Gönderen Konu: Yağ Yakan Arabaya Tam Sentetik yağ koymak... :S  (Okunma sayısı 57501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakan Arabaya Tam Sentetik yağ koymak... :S
« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2010, 23:43:52 »
Siz yağla filan mı uğraşıyosunuz koy her 10 bin km de olsun bitsin ne de olsa 4a-fe :rofl:
Bende her 10.000 kmde bir koyuyorum , ama sizin gibi her beş yağ değişiminde bir triger değiştirmiyorum.  :rofl: :hurra: :dans2:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2010, 23:43:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 20, 2010, 14:20:04 »
Bende her 10.000 kmde bir koyuyorum , ama sizin gibi her beş yağ değişiminde bir triger değiştirmiyorum.  :rofl: :hurra: :dans2:

5 yağ mı :D 94.000kmde değiştirdim :D ha benimki de eksiltiyor yağ çok sıkıştırınca.. çok üzüldüm çok ağladım, 7500km kadar hep sıkıştırdım, TAM 200GR YAĞ EKSİLTMİŞ çok soğudum toyotadan
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 20, 2010, 17:00:16 »
5 yağ mı :D 94.000kmde değiştirdim :D ha benimki de eksiltiyor yağ çok sıkıştırınca.. çok üzüldüm çok ağladım, 7500km kadar hep sıkıştırdım, TAM 200GR YAĞ EKSİLTMİŞ çok soğudum toyotadan
Hayır onu demiyorum , bizimkilerin yağ masrafı varsa sizinkilerin birde triger masrafı var diyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 20, 2010, 17:01:38 »
Benim 5 yağ değişiminde triger değiştirdiğimi nerden biliyosun :rofl:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 20, 2010, 17:02:41 »
Hayır onu demiyorum , bizimkilerin yağ masrafı varsa sizinkilerin birde triger masrafı var diyorum :)
haa..bence toplasak aynı masraf olur be :) en azından kafa rahat, değişim periodu belli
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 20, 2010, 18:39:10 »
Şundan çok eminim ki !

Fabrika yag yakan vvt-i ler için yag yakma sorununuzu çözeriz ama araçlarınız trigerli olacak dese .bence milllet sıraya girer.O yag eksilttimi şüphesi içinizde var mı ? yok mu ? İşte o bitiriyor adamı.

Biz ne yapıyoruz diyoruz ki 8 yag degişimi sonra triger degişecek .triger seti 100 lira işçilik 50 lira ortalam 80 bin gidiyor . normal binen bir aile sende 15 bin kullanır .5 senede bir kere triger degiştirmek zor olmasa gerek. Birde olaya şöyle bakın her 1000 km de bir acaba kaç gram eksiltti.demek var birde bunu haftalık periyotlarda yapıyorsanız vay halinize demi ama ?

2001-2002 çift farlı olanları çok seviyorum özellik olrak ta çok beyeniyorum .ammma velakin bbu yag olayı beni acayip tırsıtıyor.yoksa satacam efsaneyi alacam bir tane

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 21, 2010, 09:50:52 »
Şundan çok eminim ki !

Fabrika yag yakan vvt-i ler için yag yakma sorununuzu çözeriz ama araçlarınız trigerli olacak dese .bence milllet sıraya girer.O yag eksilttimi şüphesi içinizde var mı ? yok mu ? İşte o bitiriyor adamı.

Biz ne yapıyoruz diyoruz ki 8 yag degişimi sonra triger degişecek .triger seti 100 lira işçilik 50 lira ortalam 80 bin gidiyor . normal binen bir aile sende 15 bin kullanır .5 senede bir kere triger degiştirmek zor olmasa gerek. Birde olaya şöyle bakın her 1000 km de bir acaba kaç gram eksiltti.demek var birde bunu haftalık periyotlarda yapıyorsanız vay halinize demi ama ?

2001-2002 çift farlı olanları çok seviyorum özellik olrak ta çok beyeniyorum .ammma velakin bbu yag olayı beni acayip tırsıtıyor.yoksa satacam efsaneyi alacam bir tane

tırsacak bişey yok, aldım herşeyinden memnunum. Allah'tan bir ters durum çıkmazsa değiştirmek için sebebim yok arabamdan çok memnunum. Sadece efsaneye göre içi biraz daha dar.Bir paket sigara parasına yağını tamamlasan ne olacak. Helaaal olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 21, 2010, 16:54:28 »
Evet yağ yakma konusunda tırsılcak bişi yok dediğim gibi yakıyordu kesildi :) gayet rahat hoş alımlı performanslı harika bir araç :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ekim 26, 2010, 17:33:31 »
arkadaşlar LPG li aracıma mobil 10-40 yağ koyuyorum, ortalama 3-3,5 bin devirde kullanıyorum 1000 km de 1lt eksiltiyor(kullanma klavuzunda yazdığı gbi), şimdi yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla  tam sentetik yağ koyarsam yağ eksiltme sorunu ortadan kalkarmı ? :huh: tam sentetik yağ kaç numara oluyor? :-[ ayriyeten efsane ae 101 ile ze112 leri karşılaştırırsak, konfor,donanım ve rahatlık yönünden wwt ler açık ara önde gider, :alkis: ah birde şu yağ yakması olmasa :((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 26, 2010, 17:38:54 »
Bence değişik yağ koymayı denemek yerine sekmanları değiştirseniz yağ yakma kesilebilir ;)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ekim 26, 2010, 20:49:40 »
segmanlar değiştiğinde yağ yakma sorunu kesin çözülürmü peki? yoksa şu anki halinden daha mı az yağ yakar. segman değiştirmek ile rektifiye aynı şeymidir? çünkü toyota ustası bu durumun rektifiye ile çözülebileceğini ancak yağ yakmanın tamamen ortadan kalkamayacığını söylemişti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 26, 2010, 21:04:42 »
segmanlar değiştiğinde yağ yakma sorunu kesin çözülürmü peki? yoksa şu anki halinden daha mı az yağ yakar. segman değiştirmek ile rektifiye aynı şeymidir? çünkü toyota ustası bu durumun rektifiye ile çözülebileceğini ancak yağ yakmanın tamamen ortadan kalkamayacığını söylemişti?

