Gönderen Konu: Yağ Yakan Arabaya Tam Sentetik yağ koymak... :S  (Okunma sayısı 57499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Yağ Yakan Arabaya Tam Sentetik yağ koymak... :S
« : Ekim 19, 2010, 03:36:30 »

Biliyorsunuz ki bizim ZZE112lerde yağ eksiltme problemi var.
   Ben aracımı 5 yıl önce aldım ve ilk iki yıl hiçbir eksilme yaşamadım. Ancak sonrasında mikserli sistem LPG taktırdım , ilk bir yıl lpgde iken bir sorun yaşamadım ama sonrasında gittikçe artan bir yağ yakma problemi baş gösterdi. Hatta son bir yıldır tehlikeli denebilecek kadar arttı.
   8.000km önce yağ değişimi yapmıştım. Çarşamba günü arabamın yağına baktığımda gözlerime inanamadım. Yağ seviyesi alt çizgiye kadar düşmüştü. >:(
    Lpg sistemini suçladığım için arabayı benzine çevirdim ve babama bir ay boyunca benzinde kullanmasını söyledim.(Çarşamba gününden beri dünyanın en pahalı yakıtını yakıyorum.)
    Ercüment kendi ZZE112sinde BorPower kullandıktan sonra yağ eksiltme probleminin bittiğini söylemişti. Bende bugün artık dayanamayıp BorPower aldım ve Cebimdeki son parayla Dörtnalın yolunu tuttum.
    Maksatım Tam sentetik yağ kullanıp Hem motorun rahat rahat yağ yakmasını, hemde daha akışkan bir yağın içinde borpowerın motor parçalarına etkisini daha fazla göstermesiydi.
    Sadık ustanın ''hiçbir etkisi olmaz , gel sana daha kalın bir yağ dolduralım , parana yazık olur'' diye ısrar etmesine rağmen ben tam tersi motorun daha rahat çalışmasını ve ne kadar yağ eksiltebildiğini görmeyi istedim.
    Zaten Benim ince yağ konusunda bu kadar rahat olmamın bir nedenide Önümüzün kış mevsimi olması ve motorun soğuk havada daha geç ısınacak olması.
    Ayrıca zaten 5 ay sonra(kış bitince) tekrar yağ değişimi yapıp 10/40 yağ koyduracağım , Ve zaten o zamana kadar 8.000km yol yapıp neredeyse yağ değişim zamanı geleceği için pek bir sorun olmayacak.
    Bu süre içindede aracın yağ seviyesindeki değişimi sürekli kontrol edeceğim.

Evet, şimdi Tam sentetik yağ koyduğum Yağ eksilten aracımın nasıl sonuç vereceğini hep beraber göreceğiz. Sonuçlarını (iyi veya kötü) sizinle paylaşacağım. Bakalım Nasıl Bir Sonuç alacağız. :)

Toyota Club Türkiye

Yağ Yakan Arabaya Tam Sentetik yağ koymak... :S
« : Ekim 19, 2010, 03:36:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakan Arabaya Tam Sentetik yağ koymak... :S
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2010, 07:40:50 »
Bence en güzelini yapmışsın Erdem, sonuçları merakla bekliyoruz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2010, 08:19:20 »
Bu arabalara hep yağ yakıyor diyorsunuz ama hikayeyi okuyunca sanki bana LPG'den sonra silindir kapağı/subap ve subap lastikleri alakalı yağ eksiltiyor gibi geldi...Bu kasalarda LPG hiç takılmadan yağ yakma örneği de var mıdır?
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2010, 09:55:28 »
+1

4000 km önce yağ değişimi yapmıştım, geçtiğimiz hafta sonu yarım litre yağ ilavesi yaptım. 4000 km'de yarım litre, kronik bir sorun için çok değil benim aracım için aslında ben memnunum. Ama Erdem'in gözlemlemesi ve çıkan sonuçları merak ediyorum bende. 0/40 kullansak bence içer gibi geliyor şu halde :) Borpower'ıda motora bulaştırmayı hiç istemiyorum  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2010, 17:21:32 »
Teşekkürler hakkı abi , :)  ben daha çok merak ve korku içindeyim doğrusu. :)

