullanımla arabanın keyfini çıkara çıkara :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 21, 2010, 09:50:17 »
Gramı servet bu benzinin Selçuk :) ki Eskişehir'de öyle bir trafik lambaları varki dur kalklar olmasına rağmen. Hele birde iki ışık arası dahada mesafeli olsa daha bile aşağıya çekilebilir sakin kullanımla arabanın keyfini çıkara çıkara :)
aslında haklısınız
sürekli şirket aracı kullanıyorum onlarda accent ve getz haftasonuda çoğunlukla şirket aracını kullanıyorum. vesair hallerde toyotaya binince insan sapıtıyor sanırım. gerçekten bir hafta başka arç kullanıp toyotaya binince insan farklı hissediyor ve bu zevk alma konusu gayri ihtiyari gaz pedalına, doğru orantılı olarakta yakıt tükteimine etki ediyor.
şimdi dersinizki madem sürekli şirket aracı kullanıyorsun neden lpg taktırdın? hemen söyleyeyim. şileye kısmetse yakın zamanda bir inşaata başlıyacağız ve babam hergün gidip gelmek zorunda kalacak ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 21, 2010, 09:54:48 »
aslında haklısınız
sürekli şirket aracı kullanıyorum onlarda accent ve getz haftasonuda çoğunlukla şirket aracını kullanıyorum. vesair hallerde toyotaya binince insan sapıtıyor sanırım. gerçekten bir hafta başka arç kullanıp toyotaya binince insan farklı hissediyor ve bu zevk alma konusu gayri ihtiyari gaz pedalına, doğru orantılı olarakta yakıt tükteimine etki ediyor.
şimdi dersinizki madem sürekli şirket aracı kullanıyorsun neden lpg taktırdın? hemen söyleyeyim. şileye kısmetse yakın zamanda bir inşaata başlıyacağız ve babam hergün gidip gelmek zorunda kalacak ;)
anlıyorum da LPG 0.30 yakıyor diyorsun ne gerek vardı sisteme o kadar para ödeceğinize benzinle devam etseydiniz, hem risk almamış, aracın tonajını artırmamış, ruhsata işletmekle ve fenni muayene ile tekrar uğraşıp arada çekilen sıkıntılara ve yapılan masraflara değecekmi yani ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 21, 2010, 10:19:45 »
anlıyorum da LPG 0.30 yakıyor diyorsun ne gerek vardı sisteme o kadar para ödeceğinize benzinle devam etseydiniz, hem risk almamış, aracın tonajını artırmamış, ruhsata işletmekle ve fenni muayene ile tekrar uğraşıp arada çekilen sıkıntılara ve yapılan masraflara değecekmi yani ? :)
lpg montajını yaptırdığım sırada aracımın hem muayene tarihi gelmişti hemde ruhsatta muayene kontrol hücrelerinin dolması nedeni ile ruhsat yenilenmesi gerekliydi. o yüzden evraksal sorun pek yaşamadım ve ek masraf yapmadım denecek kadar az masraf yaptım.
lpg tankını stepne boşluğuna en ufak hacimli olanı olarak taktırdım ki hem ağırlık hemde bagaj hacmindeki dezavantajları minimize edebilmek için.
dediğim gibi hergün şileye gidiş geliş yapacak araç (istanbul ümraniyeden) yakın zamanda günde en az 100-150 km yol yapacak buda senede ortalama 30.000 - 40.000 km yapacak. Bu nedenle tasarruf maksatlı taktırdım lpg yi.
taktıralı yaklaşık 10.000 km yi aşkın yol yapmışımdı. cüzdanım gerçekten rahatladı. şansımamı bilmem hiç arızada yaşamadım.
yakıt tüketimi babamın frenle fazla haşır neşir olması nedeni ile babamda biraz fazla oluyor ama ben son zamdan sonra şehirler arası 0,155 tl çok sakin kullanımda yakaladım. Şehir içi çok karmaşık istanbulda sonuçta şehir içi trafik olarak geçn köprü yoluna, çevre yoluna v.s. yerlere girdiğinde belli saatlerde isteediğin hızda seyir edebiliyorsun. Bu nedenle net verebileceğim karma değer 0,22 TL buda bana fena değil gibi geliyor.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 21, 2010, 10:34:47 »
demek 0.30 tl yakmıyormuş aracın :D  zaten ümraniye-şile arasını bilmiyorum ama komple şehiriçimi ? eskişehir gibi 100-150 metrede bir ışıkmı var ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 21, 2010, 10:48:48 »
naaapalım yani 1.3 e mi binelim bu yaştan sonra :D

he he 1.3 e bin bide tüp taktır,olsun sana 1.2 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 21, 2010, 10:57:38 »

he he 1.3 e bin bide tüp taktır,olsun sana 1.2 :)

kapışmak isteyenler çoğalıyorrr :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 21, 2010, 11:12:24 »
metin ya da türkay
ivedi olarak sizlerden ekonomik araç kullanma konusunda eğitim talep ediyorum
cevaplarınızı bekliyorum.
arkadaş benzinde 1.6 motorla şehir içinde 0,3 tl :olu:
evet evet sizlerden eğitim almak istiyorum.
para istemezsiniz dimi? :D

Evet evet, ben de eğitim istiyorum. Benim 1.0 motorlu Yaris ile bu kadar yakıyorum, siz 1.6 motorlu Corolla ile nasıl bu kadar düşük tüketime erişebiliyorsunuz?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ekim 21, 2010, 11:14:34 »
1.0 motorlu Yaris  siz 1.6 motorlu Corolla

cevabınız sorunun içinde geçiyo zaten ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2010, 11:30:07 »
demek 0.30 tl yakmıyormuş aracın :D  zaten ümraniye-şile arasını bilmiyorum ama komple şehiriçimi ? eskişehir gibi 100-150 metrede bir ışıkmı var ? :)

yok yok
çıktınmı hemen hemen hiç durmadan 90-100-120 ile gidebilirsin yolda.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 21, 2010, 11:32:58 »
motorun 1.3 olması veya 1.0 olması o arabanın az yakacağı anlamına gelmez ki , kasa ağır gelir çekmezse daha çok yakar bence
"Bu kasa çok tuttu yeğen"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ekim 21, 2010, 11:38:20 »
motorun 1.3 olması veya 1.0 olması o arabanın az yakacağı anlamına gelmez ki , kasa ağır gelir çekmezse daha çok yakar bence

aynen  :foto: