Gönderen Konu: Avensis Elegant Extra mı Yeni Nesil Corolla mı???  (Okunma sayısı 26517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Avensis Elegant Extra mı Yeni Nesil Corolla mı???
« : Ekim 17, 2010, 12:33:41 »
Fiyat olarak baktığımızda Avensisle Corolla arasında çok bi uçurum yok fakat çevreye baktığımda nedense çok fazla göremiyorum Avensisi tabi corollanın piyasa içerisinde yeri farklı böyle olmasına rağmen kafamda soru işaretleri belirmiyor değil... Şunu da belirteyim inşallah yakın zamanda yeni nesil corolla düşünüyorum ama avensisdeki fiyatı da görünce niye avensis olmasın diyorum... Sizler ne dersiniz arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

Avensis Elegant Extra mı Yeni Nesil Corolla mı???
« : Ekim 17, 2010, 12:33:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Elegant Extra mı Yeni Nesil Corolla mı???
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2010, 20:43:10 »
Hakan bey benzinli ise eğer imkan varsa 4-5 aramassanız avensis ama dizel alacaksanız zaten arada uçurum var.

ben dizel corollayı aldığımda bir ara benzinli alim avensis alim diye düşündüm ama dizel alacağım için mecburen corolla tercih ettim.

hatta avensis daha ucuza gelyordu ama benzin fiyatları malum arabayı aldıktan sonrasınıda düşünmek gerekiyor.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2010, 23:38:40 »
Hocam avensisle  corolla aynı sınıfın aracı değil bikere.İşçilik ve kullanılan mzlzemede avensis corolladan çok üstün.
Ayrıca bana göre kusura bakmayın corollanın e12 kasada ve yenii çıkan corollanın e 15 kasasında çözemediği yada uğraşmadıgı hala sorunlar devam ediyor..Ne gibi yol ve rüzgar sesi kabin içerisinde çok fazla Yeni nesil corollada özellikle Gögüsten gelen sesler devam ediyor.Benim aracım 2004 ama bugun 2010 lardada devam eden emniyet kemerinin tokasından gelen ses var.daha önemlisi 2005 den sonra özellikle corolla la ların direksiyon kutusundan gelen ses hala 2011 olmasına ragmen bu sorunlar devam ediyor foruma bir göz atın şikayet eden kaç kişi var.Bunlar benim arabamda yok diyenler vardır elbet ama direksiyon kutusu hepsinde olmasada diğerleri bütün araçlarda var.
Ayrıca dizellerin full depoda depodan gelen çalkantı sesi devam ediyor.
Dizel alacaksanız da corolla muhtemelen 2011 yazında tamamen kasa değiştirecek.2007 temmuzundan belli üretim bantında 5 yılını doldurdu.Aceleniz yoksa yeni çıkacak kasayı beklersiniz.Benzinli ise arabamada kıyar lpg de takarım derseniz kesinlikle avensis derim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2010, 00:35:16 »
Corolla C sınıfı, Avensis ise D sınıfı bir araç. Güvenlik, konfor ön planda derseniz Avensis tercih etmeniz daha doğru olur. Bende 97 Corolla var idi. Sattım 2010 yeni kasa 1,6 benzinli Avensis aldım. Eğer aradaki fark  30- 35 000 tl ayrıca  Vergi sorunu olmasa kesinlikle 2.0 dizel avensis tercih ederdim. Ama inşallah bundan sonraki hedef ( 2014 - 2015 yılına kadar 2010 - 2012 arasında 2-3 yaşlarında bile olsa 2.0 dizel Avensis. şartler uygu8n olursa daha erken bile olabilir.
Yani işin kısası imkanınız elveriyor ise arabaya binme keyfini, güven, rahatlık ve konfor yaşamak istiyorsanız Avensisi tercih etmenizi öneririm. (tabii nacizane bir fikir sadece benimki)
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2010, 11:31:19 »
Hocam avensisle  corolla aynı sınıfın aracı değil bikere.İşçilik ve kullanılan mzlzemede avensis corolladan çok üstün.
Ayrıca bana göre kusura bakmayın corollanın e12 kasada ve yeniyi çıkan corollanın e 15 kasasında çözemediği yada uğraşmadıgı hala sorunlar devam ediyor..Ne gibi yol ve rüzgar sesi kabin içerisinde çok fazla Yeni nesil corollada özellikle Gögüsten gelen sesler devam ediyor.Benim aracım 2004 ama bugun 2010 lardada devam eden emniyet kemerinin tokasından gelen ses var.daha önemlisi 2005 den sonra özellikle corolla la ların direksiyon kutusundan gelen ses hala 2011 olmasına ragmen bu sorunlar devam ediyor foruma bir göz atın şikayet eden kaç kişi var.Bunlar benim arabamda yok diyenler vardır elbet ama direksiyon kutusu hepsinde olmasada diğerleri bütün araçlarda var.
Ayrıca dizellerin full depoda depodan gelen çalkantı sesi devam ediyor.
Dizel alacaksanız da corolla muhtemelen 2011 yazında tamamen kasa değiştirecek.2007 temmuzundan belli üretim bantında 5 yılını doldurdu.Aceleniz yoksa yeni çıkacak kasayı beklersiniz.Benzinli ise arabamada kıyar lpg de takarım derseniz kesinlikle avensis derim
Emin değilim ama yeni kasanın 2013'te geleceğini söylüyor Toyota Plaza'lar.

