Gönderen Konu: Kurbanlık ve Kurban Bayramı planlarınız  (Okunma sayısı 3752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Kurbanlık ve Kurban Bayramı planlarınız
« : Ekim 20, 2010, 12:02:00 »
Kurbanlık fiyatları bu yıl inanılmaz yüksek gidiyor, birkaç araştırma ile sadece büyükbaş hayvanda ortalama fiyat alabildim. İl İl, yöre yöre sanırım kurbanlık fiyatlarıda değişiyor. Eskişehir'de en ucuz 19 tl canlı , en pahalı 22 tl fiyatlar arasında geziyor. (ne tuttururlarsa galiba) :( Ortalama bir koç ise 450-500 tl civarlarında :(

Bayramda bir Ankara turum olabilir sanırım :)

Toyota Club Türkiye

Kurbanlık ve Kurban Bayramı planlarınız
« : Ekim 20, 2010, 12:02:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Kurbanlık ve Kurban Bayramı planlarınız
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2010, 14:17:58 »
  Türlü söylentiler var şu anda kurbanlıklar ile ilgili.!
 Bir ihtimal arkadaşlar ile karavan kiralayıp Çanakkale üzerinden Güneye inebiliriz, ama şu anda sadece düşüncede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2010, 14:24:29 »
her yılki olağan kaos yaratıp fiyatları yukarı çekme çabaları..yine her yılki gibi ellerinde patlayacak kurbalar ve son bir kaç gün çok daha ucuza satacaklar..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2010, 14:27:53 »
bu işi tamamen ticarete döktükleri için insanlar dini ibadetlerini bile gerçekleştiremiyor...birkaç tane zengin işadamı türkiyedeki kurbanlıkların büyük bir bölümünü alıp ahırlarında saklıyor...fiyatta böyle kabarıyor tabi...Yazık yani...insanların dinleri üzerinden ticaret yapılmamalı...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2010, 14:41:51 »
bu işi tamamen ticarete döktükleri için insanlar dini ibadetlerini bile gerçekleştiremiyor...birkaç tane zengin işadamı türkiyedeki kurbanlıkların büyük bir bölümünü alıp ahırlarında saklıyor...fiyatta böyle kabarıyor tabi...Yazık yani...insanların dinleri üzerinden ticaret yapılmamalı...
aynen osman bey yazık ki bu hali aldı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2010, 14:59:40 »
abi valla böyle olursa kurban kesemeyecegiz gibi ben ankara lıyım bizim köyde canlı 12 -15 arası gidiyormuş büyük baş .küçük baş ise 400 -650 arası diyorlar .orta gelirli bir aile nasıl kurban kesecek.askeri ücretin 600 tl oldgu bir ülkede adam aldıgı maaşı direk kurbanlıga mı yatıracak .bir ay boyunca ne yiyecek .hiç düşüne yok.milletin tek düşündügü cukkayı dolduracak.daha 4 ay önce bizim köylüler kesim haneti koyunu 250 tl den kestirmişler tanesini . şimdi aynı hayvanı 500 tl ye satmaya kalkıyorlar .birçok insan bu tip olaylara inat kurban kesmeyecek
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2010, 15:05:55 »
her yılki olağan kaos yaratıp fiyatları yukarı çekme çabaları..yine her yılki gibi ellerinde patlayacak kurbalar ve son bir kaç gün çok daha ucuza satacaklar..
+1
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2010, 15:14:57 »
  Türlü söylentiler var şu anda kurbanlıklar ile ilgili.!
 Bir ihtimal arkadaşlar ile karavan kiralayıp Çanakkale üzerinden Güneye inebiliriz, ama şu anda sadece düşüncede.
:)))))
Ankara üzerinden geçip de bana uğramayan ne olsun???
Ankarada kurban konsorsiyumu oluşursa ben girerim 200-300 TL ortaklıkla...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2010, 16:01:03 »
Amcam aradi ve 7 kişi 5500 tl'ye gircekmisiz. corumdayim bu bayram da. bu sene gercekten cok pahali 2 sene once 500, gecen sene de 600 den girmistik.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2010, 16:11:35 »
ben son 2-3 senedi 370 ila 500 arasında giriyordum .bu sene babam en az 750 diyince benim boyumu aşar be bu sene durayım dedim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2010, 18:02:30 »
Et artık değerli bir emtia arkadaşlar. Dünya genelinde fiyatı yükseliyor. Ve bu şekilde de devam edecek gibi görünüyor. Önümüdeki yıllarda çok daha uçuk rakamlarla karşılaşabiliriz. Din adamlarının bugünden oturup, küçükbaş hayvanların 2, büyükbaşların ise 14 kişinin ortaklığıyla kesilip kesilemeyeceği tartışmaları gerekiyor bence. Yoksa dar gelirlinin bun yükün altından kalkması çok zor.

