0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
metin ya da türkay ivedi olarak sizlerden ekonomik araç kullanma konusunda eğitim talep ediyorumcevaplarınızı bekliyorum.arkadaş benzinde 1.6 motorla şehir içinde 0,3 tl evet evet sizlerden eğitim almak istiyorum.para istemezsiniz dimi?
Yanı ercu...?Babanmı verecek bana egıtım
merhabalar.... bu yakıt konusunda bir türlü arabamı düzen tutturamadım...1,6 xei 97 model aracım şu an lpg (2,03 tl ) 0,300 krş yakıyor..arabamın durumu iyi..üzerinde voltran marka tüp var(eski sistem tek noktadan püskürtmeli ). fakat ne kadar kötü durumda olsada bu kadar yakacağını sanmıyorum..forumda takip ettiğim yazılardan gördüğüm kadarıyla buji,filtre,yağ gibi değişiklikleri yaptım.ş.dışında bu rakam 0,160-0,170 kadar düşüyor.fakat ş.içi çok abartılı rakamlar çıkıyor. arabayı normal bir sürüşüm var.lütfen bu konuda bir yardım istiyorummmmmmm..........
Valla fullemedik hiç şehir içinde ama şöyle diyim 3.67den 30tl'lik alıp(yaklaşık 9litre) 130 km gittiğini biliyorum babamın şehiriçinde Ve eskişehir trafiğini bilen bilir anlatılmaz yaşanır
135tl ile 555km normaldir ya..ben de ankaradan izmire gelirken 152tlye doldurduğum depomla 610 km yapmıştım..ankaradan izmire kadar 110u hiç geçmeden 90 altına hiç inmedenonline ders- abi yavaş sür mümkün olduğunca sabit hızla git, 50 ile bile gidiyorsan sabit hızla git..ilerde yavaşlayacaksan gaza basıp basıp orda frene basma, uzaktan yavaşlamaya başla..freni ne kadar az kullanırsan o kadar tasarruf oluyor (evet fren )
Ve eskişehir trafiğini bilen bilir anlatılmaz yaşanır
türkaybilgiler için teşekkür ederim.canım nsan yalandanda olsa dlinin ucuyla veririz ders der
Gramı servet bu benzinin Selçuk ki Eskişehir'de öyle bir trafik lambaları varki dur kalklar olmasına rağmen. Hele birde iki ışık arası dahada mesafeli olsa daha bile aşağıya çekilebilir sakin kullanımla arabanın keyfini çıkara çıkara
aslında haklısınızsürekli şirket aracı kullanıyorum onlarda accent ve getz haftasonuda çoğunlukla şirket aracını kullanıyorum. vesair hallerde toyotaya binince insan sapıtıyor sanırım. gerçekten bir hafta başka arç kullanıp toyotaya binince insan farklı hissediyor ve bu zevk alma konusu gayri ihtiyari gaz pedalına, doğru orantılı olarakta yakıt tükteimine etki ediyor.şimdi dersinizki madem sürekli şirket aracı kullanıyorsun neden lpg taktırdın? hemen söyleyeyim. şileye kısmetse yakın zamanda bir inşaata başlıyacağız ve babam hergün gidip gelmek zorunda kalacak
anlıyorum da LPG 0.30 yakıyor diyorsun ne gerek vardı sisteme o kadar para ödeceğinize benzinle devam etseydiniz, hem risk almamış, aracın tonajını artırmamış, ruhsata işletmekle ve fenni muayene ile tekrar uğraşıp arada çekilen sıkıntılara ve yapılan masraflara değecekmi yani ?
naaapalım yani 1.3 e mi binelim bu yaştan sonra
he he 1.3 e bin bide tüp taktır,olsun sana 1.2
1.0 motorlu Yaris siz 1.6 motorlu Corolla
demek 0.30 tl yakmıyormuş aracın zaten ümraniye-şile arasını bilmiyorum ama komple şehiriçimi ? eskişehir gibi 100-150 metrede bir ışıkmı var ?
motorun 1.3 olması veya 1.0 olması o arabanın az yakacağı anlamına gelmez ki , kasa ağır gelir çekmezse daha çok yakar bence