vvt-i'lar aliminyum bloklu motor olduğu için rektefiye yapılmıyor ama pistonlar değiştirilip segmanlar değişiyor Mesut abi öyle demişti :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ekim 26, 2010, 21:28:53 »
arkadaşlar bilginiz ve ilginiz için çok teşekkürler, birde piston ve segman değişiminin yaklaşık maliyetini sorabilirmiyim. çünkü arabamdan yağ yakması hariç çok memnunum, bir iki defa sırf yağ yakıyor diye satmaya kalktım ancak arabanın artılarını düşününce vaz geçtim. şimdi bu sorunu düzeltme imkanı varsa yaptırıp uzun yıllar kullanmak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 26, 2010, 21:43:58 »
arkadaşlar bilginiz ve ilginiz için çok teşekkürler, birde piston ve segman değişiminin yaklaşık maliyetini sorabilirmiyim. çünkü arabamdan yağ yakması hariç çok memnunum, bir iki defa sırf yağ yakıyor diye satmaya kalktım ancak arabanın artılarını düşününce vaz geçtim. şimdi bu sorunu düzeltme imkanı varsa yaptırıp uzun yıllar kullanmak istiyorum.

700 800 falan. ama pistonları değiştirmenize gerek yok sadece segman piston gömlek dedikleri olay oluyor piston çok daha masraflı diye biliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 27, 2010, 02:29:22 »
210,000 km.de bir defa degisti.Cikan triger kayisinin yenisinden bir farki yoktu. ;)
Degistirmesem de olurmus yani...
Kayis 500,000km.de kopsa ne oluyor? Motorda bir hasar olusuyor mu? Hayir.Yeni kayis takip yola devam ediyoruz. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #35 : Ekim 27, 2010, 02:45:12 »
Evet, efsanelerde kayış kopunca motorda bir sıkıntı yaratmıyormuş..

Sadece yolda kalıyormuşsunuz, kayışı taktırdıktan sonra yolunuza devam ediyormuşsunuz.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 27, 2010, 02:54:37 »
Evet aradan bir hafta geçti ve bu bir hafta boyunca 437 km yol yapılmış , yağ ise henüz koyduğum gibi duruyor.

arkadaşlar LPG li aracıma mobil 10-40 yağ koyuyorum, ortalama 3-3,5 bin devirde kullanıyorum 1000 km de 1lt eksiltiyor(kullanma klavuzunda yazdığı gbi), şimdi yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla  tam sentetik yağ koyarsam yağ eksiltme sorunu ortadan kalkarmı ? :huh: tam sentetik yağ kaç numara oluyor? :-[ ayriyeten efsane ae 101 ile ze112 leri karşılaştırırsak, konfor,donanım ve rahatlık yönünden wwt ler açık ara önde gider, :alkis: ah birde şu yağ yakması olmasa :((
Tam sentetik yağ daha ince , tam sentetik yağ koyarsanız daha çok yakar , Siz benim gittiğim yoldan gitmeyin. :D
Bu problemin çözümü yok , yağ koyup devam edeceksiniz , motoru ne kadar fazla yorarsanız o kadar fazla eksiltme görürsünüz.
Eğer illa ki tavsiye istiyorsanız;
 1- LPG taktırmayın
 2- 5.000 kmde bir yağ değişimi yapın , yani spor araçlarda olduğu gibi (diğer araçlar 10.000de bir yapar)

210,000 km.de bir defa degisti.Cikan triger kayisinin yenisinden bir farki yoktu. ;)
Degistirmesem de olurmus yani...
Kayis 500,000km.de kopsa ne oluyor? Motorda bir hasar olusuyor mu? Hayir.Yeni kayis takip yola devam ediyoruz. :)
Zaten en güzeli trigerli olması , ben fazla teknolojik şeyleri çok sevmiyorum doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 28, 2010, 19:54:01 »
Insallah sentetik yag, tam cozumu getirir Erdem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ekim 28, 2010, 21:46:41 »

Sadece yolda kalıyormuşsunuz, kayışı taktırdıktan sonra yolunuza devam ediyormuşsunuz.. :)

:D :D :D
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 30, 2010, 03:03:38 »

He, oyle valla Alperen.