Bu arabalara hep yağ yakıyor diyorsunuz ama hikayeyi okuyunca sanki bana LPG'den sonra silindir kapağı/subap ve subap lastikleri alakalı yağ eksiltiyor gibi geldi...Bu kasalarda LPG hiç takılmadan yağ yakma örneği de var mıdır?
Umut abi , bu araçların Triger kayışı yok , bunun yerine kullanılan zincirde motor yağının içinde dönüyor. Dolayısiyle motor içindeki basınç çok fazla. Bu Basınç nedeniylede Sekmanların silindir içindeki hareketi sırasında yağı yanma odasına kaçırıyor. Tabi bu kaçırma silinjdirin yağlanması sırasında her araçta olur , ancakbizim araçlarda dediğim gibi basınç daha fazla ve motoru çok zorlarsanız gözle görülür ölçüde yağ eksilme oluyor.
Ama normal kullanımda yağ eksiltmez , yani aracı 1500 ile 4000 devir arasında , gazı köklemeyip , motoru sıkıştırmadan kullanırsanız yağ yakma ihtimali çok düşük. Tabiiki dediğiniz gibi LPGde motoru daha fazla zorladığı için gaz pedalına daha kibar davranmak gerekiyor.

Mesala şu soldaki aracımız yağ yakmıyor (lpgli olmasına rağmen) Çünkü tek kişi tarafından kullanılıyor.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs422.snc4/46537_1600006679739_1223216159_31688765_6619558_n.jpg

4000 km önce yağ değişimi yapmıştım, geçtiğimiz hafta sonu yarım litre yağ ilavesi yaptım. 4000 km'de yarım litre, kronik bir sorun için çok değil benim aracım için aslında ben memnunum. Ama Erdem'in gözlemlemesi ve çıkan sonuçları merak ediyorum bende. 0/40 kullansak bence içer gibi geliyor şu halde :) Borpower'ıda motora bulaştırmayı hiç istemiyorum  ;)

Benimde öyleydi ama arttı :(
BorPowerın çok bir yararı olmasada  en azından zararı olmadığını düşünüyorum.

Bu arada bugün gaz pedalının altına ek yaptım fazla basmamaları için  :D :D   Şu anda pedala basarak 4500den fazla çevirmiyor  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2010, 17:26:35 »
Teşekkürler hakkı abi , :)  ben daha çok merak ve korku içindeyim doğrusu. :)

Rica ederim Erdem, bagajımda 1 lt tam sentetik Mobil1 0-40 var. Lazım olursa gönderebilirim büyük zevkle :)

Ben 8 ay önce tam sentetiğe geçtim, çok memnunum. Ümit ederim hiç bir sorunla karşılaşmazsın.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2010, 17:29:04 »
Bu arada bugün gaz pedalının altına ek yaptım fazla basmamaları için  :D :D   Şu anda pedala basarak 4500den fazla çevirmiyor  ;)[/b]

Erdem gaz pedalına yaptığın eki iyi sabitle çünkü fren pedalının altına kaçarsa çok kötü sonuçlara neden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2010, 17:33:07 »
Bizimki tamamen kesildi otobanda 5000 rpm yaptık dönerken yine sürat yüksekti ama 1 gün sonra indim baktım hala konulduğu yerde hiç eksiltme yok. Ayrıca Erdem bizimki ilk konulduğunda azalttı 2.sinde tamamen kesti ve kullandığımız yağlar 10w40. İlk yağ delphiydi şimdiki castrol magnetech.

+1

4000 km önce yağ değişimi yapmıştım, geçtiğimiz hafta sonu yarım litre yağ ilavesi yaptım. 4000 km'de yarım litre, kronik bir sorun için çok değil benim aracım için aslında ben memnunum. Ama Erdem'in gözlemlemesi ve çıkan sonuçları merak ediyorum bende. 0/40 kullansak bence içer gibi geliyor şu halde :) Borpower'ıda motora bulaştırmayı hiç istemiyorum  ;)

Abi koymanı tavsiye ederim sesi azalıyor koymadan öncekine göre az yakıyor ve yağ yakmayı kesti 3000km oldu hala aynı yerinde.Tek yüksek ses manifold sesi oda baya sinir bozucu :(

Ayrıca Erdem bence o eki sök acil bir durum olur bişi olur babanın kaçması gerekir etmesi gerekir tehlikeye atma :)

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2010, 18:59:21 »
Rica ederim Erdem, bagajımda 1 lt tam sentetik Mobil1 0-40 var. Lazım olursa gönderebilirim büyük zevkle :)
Ben 8 ay önce tam sentetiğe geçtim, çok memnunum. Ümit ederim hiç bir sorunla karşılaşmazsın.
Teşekkür ederim hakkı abi , düşünmen yeter ;)

Erdem gaz pedalına yaptığın eki iyi sabitle çünkü fren pedalının altına kaçarsa çok kötü sonuçlara neden olabilir.
Teşekkür Ederim
fren pedanın bulunduğu yer dik olduğu için düşse bile orada kalmaz ;)

Bizimki tamamen kesildi otobanda 5000 rpm yaptık dönerken yine sürat yüksekti ama 1 gün sonra indim baktım hala konulduğu yerde hiç eksiltme yok. Ayrıca Erdem bizimki ilk konulduğunda azalttı 2.sinde tamamen kesti ve kullandığımız yağlar 10w40. İlk yağ delphiydi şimdiki castrol magnetech.
Ben zaten BorPowerın keseceğine inanmıyordum ki :D  ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyor ;)

Ayrıca Erdem bence o eki sök acil bir durum olur bişi olur babanın kaçması gerekir etmesi gerekir tehlikeye atma :)

Yok yok oda benden etkilendi artık arabayı o kadar yumuşak kullanıyor ki :D
Beni korkutan babam değil annem , Arabayı Akülü araba gibi kullanıyor.. :(
Ondan dolayı o ek koymaya mecbur kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2010, 19:14:49 »
bence o ek kalmali, hatta arabanin akıbeti acisindan el frenini de sabitle :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2010, 19:56:04 »
bence o ek kalmali, hatta arabanin akıbeti acisindan el frenini de sabitle :D
Hahahaha , :D yok elfreninden bişey olmaz , balatalar ve fampanaları komple değiştirecem zaten ;) yumuşak kullanıyorum bide artık , o kadar nazik ve dikkatli kullanıyorum ki , babam bile şaşırdı , oda artık eskisi gibi kullanmıyor.

Bu arada benim acilen Coilover almam gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2010, 20:13:49 »
o kadar nazik ve dikkatli kullanıyorum ki
evet gördüm gokart çıkışı 3 defa döndün :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2010, 20:28:14 »
Benim arabada eksiltiyor.5 yıldır mobil koyduruyordum, bugün castrol koydurdum. Fark olacağını düşünmüyorum ama denemek istedim. Ben bor da koydum gene de fayda etmemişti. Konuştuğum bir kaç ustada pek yararının olmadığını söyledi. 1000 km ortalama 250-300 ml eksiltiyor. Zamanında bu modelleri geri çağırmışlar diye okumuştum. Herhalde bizimkini götürmemişler. Neyse her güzelin bir kusuru vardır .....Bizimki  de yağ yakıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2010, 20:52:12 »
Teşekkür ederim hakkı abi , düşünmen yeter ;)

Teşekkür Ederim
fren pedanın bulunduğu yer dik olduğu için düşse bile orada kalmaz ;)

Ben zaten BorPowerın keseceğine inanmıyordum ki :D  ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyor ;)

Yok yok oda benden etkilendi artık arabayı o kadar yumuşak kullanıyor ki :D
Beni korkutan babam değil annem , Arabayı Akülü araba gibi kullanıyor.. :(
Ondan dolayı o ek koymaya mecbur kaldım.

Valla koydun olacak :D :D yeni inşaat reklamına benzedi yaptım olacak :rofl:

Valla sen bilin yani 10w40+bor power işe yarıyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #14 : Ekim 19, 2010, 21:05:25 »
Yağ yakıyor diyince biz kötü oluyoruz..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2010, 21:09:00 »
Valla koydun olacak :D :D yeni inşaat reklamına benzedi yaptım olacak :rofl:

Valla sen bilin yani 10w40+bor power işe yarıyor :)
Siz yağla filan mı uğraşıyosunuz koy her 10 bin km de olsun bitsin ne de olsa 4a-fe :rofl:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2010, 21:09:35 »
Yağ yakıyor diyince biz kötü oluyoruz..
:rofl: :rofl:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 19, 2010, 21:11:25 »
Siz yağla filan mı uğraşıyosunuz koy her 10 bin km de olsun bitsin ne de olsa 4a-fe :rofl:

tabi uğraşmazmıyız yaa :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 19, 2010, 21:36:01 »
sonucunu bekliyorum.... eğer keserse gelip benim aracı alıp 4nala gidiyorsun ablacım ben anlamam....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 19, 2010, 21:38:14 »
sonucunu bekliyorum.... eğer keserse gelip benim aracı alıp 4nala gidiyorsun ablacım ben anlamam....

gel cengiz ustaya ablacım ;) eskişehire geldiğinde götürelim :D