Gönderen Konu: AE101 İÇİN BUJİ KABLOSU TAVSİYESİ ?  (Okunma sayısı 30322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
AE101 İÇİN BUJİ KABLOSU TAVSİYESİ ?
« : Ekim 19, 2010, 18:17:02 »
Arkadaşlar aracımın buji kabloları hala fabrikasının takmış oldugu buji kabloları .malum araç 210 bin km rede 14 yaşında .yaklaşık 50 -60 bin km redir lpg de kullanıyoruz.artık bazı silkelemeler çekişte düşüklükler hissediyorum.servisi buji kablosunu 200 tl nin üzerinde dedi ben yuhhhh demek zorunda kaldım hani 100 tl felan dese valla alacaktım.malesef alamadım sadece 1 takım orjinal buji aldım .denso marka .buji kablosu heryerde böyle pahalımı veya orjinal yerine tavsiye edeceginiz bir marka varmı yoksa fark etmez 210 bin km de olsa buji kablosuna birşey olmaz diyeniniz var mı ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

AE101 İÇİN BUJİ KABLOSU TAVSİYESİ ?
« : Ekim 19, 2010, 18:17:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 İÇİN BUJİ KABLOSU TAVSİYESİ ?
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2010, 18:21:17 »
servis orjinal buji kablosuna 180 tl fiyat çekti bana... bende bujileri değiştirince denso buji aldım...buji kablosunuda 50 liraya aldım sanayiden.ama tabiki orjinal değil fakat gayet memnunum...bujiler ve buji kablosu yakıt ve performans açısından çok önemli...değiştirince bu farkı sizde göreceksiniz...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2010, 18:25:55 »
30 - 50 tl arasında çok kaliteli japon marka buji kabloları mevcut piyasada, ben adını hatırlamadığım ama motor ustalarının iyi marka dediği bir marka kullanıyorum gayet de memnunum. sadece adı orjnal olsun diye o kadar paraya kıyıp da orjinalini almam bu kablonun... -_-
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2010, 18:30:33 »
arkadaşlar ngk ve denso diye iki markanın ürünlerini tavsiye ediyorlar forum da ngk sıkça geçiyor sanırım bende öyle yapacam ngk alacam .sorması ayıptır sizin arabalar kaç binde ne sebepten degişti  buji kabloları.

konuyla alakası yok ama arkadaşlar bu arabarın devir daim termostat gibi parçları ne zaman degişir tepkimesi felan varmı .şu an için su eksiltme yok hararet gibi bir sorunumda yok ama aracın km si yüksek oldugundan dolayı hani tırsmıyor degilim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2010, 18:37:13 »
arkadaşlar ngk ve denso diye iki markanın ürünlerini tavsiye ediyorlar forum da ngk sıkça geçiyor sanırım bende öyle yapacam ngk alacam .sorması ayıptır sizin arabalar kaç binde ne sebepten degişti  buji kabloları.

konuyla alakası yok ama arkadaşlar bu arabarın devir daim termostat gibi parçları ne zaman degişir tepkimesi felan varmı .şu an için su eksiltme yok hararet gibi bir sorunumda yok ama aracın km si yüksek oldugundan dolayı hani tırsmıyor degilim

benim araç ortalama 130-140 binde...tam olarak söyleyemiyorum çünkü km göstergem bozuk :D bujileri ve buji kablosunu aracı aldığımda içim rahat etsin diye değiştirdim..çok önemli ve çok pahalı olmayan parçalar olduğu için aklımın takılmasını istemedim...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2010, 22:18:59 »
ben serviste 2005de 234tlye değişmiştim.bujiler,avans ayarı ve genel kontrolde yapılmıştı ;)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2010, 17:21:20 »
benim araç ortalama 130-140 binde...tam olarak söyleyemiyorum çünkü km göstergem bozuk :D bujileri ve buji kablosunu aracı aldığımda içim rahat etsin diye değiştirdim..çok önemli ve çok pahalı olmayan parçalar olduğu için aklımın takılmasını istemedim...
km neden yaptırmıyorsun osman ya baldız ı üzüyorsun
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2010, 18:17:49 »
km neden yaptırmıyorsun osman ya baldız ı üzüyorsun

çünkü orjinal km sinden tam emin değilim metin abi...satın aldığım çocuk ben almadan 1 hafta önce bozulduğunuz söyledi...bozulmadan öncede 120 bindeymiş...ama belki yalan söylüyorda olabilir...onun için istediğim bi rakama ayarlatıp satacağım zaman alan kişiyi aldatmak istemiyorum... durumu olduğu gibi izah ederim...yoksa yaptırması çok basit...50 liraya istediğim km ye ayarlattırabilirim...

ayrıca onun ismi baldız değil balkız :D :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2010, 20:04:09 »

ayrıca onun ismi baldız değil balkız :D :D :D
:rofl:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2010, 22:04:36 »
Benım toyotam 143000 km de orıjınal termostat ve devırdaımle devam edıyorum.
Ama devıraımden tırsmıyor degılım. Bır gozum hep hararet gostergesınde.
Bujı kablolarını 50 tl ye degıstım. Orıjınalınede uretım yapan bır fırma oldugunu soyledı usta. Baktım tırnakları lehımlerı aynı sadece plastık aksaamın rengınde ton farkı vardı. Dıstrıbutor kapagınıda degısecektım orıjınalıne 300 tl cıvarı ıstedıler. Muadılıne baktım orıjınalıne gore cok dandıktı. Orıjınalıne devam dedım. Ama degısırsem orıjınalınden sasmam 300 se 300 bu kadar sene bınıpte 300-500 u kıskanamam hakı oglanımdan ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2010, 17:09:31 »
selçuk abi efsaneyle ilgili bişe olduğunda hemen konudasın helal valla
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2010, 17:25:11 »
Bencede orjinal olmalı..dağın basında kalmak istemem doğrusu  ;)
'98 Corolla XEi
'12 Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2010, 17:36:42 »
Kan cekıyor sercanım kan ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2010, 17:42:00 »
evet doğru söylüyorsun abi e12lerdede beni çekiyor
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2010, 20:54:34 »
ben 1.5 sene kadar önce japon malı seiwa marka buji kablosu alıp taktım.memnunum
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2012, 13:09:48 »
bende bujileri değiştiriken kablonun ucu koptu yerine takıp 1 ay kadar öyle kullandım ama içim rahat etmedi ;200 km de araç ve orjinalydi üzerindeki seiva ; karbüratörcüye gittim dandik bir kablo vardı yerliymiş 60 tl dedi , taktık üstteki 4 köşe kısımları olsun kablo boyları olsun acayip bir şeydi yerinden söktürttüm 3 silindirle tekleye tekleye 8 km falan gittim sanayiden orjinal japon seiva aldım aracın çekişinde berlirgin derecede bir artış oldu ve çok güzel gaz yiyor şu anda ( orjinal Japon sevia 80 tl dedi 70 e aldım ) ..!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 14, 2012, 01:53:43 »
daha öncede yazdığım gibi seiwa kablolarla hala devam ediyorum ama bujiye giren kısmın içindeki plastik parçalarda kopmalar filan oldu genede sorunsuz çalışıyorlar.fakat orjinali çok kaliteli buna göre orjinalleri hala saklıyorum.bugün dispiratör kapağını söktüm.kapağın içindeki temas yerlerini ve tevzi makarasındaki temas yerlerini sıfır zımpara ile temizledim.fakat her iki taraftada baya bir aşınma var.yedek olarak YEC marka bir kapak almıştım daha onceden japon marka herhalde yarın gidip birde yedek tevzi makarası alıcam bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2012, 23:47:37 »
daha öncede yazdığım gibi seiwa kablolarla hala devam ediyorum ama bujiye giren kısmın içindeki plastik parçalarda kopmalar filan oldu genede sorunsuz çalışıyorlar.fakat orjinali çok kaliteli buna göre orjinalleri hala saklıyorum.bugün dispiratör kapağını söktüm.kapağın içindeki temas yerlerini ve tevzi makarasındaki temas yerlerini sıfır zımpara ile temizledim.fakat her iki taraftada baya bir aşınma var.yedek olarak YEC marka bir kapak almıştım daha onceden japon marka herhalde yarın gidip birde yedek tevzi makarası alıcam bakalım

distribütörü söktüğünüzde resimleri çeker misiniz? detaylı bir anlatım ve resimlerle desteklenirse, bende yapmayı düşünüyorum. bir sıkıntım yok, sadece temizlersem yakıt daha iyi yanacaktır. benden önce temizlendi mi, değiştirildi mi hiç bilmiyorum çünkü.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2012, 01:08:29 »
distribütörü söktüğünüzde resimleri çeker misiniz? detaylı bir anlatım ve resimlerle desteklenirse, bende yapmayı düşünüyorum. bir sıkıntım yok, sadece temizlersem yakıt daha iyi yanacaktır. benden önce temizlendi mi, değiştirildi mi hiç bilmiyorum çünkü.
söküp temizledim ama resim çekmedim.ilk önce dispiratörün üzerindeki bağlantı kablolarını bağlayan civatayı söktüm.sonra dispiratörün üzerinden buji bağlantılarını sökrüm.sırasını karıştırmazsınız çünkü dispüratörün üzerinde 1-2-3-4 diye numaralar var.kaputun karşısından bakınca soldan sağa doğru 1-2-3-4 şeklinde.sora hava filitresinin üst kapağını söktümki dipiratörün 3 vidası var bir tanesi altta kalıyor ona rahat ulaşabileyim diye.sonra vidaları söktüm kapağın içindeki metal temas noktelarını sıfır numara ince zımpara ile hafifçe temizledim.sonra tevzi makarasının metal temas noktasını temizledim zımpara ile baya oksitlenme vardı.elimde yedek olarak dispiratör kapağı vardı YEC marka japon ama takmadım tevzi makarası yoktu elimde.bugün gittim onuda yedek olarak aldım yine YEC maka.sonra tekrar toparladım baya iyi oldu.tevzi makarası nasıl yerinden çıkartılıyor onu çözemedim ama.ümraniyede  olupta parça bulmakta zorluk çeken arkadaş olursa benim alışveriş yaptığım yeri tavsiye edebilirim.sadece toyota parçacısı ya orjinal yada kaliteli yan sanayi parça satıyor. oto acar 02166340464

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 16, 2012, 14:37:30 »
ahmet bet evet benim eski kablolarda koptu metal kısmı bujide kalmıştı  yeni aldıklarımı da söktüm baktım geçende onlarda da biraz oynama olduğumu gördüm  ama bence o durum motor sıcakkken kalolarda da yumuşama oluyor ve bujiye giren metal kısımların kablolara bağlı sıkıştırılan yerleride o yüzden oynama ve kopmalara yol açıyor kısaca o kabloları mümükün olduğunca soğukken sökmek gerekiyor motor sıcaklığı.
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım