Gönderen Konu: TOYOTA 2006 AVENSİS 1.6 CONFORT FREN SORUNU  (Okunma sayısı 2037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • BENİM BABAM TOYOTA GİBİ ADAM:)))
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
TOYOTA 2006 AVENSİS 1.6 CONFORT FREN SORUNU
« : Ekim 16, 2010, 20:09:40 »
             MERHABA ARKADAŞLAR.GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU DÜZ KURU ASFALT BİR YOLDA 80 KM HIZLA ANİ FREN YAPMAM GEREKTİ.FRENİ SONA KADAR BASTIĞIMDA ARABA SOLA DOĞRU KIZAKLADI VE BURNU SOLA ARKASI SAĞA DOĞRU DÖNDÜ YOLDA YAN YAN GİTMEYE BAŞLADIM.TAM DÜZELTTİM DERKEN BU SEFER SAĞA DOĞRU AYNI ŞEKİDE SÜRÜKLENDİM.NEYSEKİ ÇOK ŞÜKÜR KAZASIZ BELASIZ ATLATTIM.MARMARİSE YENİ TAŞINDIĞIM İÇİN KOCAELİDEKİ USAMA TELEFONLA DANIŞTIM.ARABAYI ALDIĞIMDAKİ ÜZERİNDE SIFIR OLAN STARMAXX TEKERLERDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.ARABAYI MARMARİS BOSH FREN SERVİSİNDE TÜV DEKİ GİBİ FREN TESTİNE SOKTUM FRENLERDE RAPORA GÖRE SORUN ÇIKMADI.BENDE BU GÜN LASSA İMPETUS YENİ LASTİK ALDIM.TEKERLERLE TESTE ÇIKTIĞIMDA ARABA GENE ANİ FRENDE SOLA DOĞRU ÇEKTİ.TEKRAR USTAMLA GÖRÜŞTÜM LİMİTÖR YADA ARKA DENGE ÇUBUKLARINA BAKTIR DEDİ.PAZARTESİ BOSH FREN SERVİSİNE GÖTÜRECEĞİM.LİMİTÖR ARIZASI İSE DEĞİŞİM HARİÇ MALZEME 300-500 CİVARI TUTAR DEDİLER.ARANIZDA BU TARZ SORUN HAKKINDA BİLGİSİ,FİKRİ OLAN VAR MI?
ÜÇ TİP İNSANDAN KORKACAKSIN!!!DAĞDAN İNME, DİNDEN DÖNME, SONRADAN GÖRME.....

Toyota Club Türkiye

TOYOTA 2006 AVENSİS 1.6 CONFORT FREN SORUNU
« : Ekim 16, 2010, 20:09:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA 2006 AVENSİS 1.6 CONFORT FREN SORUNU
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2010, 20:34:23 »
Özgür bey internette BÜYÜK HARF ile yazmak BAĞIRMAK anlamına gelir o yüzden mesajlarınızı KÜÇÜK HARF ile yazmaya özen gösteriniz

bu tarz sorunlada daha önce hiç karşılaşmadım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Geçmiş olsun çok şükür kazasız belasız atlatmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2010, 21:18:56 »
Beyfendi geçmiş olsun.İlk defa  avensisle ilgili bu sorunu siz yazdınız.Limitör nedir bilmiyorum açıkcası.Ama siz 2 el larka almışsınız karacın alt taraftan bir kazası varmıydı.Yada kocaelinden marmarise kadar gelmişsiniz sorun büyük olsa en ufak frenlemede dahi sola çeker diye düşünüyorum..Acaba frenleri test ettiğim dediğiniz yolda ne bileyim mıcır veya sola dogru meyilli mi bunlar geliyor ilk başta aklıma..Şimdiye akdar toyotanın diğer araçlarındada bu şekilde sağa sola cekiyor diye kimse bişey demedi yada ben görmedim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • BENİM BABAM TOYOTA GİBİ ADAM:)))
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2010, 23:52:39 »
         Bu sefer alçak sesle konuşuyorum ;) Limitör fren merkezi gibi bir şey sanırım.Hangi tekerdeki fren tertibatına ne kadar hidrolik pompalanacağını ayarlıyormuş.Ben bu arabada düşük süratte böyle bir şey sezmemiştim ki o korkutucu tecrübeye kadar.70 80m sürat kampanalı fren tertibatı olan Abs si olmayan araçlar için bile rahatlıkla durulacak bir sürat.Hava yol şartları iyiyken bile böyleyse yağmuru karı buzu düşünemiyom.Ayrıca geçmiş olun dilekleriniz için teşekkür ederim.
ÜÇ TİP İNSANDAN KORKACAKSIN!!!DAĞDAN İNME, DİNDEN DÖNME, SONRADAN GÖRME.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2010, 00:02:34 »
Özgür bey anlayışınız için teşekkürler

bende limitör ne bilmiyorum ama anlattığınıza göre EBD gibi birşey hatta belki EBD nin kendisidir.
Bence başınıza bela almadan aracınızı bir ustaya veya yetkili servise gösteriniz sonuçta frenler bilyorsunuz ki hayati önem taşımaktadırlar.
tekrardan geçmiş olsun sorununuz işallah en kısa zamanda herhangi bir kazaya sebep olmadan çözülür.