Bunun yanında, bence eğer iki araç arasında kararsızlık yaşanıyorsa henüz D segmentinden bir araç binmeye hazır değildir insan :) Elbette Avensis çok daha üstün nitelikleri olan bir araç. Ama vergisi-yakıtı, şusu-busu diye düşünüyorsanız alın Corolla dizel, rahat rahat gezin. D segmentinden araç binebilecek ekonomik güze sahip biri C ile uğraşmaz herhalde. En azından ben öyle yapardım.

Kazasız belasız sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2010, 11:39:29 »
Avensis ve Corolla.

Bence istediğiniz her iki modelinde bir Plaza'da test sürüşü yapın. Hangi araçtan daha çok memnun kalacağınızın öğrenmenin yolu o aracı kullanmaktan geçer. Test sürüşü yaptığınız iki modelden hangisinden daha çok memnun kaldıysanız o aracı alabilirsiniz.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2010, 17:11:04 »
Arkadaşlar Avensis ile Corollayı kıyaslamak mantıksız. İkiside farklı segment aracı. Arabada kullanılan malzeme kalitesi avensiste hissedilir derecede daha iyi. Tüm bunları gözönüne koydum ve dizel olayına prensip olarak sıcak bakmadığımdan 2011 avensis 1.6 elegant extra aldım. Şu sıralar ruhsatın gelmesini bekliyorum eğer gecikme olmazsa az sonra teslim almaya gideceğim ama kısmetse sabaha yeni avensisimi teslim almış olacağım. Deneyimlerimi paylaşırım ilerleyen günlerde...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2010, 20:16:39 »
Hayırlı olsun Zafer bey. Kazasız ve cezasız keyifli sürüşler dilerim. ben biraz acele ettim 2010 aldım. 2011 lere cruse controlu da eklediler. Sen daha şanslısın.
Ama yukarda da açıkladığım gibi artık hedef dizel. (Özellikle 310 NM tork için) Uzun yolda araba devrini aldıktan sonra pek aranmasa da rampada ve sıkışık trafikte bazen güç ve tork ihtiyaç olabiliyor. (Burda hedef sürat değil. çeviklik, atiklik ve güç)
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2010, 21:24:50 »
Hayırlı olsun Zafer Bey. Kazasız, sorunsuz sürüşler. Özellikle yakıt tüketimi konusunda tecrübelerinizi bekliyor olacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2010, 23:27:41 »
paran varsaaaaaa abicim al bi avensis gör keyfini araba nasıl olurmuş eski 2003 kasa avensisim şimdiki aldığım 2011 corolla dizelime kök söktürür konforunda güvenliğinde o kadar diyorum. niye değiştirdin dersen düp takılıydı belaydı. eğer sende o belayı göze alıyorsan al avensisin benzinlisini bak keyfine (belası her yere giremezsin çocuğun var yanında böyle abidik gubidik şeyler işte) ama paran varsa al bi siyah avensis şöyle babalar gibi eyttttttt be. siyahın havası başka ya...
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2010, 09:04:54 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. Hepimize kazasız belasız sürüşler temenni ediyorum bende. Dün yetişmedi ama akşam geç saatlerde aradılar plakalar dahil tamam dediler. Sabah direk gelin teslim almaya dediler bende az sonra çıkıyorum almaya aracımı. Dediğim gibi yakıt vs deneyimlerimi paylaşacağım. Bu arada evet cruise control ve akıllı giriş ve çalıştırma sistemi olmaması o segment araçta kabul edilemez donanımlar olduğundan bekleyip şimdi almayı tercih ettim. Bakalım faydalarını göreceğiz ilerleyen zamanlarda. Herkese iyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2010, 10:12:59 »
Emin değilim ama yeni kasanın 2013'te geleceğini söylüyor Toyota Plaza'lar.

