0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracım 2010 corolla d4d aracımı 2.viteste düşük devirde kullanmak motora bi zarar verirmi 1000 1500 devirde 2.vitesle gidiyorum bazen araçta bi problem olmuyo vites değişim göstergesi yanmıyo ama bu devirlerde turbo aktif olmadığı içinmotora sıkıntı yaparmı.Bundan önce 1.4 tdi seat cordobam vardı onda mümün değili 2de gitmek o devirlerde.konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.(not;2 den sonraki viteslerde zaten araba belli bi devrin altına düşünce vites küçültme uyarısı veriyoama 2.viteste böyle bişey olmuyo düşük devirdeyken)
Benzinli araçta da aynı durum geçerlidir ama özellikle dizel araç kullanıcıları tecrübeli olmak zorundalar bence. Dizel araç kesinlikle acemi işi değildir ve düşük ya da çok yüksek devirlerde kullanmaya ve zorlanmaya gelmez, benzinli bir motora istediğiniz kadar eziyet edin zararını çok kısa vadede göremezsiniz ama dizel motor size hemen üzüldüğünü bildirir
ben sadece 2. viteste düşük devirde kullanmaktan bahsedıyorum diğer viteslerde zaten uygun devirde sürmek lazım.zaten araba uygun viteste değilse uyarı veriyo