Gönderen Konu: dizel aracı düşük devirde kullanmak  (Okunma sayısı 6957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
dizel aracı düşük devirde kullanmak
« : Ekim 19, 2010, 16:54:50 »
aracım 2010 corolla d4d aracımı 2.viteste düşük devirde kullanmak motora bi zarar verirmi 1000 1500 devirde 2.vitesle gidiyorum bazen araçta bi problem olmuyo vites değişim göstergesi yanmıyo ama bu devirlerde turbo aktif olmadığı içinmotora sıkıntı yaparmı.Bundan önce 1.4 tdi seat cordobam vardı onda mümün değili 2de gitmek o devirlerde.konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.(not;2 den sonraki viteslerde zaten araba belli bi devrin altına düşünce vites küçültme uyarısı veriyoama 2.viteste böyle bişey olmuyo düşük devirdeyken)

Toyota Club Türkiye

dizel aracı düşük devirde kullanmak
« : Ekim 19, 2010, 16:54:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel aracı düşük devirde kullanmak
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2010, 17:00:32 »
gökhan bey

1500d/dk ALTINDA ARACI KULLANIRSAM NE OLUR?
1500 devır dakıkanın altındakı kullanımlarda turbonun verimi tam olarak alınamaz ama 1500 devırın altına ınılmemesını gerektıren en onemlı sorun ıse 1500 devırın altında yakıt pompasının zorlanması ve enjektorlerde kurum oluşumuna sebebıyet vermesıdır.(yokuş aşşağı ınılıyorsa ve hızlanma gereksınımı cok fazla yoksa 1500 devırın altına ınılebılır.)

size tavsiyem aşağıdaki linkteki konuyuda okumanız motorunuzun ömrü için çok yararlı bilgiler var.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/turbo-dizel-araclari-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2010, 17:17:32 »
haklsıın da dostum benim sorduğum sadece ikinci vites için geçerli ikinci viteste düşük devirdeyken bire atınca hemen vites yükselt uyarısı yanıyo diğer viteslerde zaten 1500 ün düşmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2010, 17:19:37 »
uzun süre öyle kullanmak mazot pompasına azda olsa zararı olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2010, 01:47:33 »
aracım 2010 corolla d4d aracımı 2.viteste düşük devirde kullanmak motora bi zarar verirmi 1000 1500 devirde 2.vitesle gidiyorum bazen araçta bi problem olmuyo vites değişim göstergesi yanmıyo ama bu devirlerde turbo aktif olmadığı içinmotora sıkıntı yaparmı.Bundan önce 1.4 tdi seat cordobam vardı onda mümün değili 2de gitmek o devirlerde.konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.(not;2 den sonraki viteslerde zaten araba belli bi devrin altına düşünce vites küçültme uyarısı veriyoama 2.viteste böyle bişey olmuyo düşük devirdeyken)

gökhan bey bende eski bir seat kullanıcısıyım cordoba vario 1,9tdı idi arabam:)
düşük devirde kullanmanın zararı konusnda arkadaşlar yetelri bilgiyi vermişler yukarıda ayrıca dizellerde düşük devirde kullanmak pistonlar etrafında kurum oluşmasınada neden olmata bildiğim adarı ile ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2010, 19:41:32 »
Benzinli araçta da aynı durum geçerlidir ama özellikle dizel araç kullanıcıları tecrübeli olmak zorundalar bence. Dizel araç kesinlikle acemi işi değildir ve düşük ya da çok yüksek devirlerde kullanmaya ve zorlanmaya gelmez, benzinli bir motora istediğiniz kadar eziyet edin zararını çok kısa vadede göremezsiniz ama dizel motor size hemen üzüldüğünü bildirir :)
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2010, 00:38:30 »
Benzinli araçta da aynı durum geçerlidir ama özellikle dizel araç kullanıcıları tecrübeli olmak zorundalar bence. Dizel araç kesinlikle acemi işi değildir ve düşük ya da çok yüksek devirlerde kullanmaya ve zorlanmaya gelmez, benzinli bir motora istediğiniz kadar eziyet edin zararını çok kısa vadede göremezsiniz ama dizel motor size hemen üzüldüğünü bildirir :)

katılıyorum sana...benzinli motorlar sürücü seçmez ama dizel araçlar maalesef şöför seçen araçlardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2010, 01:11:58 »
vites hız ve devirleri minimum tork alma devirleri olmalıdır bence. ama yokuş aşağı inildiğinde fazla sorun çıkarmaz sanırım :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2010, 13:46:30 »
ben sadece 2. viteste düşük devirde kullanmaktan bahsedıyorum diğer viteslerde zaten uygun devirde sürmek lazım.zaten araba uygun viteste değilse uyarı veriyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2010, 15:59:09 »
ben sadece 2. viteste düşük devirde kullanmaktan bahsedıyorum diğer viteslerde zaten uygun devirde sürmek lazım.zaten araba uygun viteste değilse uyarı veriyo
bu dediğim 2.vites içinde geçerli. boş iken eşya v.s taşımıyorsanız sakıncası olduğunu pek sanmam :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN