0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam avensisle corolla aynı sınıfın aracı değil bikere.İşçilik ve kullanılan mzlzemede avensis corolladan çok üstün.Ayrıca bana göre kusura bakmayın corollanın e12 kasada ve yeniyi çıkan corollanın e 15 kasasında çözemediği yada uğraşmadıgı hala sorunlar devam ediyor..Ne gibi yol ve rüzgar sesi kabin içerisinde çok fazla Yeni nesil corollada özellikle Gögüsten gelen sesler devam ediyor.Benim aracım 2004 ama bugun 2010 lardada devam eden emniyet kemerinin tokasından gelen ses var.daha önemlisi 2005 den sonra özellikle corolla la ların direksiyon kutusundan gelen ses hala 2011 olmasına ragmen bu sorunlar devam ediyor foruma bir göz atın şikayet eden kaç kişi var.Bunlar benim arabamda yok diyenler vardır elbet ama direksiyon kutusu hepsinde olmasada diğerleri bütün araçlarda var.Ayrıca dizellerin full depoda depodan gelen çalkantı sesi devam ediyor.Dizel alacaksanız da corolla muhtemelen 2011 yazında tamamen kasa değiştirecek.2007 temmuzundan belli üretim bantında 5 yılını doldurdu.Aceleniz yoksa yeni çıkacak kasayı beklersiniz.Benzinli ise arabamada kıyar lpg de takarım derseniz kesinlikle avensis derim
Emin değilim ama yeni kasanın 2013'te geleceğini söylüyor Toyota Plaza'lar.Bunun yanında, bence eğer iki araç arasında kararsızlık yaşanıyorsa henüz D segmentinden bir araç binmeye hazır değildir insan Elbette Avensis çok daha üstün nitelikleri olan bir araç. Ama vergisi-yakıtı, şusu-busu diye düşünüyorsanız alın Corolla dizel, rahat rahat gezin. D segmentinden araç binebilecek ekonomik güze sahip biri C ile uğraşmaz herhalde. En azından ben öyle yapardım.Kazasız belasız sürüşler...
Ben avansise 48-49 bin vereceğime peugeot 407 alırım.Fiatları çok düştü 49 bin kadar hemde dizel ve full.Avansiste hız sabitleme bile koymamışlar.Toyota'nın D segmenti olan avansis çok iyi bir araba ama dizel peugeotu tercih ederim.Zaten toyota d segmenti araç satışlarında durumu çok iyi değil şahsen.3 versiyon olan avansisin 2 ve 3.versiyonu 79 ve 80 bin.aralarında uçurum var.
Mehmet bey selamlar. Dün gerçekten dikkatimi çekti dar bir noktadan koca avensisle dönebildim. Bu kadar rahat dönebileceğimi sanmıyordum ama gerçekten bu yönü çok iyi. Yoksa her an dar noktalarda dönme sorunundan büyük sıkıntılar olurdu. İlk 1000 km motorun mekanik aksamı oturması için servis aşırı hız ve devirlerde kullanmayın dedi. 120 km hızı yada 4000 deviri aşmayın dediler. O yüzden son dere sakin ve kararlı kullanıyorum şu an. Yakıtı ölçme şansım olmadı ama depoyu teslim alıp hemen tam doldurdum(55 lt benzin aldı ki içinde 4-5 lt var demişlerdi). 80 km ye geldiğimde bir çizgi eksildi ama tam ölçüm diğer doldurmada belli olacak. Yol bilgisayarı 7.5 lt olarak gösteriyor ortalamayı ama dediğim gibi emin değilim. İlerleyen günlerde deneyimlerimi aktaracağım ama hala anahtarsız sisteme alışamadım malesef. Sürekli park ettiğimde kontaktan anahtar çıkartmaya gidiyor elim ve el freni çekmek için yana gidiyor. Alışacağız artık...
Zafer bey bahsettiğiniz anahtarsız sistem ve elektronik el freni avensisin hangi mdelinde var, veya şöyle sorayım 1.6 larda varmı