Gönderen Konu: Hız Limitleri ve Cezası  (Okunma sayısı 11664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Hız Limitleri ve Cezası
« : Ekim 19, 2010, 21:32:59 »
Herkesin bildiği gibi şehirler arası bölünmüş yollarda hız limiti 110 oldu.Fakat kaç km hızla giderken çift kat ceza yeniyor?

Eskişehir-Erdek arası yapmış olduğum seyahatte iki yerde radar vardı ve hızım 115 ila 120 km arasındaydı.ve durdurulmadım.dönüşte Eskişehir'e 10km
kala radar vardı ve trafik polisi beni durdurdu radara girdiniz dedi.Ehliyet ve ruhsatı verdim.Arabada bekledim.5 dk sonra yanıma geldi.Yanlışlık oldu,kusura bakmayın dedi.Ben hızımı sordum.121 dedi.Çift kat ceza hangi hızda diye sordum ve 141 cevabını aldım.Sonuç olarak normal hız limiti olan 110km ye %10 tölerans tanıyorlar ve hız limiti 121 oluyor.140 a kadar ceza 135TL,141 dedinizmi 270TL ceza yazıyorlar.Tam sınırda yakalanmışım.Ucuz atlattım.Şahsen 270TL cezayı hangi limitten sonra uyguluyorlar bilmiyordum.Ayrıca hız limitleri arttıktan sonra % 10 töleransı tanıyorlar mı?Tanıyorlarmış bunuda öğrenmiş oldum.Bende bu bilgileri  paylaşmak istedim.

Toyota Club Türkiye

Hız Limitleri ve Cezası
« : Ekim 19, 2010, 21:32:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız Limitleri ve Cezası
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2010, 22:01:51 »
  Faydalı ve güzel paylaşım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2010, 22:14:52 »
teşekkürler
ama anlayamadığım bir nokta var, hayır %10 tolerans tanıyorsunuz madem, bunu tek limit yapın, ekleyin o %10u da üstüne, neyse ilan edin halka, insanların aklı karışmasın; kesin bu tür garip uygulamalar bizim ülkemizde vardır bir tek..
ayrıca bölünmüş yol dedikleri yollarda bile bu hızları yapmak cesaret işi, denizli-aydın arasında -çok şükür- otobüsle seyahatim esnasında otobüs resmen çukura çakıldı, yolları düzgün yapsalar başka da bişey istemicez sanırım..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2010, 22:22:17 »
çok güzel bir paylaşım. hız sınırlarının artırıldığı iyi oldu. 90 km hızden, 145le düşmüştüm 265tl cik yazmışlardı :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2010, 22:25:18 »
teşekkürler
ama anlayamadığım bir nokta var, hayır %10 tolerans tanıyorsunuz madem, bunu tek limit yapın, ekleyin o %10u da üstüne, neyse ilan edin halka, insanların aklı karışmasın; kesin bu tür garip uygulamalar bizim ülkemizde vardır bir tek..
ayrıca bölünmüş yol dedikleri yollarda bile bu hızları yapmak cesaret işi, denizli-aydın arasında -çok şükür- otobüsle seyahatim esnasında otobüs resmen çukura çakıldı, yolları düzgün yapsalar başka da bişey istemicez sanırım..
yol hakkında dedikleriniz çok doğru fakat, bu toleranslar olmasa herkes daha çok ceza yer.piyasadaki birçok aracın hız göstergelerinde minimize sapmalar olur. bu sapma radar cihazlarındada var yani 111km ile radara düşmekte olmaz. o yüzden bu töleranslar en iyisi :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2010, 00:40:34 »
  Radar cihazlarıda bildiğim kadarı ile kalibre edilmeli arada, yani Mustafa'ya bende katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2010, 11:43:09 »
Herkesin bildiği gibi şehirler arası bölünmüş yollarda hız limiti 110 oldu.Fakat kaç km hızla giderken çift kat ceza yeniyor?

Eskişehir-Erdek arası yapmış olduğum seyahatte iki yerde radar vardı ve hızım 115 ila 120 km arasındaydı.ve durdurulmadım.dönüşte Eskişehir'e 10km
kala radar vardı ve trafik polisi beni durdurdu radara girdiniz dedi.Ehliyet ve ruhsatı verdim.Arabada bekledim.5 dk sonra yanıma geldi.Yanlışlık oldu,kusura bakmayın dedi.Ben hızımı sordum.121 dedi.Çift kat ceza hangi hızda diye sordum ve 141 cevabını aldım.Sonuç olarak normal hız limiti olan 110km ye %10 tölerans tanıyorlar ve hız limiti 121 oluyor.140 a kadar ceza 135TL,141 dedinizmi 270TL ceza yazıyorlar.Tam sınırda yakalanmışım.Ucuz atlattım.Şahsen 270TL cezayı hangi limitten sonra uyguluyorlar bilmiyordum.Ayrıca hız limitleri arttıktan sonra % 10 töleransı tanıyorlar mı?Tanıyorlarmış bunuda öğrenmiş oldum.Bende bu bilgileri  paylaşmak istedim.

Teşekkür paylaştığın bilgiler için. Ben biliyorum sanırım o ekiplerin yerini :) Bilecik yolunda tepebaşı istikametine giden bölünmüş yoldaki ekiplermi durdurdu ? Şehiriçi sayılıyor diye biliyordum o bölgeyi 110 km ile gidebilecekmiyiz şuanda. Çünkü eskiden sınır 70 km tabelaları vardı uzun zamandır geçmedim o yoldan kaldırıldımı bilmiyorum. Sanki şehiriçi sınırlarına giriyorda halen 70 km sınır olması gerekir gibi geliyor bana. %10 toleransıda sollamalarda kullanırsak o bölgede olması gereken hız sınır sanki bu şekilde olmalı.

edit: Yolum düştüğünde ekiplere sorarım bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2010, 12:21:59 »
Kod: [Seç]
Teşekkür paylaştığın bilgiler için. Ben biliyorum sanırım o ekiplerin yerini  Bilecik yolunda tepebaşı istikametine giden bölünmüş yoldaki ekiplermi durdurdu ? Şehiriçi sayılıyor diye biliyordum o bölgeyi 110 km ile gidebilecekmiyiz şuanda. Çünkü eskiden sınır 70 km tabelaları vardı uzun zamandır geçmedim o yoldan kaldırıldımı bilmiyorum. Sanki şehiriçi sınırlarına giriyorda halen 70 km sınır olması gerekir gibi geliyor bana. %10 toleransıda sollamalarda kullanırsak o bölgede olması gereken hız sınır sanki bu şekilde olmalı.
Bahsettiğiniz yerden daha geride benim dediğim yer şehiriçi olsa bana ceza keserlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2010, 12:26:44 »
anladım yeni mekan bulmuşlar o zaman kendilerine, posta bahçe taraflarında da pek öyle muhit yok ama neyse artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2010, 13:10:23 »
Arkadaşım posta bahçe tarafı falan değil.Oraları Eskişehir'in içi.Eskişehir'e girmeden.Sonra tam yerini napıcan anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2010, 16:47:18 »
Arkadaşım posta bahçe tarafı falan değil.Oraları Eskişehir'in içi.Eskişehir'e girmeden.Sonra tam yerini napıcan anlamadım.

Aklımızda olsun tam yeri diye sordum. Sen hemşehrinle paylaşmak istemiyorsan o ayrı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2010, 17:03:10 »
Evet kardeş güzel paylaşım olmuş bazen ya arkadaş şu yoldada 90 la gidilir mi dedigimiz oluyor artık kontrollü oldugu sürece 120 km hıza çıkabilecegiz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2010, 19:40:45 »
paylaşım için teşekkürler gerçekten ucuz atlatmışsınız
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2010, 20:12:10 »
ucuz atlatmışsınız cidden geçmiş olsun :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2010, 20:51:38 »
Aklımızda olsun tam yeri diye sordum. Sen hemşehrinle paylaşmak istemiyorsan o ayrı.

Alınma hemen be kardeşim.Vallaha tam yerini bilmiyorum.Eskişehir'e girerken işte.Sen yine Bozüyük Eskişehir arası normal limitlerde gel yeter.Oralarda her zaman kontrol oluyor.İyice sıklaştı bu aralar.Ayrıca bu forum deneyimlerimizi paylaşmak için var.Öyle düşünmeni istemem.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2010, 09:36:49 »

Alınma hemen be kardeşim.Vallaha tam yerini bilmiyorum.Eskişehir'e girerken işte.Sen yine Bozüyük Eskişehir arası normal limitlerde gel yeter.Oralarda her zaman kontrol oluyor.İyice sıklaştı bu aralar.Ayrıca bu forum deneyimlerimizi paylaşmak için var.Öyle düşünmeni istemem.Saygılar.

eyvallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2010, 11:22:23 »
%10 tolerans bir yandan sollama durumunda hızlamanız için konmuş bir tolerans ancak illede kullanmak gerekmez (diyene bak hehehhe)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2010, 16:34:57 »
Yıl sonu gelince Trafik kontrolları artıyor.Kışa girdiğimiz şu günlerde radar kontrolleri çok sık oluyor.Bütün sürücülerin dikkatine; arabayı kullandığınız her yolda bu kontrollar karşınıza çıkabilir.
Duyumlara göre Ankara tüm vilayetlerin il müdürlüklerine yıl sonu bütçenizi ayarlayın demiş.Benim işyerim garajın yanında sigara içmeye çıktığım zaman bir bakıyorum.Trafik arabası kontolde hemde şehiriçi 70km sürat. Yakalanan yakalana.Yolda şahane 90 -100 den aşağı gidilmez.Büyük ihtimalle ağa takılanlar 270 TL yiyiyor.Siz siz olun hız limitlerini geçmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2010, 16:40:21 »
Yıl sonu gelince Trafik kontrolları artıyor.Kışa girdiğimiz şu günlerde radar kontrolleri çok sık oluyor.Bütün sürücülerin dikkatine; arabayı kullandığınız her yolda bu kontrollar karşınıza çıkabilir.
Duyumlara göre Ankara tüm vilayetlerin il müdürlüklerine yıl sonu bütçenizi ayarlayın demiş.Benim işyerim garajın yanında sigara içmeye çıktığım zaman bir bakıyorum.Trafik arabası kontolde hemde şehiriçi 70km sürat. Yakalanan yakalana.Yolda şahane 90 -100 den aşağı gidilmez.Büyük ihtimalle ağa takılanlar 270 TL yiyiyor.Siz siz olun hız limitlerini geçmeyin.

Hasan polatkanmı burası ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 26, 2010, 16:47:55 »
Hasan polatkanmı burası

Çevre yolu.Yeni terminalin girişinde oluyor trafik.Büyük ihtimalle Anadolu üniversitesi taraflarında da radar var.