Bunun yanında, bence eğer iki araç arasında kararsızlık yaşanıyorsa henüz D segmentinden bir araç binmeye hazır değildir insan :) Elbette Avensis çok daha üstün nitelikleri olan bir araç. Ama vergisi-yakıtı, şusu-busu diye düşünüyorsanız alın Corolla dizel, rahat rahat gezin. D segmentinden araç binebilecek ekonomik güze sahip biri C ile uğraşmaz herhalde. En azından ben öyle yapardım.

Kazasız belasız sürüşler...

tamamen katılıyorum  ben 2011 corolla 1,6 elegant a/t vsc xenon aldım yani corollanın en fulu.Avensis 1,6 mı corolla elegant mı ? sorusunda şunu fark ettim Ben D segmentine hazır değilim çünkü Benim için ikinci el önemliydi, yakıt önemliydi,konfor önemliydi fakat birinden feragat etmek zorundaydım.Gücüm olsa  avensis 2,0 diesel alırdım fakat benzin olunca sengment düşüp corolla da karar kıldım.İnşaalh 3 yıl sonra  Avensis e terfi imkanım olur. Ha corolladan çok memnunum o ayrı...
keyifli sürüşler...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2010, 21:42:51 »
Ben avansise 48-49 bin vereceğime peugeot 407 alırım.Fiatları çok düştü 49 bin kadar hemde dizel ve full.Avansiste hız sabitleme bile koymamışlar.Toyota'nın D segmenti olan avansis çok iyi bir araba ama dizel peugeotu tercih ederim.Zaten toyota d segmenti araç satışlarında durumu çok iyi değil şahsen.3 versiyon olan avansisin 2 ve 3.versiyonu 79 ve 80 bin.aralarında uçurum var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2010, 22:17:38 »
Ben avansise 48-49 bin vereceğime peugeot 407 alırım.Fiatları çok düştü 49 bin kadar hemde dizel ve full.Avansiste hız sabitleme bile koymamışlar.Toyota'nın D segmenti olan avansis çok iyi bir araba ama dizel peugeotu tercih ederim.Zaten toyota d segmenti araç satışlarında durumu çok iyi değil şahsen.3 versiyon olan avansisin 2 ve 3.versiyonu 79 ve 80 bin.aralarında uçurum var.
ben corollamı almadan önce 407 ye baktım dediğin gibi o fiyata alınacak bir araba ama nedense içime sinmedi corolla aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2010, 11:33:53 »
Arkadaşlar dün nihayet 2011 avensis 1.6 elegant extra aracımı teslim aldım. Yakıtı henüz test etme şansım olmadı çünkü henüz 50 km civarı yol yapabildim ve ne kadar verimli kullanabildim onuda bilmiyorum. Ama inanılmaz keyifli ve konforlu bir araç. Gerçi konfordan ne beklediğinizle ilgili bir durum ama kullanımı her yönden güzel bir araç. Benim beklentilerimin çok ama çok üzerinde bir araç olduğundan şu yada bu araç daha iyidir tartışmalarına da girmeyeceğim. 1 hafta sonra uzun yol yapacağım için yakıt tüketimi hakkında net bir bilgi veririm. İyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2010, 11:49:52 »
hayırlı olsun güle güle kullanın ancak rodaj deneminde sağlıklı bir ölçüm olmaz bilginiz olsun yani çıkan degerleri çok fazla kayla almayın derim ama sürüş deneyiminizi paylaşırsanır güzel olur.Benim en çok dikkatimi çeken dönüş çapı, koca abanın dönüş çapı çok iyi...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2010, 10:23:42 »
Mehmet bey selamlar. Dün gerçekten dikkatimi çekti dar bir noktadan koca avensisle dönebildim. Bu kadar rahat dönebileceğimi sanmıyordum ama gerçekten bu yönü çok iyi. Yoksa her an dar noktalarda dönme sorunundan büyük sıkıntılar olurdu. İlk 1000 km motorun mekanik aksamı oturması için servis aşırı hız ve devirlerde kullanmayın dedi. 120 km hızı yada 4000 deviri aşmayın dediler. O yüzden son dere sakin ve kararlı kullanıyorum şu an. Yakıtı ölçme şansım olmadı ama depoyu teslim alıp hemen tam doldurdum(55 lt benzin aldı ki içinde 4-5 lt var demişlerdi). 80 km ye geldiğimde bir çizgi eksildi ama tam ölçüm diğer doldurmada belli olacak. Yol bilgisayarı 7.5 lt olarak gösteriyor ortalamayı ama dediğim gibi emin değilim. İlerleyen günlerde deneyimlerimi aktaracağım ama hala anahtarsız sisteme alışamadım malesef. Sürekli park ettiğimde kontaktan anahtar çıkartmaya gidiyor elim ve el freni çekmek için yana gidiyor. Alışacağız artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2010, 22:29:32 »
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim... Görüşlerinizi dikkate alıp iyi bi düşünmek lazım anladığım kadarıyla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2010, 22:40:35 »
Mehmet bey selamlar. Dün gerçekten dikkatimi çekti dar bir noktadan koca avensisle dönebildim. Bu kadar rahat dönebileceğimi sanmıyordum ama gerçekten bu yönü çok iyi. Yoksa her an dar noktalarda dönme sorunundan büyük sıkıntılar olurdu. İlk 1000 km motorun mekanik aksamı oturması için servis aşırı hız ve devirlerde kullanmayın dedi. 120 km hızı yada 4000 deviri aşmayın dediler. O yüzden son dere sakin ve kararlı kullanıyorum şu an. Yakıtı ölçme şansım olmadı ama depoyu teslim alıp hemen tam doldurdum(55 lt benzin aldı ki içinde 4-5 lt var demişlerdi). 80 km ye geldiğimde bir çizgi eksildi ama tam ölçüm diğer doldurmada belli olacak. Yol bilgisayarı 7.5 lt olarak gösteriyor ortalamayı ama dediğim gibi emin değilim. İlerleyen günlerde deneyimlerimi aktaracağım ama hala anahtarsız sisteme alışamadım malesef. Sürekli park ettiğimde kontaktan anahtar çıkartmaya gidiyor elim ve el freni çekmek için yana gidiyor. Alışacağız artık...
Zafer bey bahsettiğiniz anahtarsız sistem ve elektronik el freni avensisin hangi mdelinde var, veya şöyle sorayım 1.6 larda varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2010, 22:52:50 »
Zafer bey bahsettiğiniz anahtarsız sistem ve elektronik el freni avensisin hangi mdelinde var, veya şöyle sorayım 1.6 larda varmı
abi zaten 1,6 elegant var 2,0 benzinli var bide 2,0 dizeli var.1,6 ilk çıkan 2009 2010 temmuza kadar avensislerde hız sabitleme ve anahtarsız çalıştırma yoktu ancak el freni otomatikti.Sonra 2010 temmuzda  elegant extra olarak geliyor 49 bin lira herhalde hız sabitleme ve anahtarsız çalıştırma da bunlarda standart oldu.1,6 nın başka donanım seçenegi yok zaten.
2011 d4d Corolla