Bu arada spekülasyon konusunda şahsi fikirlerimi belirteyim. Arkadaşlar, ticarette spekülasyon denen hazır ya da çıkacak bir malı ileride daha iyi bir fiyattan satma beklentisiyle bugünden satın almak demektir. Spekülatör de bu işi yapan kişiye denir. Arz talep dengesinin sağlıklı olabilmesi ve ticaret çarkının dönebilmesi için spekülatör olmak zorundadır. Ticaret odaları ve borsaları görevini layıkıyla yerine getiren, piyasa kontrol mekanizmaları sağlıklı işleyen, gerektiğinde ithalat gibi geçici düzenleyci tedbirleri zamanında alabilme esnekliğine sahip iktidara sahip bir ülkede spekülatörden kimseye zarar gelmez, aksine spekülatör fiyatların en sağlıklı şekilde oluşmasını sağlar. Bunu, dolaylı olarak tarım sektörünün içinde birisi olarak yazıyorum. Hiç kimse gazetelerde yazanlara, çiftçilerin, muhalefetin ya da iktidarın hamasi laflarına itibar etmesin.

Osman, keşke Türkiye'de sermaye sahipleri ciddi olarak bu işlere yatırım yapsalar. Keşke bu iş koyun pazarlığı şeklinde değil de ciddi müesseseler aracılığı ile kuralları belirlenmiş bir şekilde yapılsa. Fakat maalesef Türk tarım ve hayvancılığının en büyük problemi olan küçük ölçekli üretim burada da devreye giriyor. Kurbanlıklar küçük üreticiler tarafından üretiliyor ve bizzat büyük şehirlere getirilerek pazarlanıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2010, 18:04:48 »
Geçen sene Kızılay'a bağış yaptık. Bu senede herhalde öyle yapacağız.

Kurbanlık felan yine bi şekilde alınır ama domatesin fiyatı uçmuş. 10 TL !! Dün haberlerde gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2010, 23:21:39 »
abi valla böyle olursa kurban kesemeyecegiz gibi ben ankara lıyım bizim köyde canlı 12 -15 arası gidiyormuş büyük baş .küçük baş ise 400 -650 arası diyorlar .orta gelirli bir aile nasıl kurban kesecek.askeri ücretin 600 tl oldgu bir ülkede adam aldıgı maaşı direk kurbanlıga mı yatıracak .bir ay boyunca ne yiyecek .hiç düşüne yok.milletin tek düşündügü cukkayı dolduracak.daha 4 ay önce bizim köylüler kesim haneti koyunu 250 tl den kestirmişler tanesini . şimdi aynı hayvanı 500 tl ye satmaya kalkıyorlar .birçok insan bu tip olaylara inat kurban kesmeyecek
Zaten 600 tl maaş olan biri için  mecburiyeti yok ki kurban kesmenin.Kurban fiyatları yüksek aama belli şartlara uyan insanların bu görevlerini yerine getirmesi vacib.Bu sene köyde amcamlarla falan aldık.Köyde bizim evin ahırında bakılacak gecen ay almıstık 4 kişi 2,250 tl ye.
Geçen sene Kızılay'a bağış yaptık. Bu senede herhalde öyle yapacağız.

Kurbanlık felan yine bi şekilde alınır ama domatesin fiyatı uçmuş. 10 TL !! Dün haberlerde gördüm.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2010, 01:52:23 »
Ben yine son güne bırakırım bu işi :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 21, 2010, 09:17:33 »
Sanırım bende öyle yapacam :) şuan çok yüksek fiyatlar :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2010, 09:48:32 »
  Tabi konu sadece Kurbanlığa dönmüş. Ama başlık Kurban Bayramı planlarınıda kapsıyor.
 Bu arada burada kurbanlık normal vatandaş oluyor diyebilirmiyiz? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2010, 09:55:50 »
  Tabi konu sadece Kurbanlığa dönmüş. Ama başlık Kurban Bayramı planlarınıda kapsıyor.
 Bu arada burada kurbanlık normal vatandaş oluyor diyebilirmiyiz? :)

Tam yerinde olur bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 21, 2010, 19:21:02 »
evet arkadaşlar kurbanlık fiyatları almış uçmuş gidiyor.kurban bayramında benim planım kastamonu'ya gitmek ve bayramın 2.yada 3. günüde ankara yollarına koyulmak yani yollardayım sanırım yine.
bu arada İstanbul'daki arkadaşlarla bayramdan önceki son c.tesi ufak bi bayramlaşma muhabbetinde buluşmaya nedersiniz bi nabız yoklaması yapsak ortak bi noktada
yani 12 kasım cuma veya 13 kasım c.tesi en uygunudur .....
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2010, 20:27:08 »
Bu sene kısmet olursa bayramın ılk gunu kurbanımı kesıp/kestırıp onunla mesgul olurum. 2. Gun sevdıklerımızın ve akrabalrımızın zıyaretıyle gececektır. Zıra bu tur degerlerın yasatılması konusunda kararlı bır bıreyım. Bayramlasma zıyaretlerının bıtmesı halınde kalan gune gore edremıt akcay altınoluk tarafına kacıp bırkacgun kafa dınleyıp dogayla ıcıce bıraz zaman gecırırım. Nasılsa bu senede 9 gun tatıl var ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 21, 2010, 23:23:51 »
bulgaristandan kurbanlık koyunlar gelmiş bu memlekette hayvancılık kalmadı mı gerçekten?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)