0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siz yağla filan mı uğraşıyosunuz koy her 10 bin km de olsun bitsin ne de olsa 4a-fe
Bende her 10.000 kmde bir koyuyorum , ama sizin gibi her beş yağ değişiminde bir triger değiştirmiyorum.
5 yağ mı 94.000kmde değiştirdim ha benimki de eksiltiyor yağ çok sıkıştırınca.. çok üzüldüm çok ağladım, 7500km kadar hep sıkıştırdım, TAM 200GR YAĞ EKSİLTMİŞ çok soğudum toyotadan
Hayır onu demiyorum , bizimkilerin yağ masrafı varsa sizinkilerin birde triger masrafı var diyorum
Şundan çok eminim ki !Fabrika yag yakan vvt-i ler için yag yakma sorununuzu çözeriz ama araçlarınız trigerli olacak dese .bence milllet sıraya girer.O yag eksilttimi şüphesi içinizde var mı ? yok mu ? İşte o bitiriyor adamı.Biz ne yapıyoruz diyoruz ki 8 yag degişimi sonra triger degişecek .triger seti 100 lira işçilik 50 lira ortalam 80 bin gidiyor . normal binen bir aile sende 15 bin kullanır .5 senede bir kere triger degiştirmek zor olmasa gerek. Birde olaya şöyle bakın her 1000 km de bir acaba kaç gram eksiltti.demek var birde bunu haftalık periyotlarda yapıyorsanız vay halinize demi ama ?2001-2002 çift farlı olanları çok seviyorum özellik olrak ta çok beyeniyorum .ammma velakin bbu yag olayı beni acayip tırsıtıyor.yoksa satacam efsaneyi alacam bir tane
segmanlar değiştiğinde yağ yakma sorunu kesin çözülürmü peki? yoksa şu anki halinden daha mı az yağ yakar. segman değiştirmek ile rektifiye aynı şeymidir? çünkü toyota ustası bu durumun rektifiye ile çözülebileceğini ancak yağ yakmanın tamamen ortadan kalkamayacığını söylemişti?
arkadaşlar bilginiz ve ilginiz için çok teşekkürler, birde piston ve segman değişiminin yaklaşık maliyetini sorabilirmiyim. çünkü arabamdan yağ yakması hariç çok memnunum, bir iki defa sırf yağ yakıyor diye satmaya kalktım ancak arabanın artılarını düşününce vaz geçtim. şimdi bu sorunu düzeltme imkanı varsa yaptırıp uzun yıllar kullanmak istiyorum.
arkadaşlar LPG li aracıma mobil 10-40 yağ koyuyorum, ortalama 3-3,5 bin devirde kullanıyorum 1000 km de 1lt eksiltiyor(kullanma klavuzunda yazdığı gbi), şimdi yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tam sentetik yağ koyarsam yağ eksiltme sorunu ortadan kalkarmı ? tam sentetik yağ kaç numara oluyor? ayriyeten efsane ae 101 ile ze112 leri karşılaştırırsak, konfor,donanım ve rahatlık yönünden wwt ler açık ara önde gider, ah birde şu yağ yakması olmasa (
210,000 km.de bir defa degisti.Cikan triger kayisinin yenisinden bir farki yoktu. Degistirmesem de olurmus yani... Kayis 500,000km.de kopsa ne oluyor? Motorda bir hasar olusuyor mu? Hayir.Yeni kayis takip yola devam ediyoruz.
Evet, efsanelerde kayış kopunca motorda bir sıkıntı yaratmıyormuş..Sadece yolda kalıyormuşsunuz, kayışı taktırdıktan sonra yolunuza devam ediyormuşsunuz..