Gönderen Konu: 2001 corolla hk  (Okunma sayısı 1603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
2001 corolla hk
« : Ekim 16, 2010, 18:16:08 »
merhaba

2001 corolla sahibiyim aracımda bir sorun var bununla ilgili yardım talep ediyorum yardımcı olursanız sevinirim

aracım benzin ve lpg li araç benzin ile giderken araç gaz kesiyor ustaya götürdüm aracım enjektörlerinin temizlenmesi gerekiyor dedi tahmini fiyatı ise 200 tl kadar bir masraf çıkartıyorlar acaba bu fiyasada satılan çeşitli markaların enjektör temizliyiciler gerçekten temizliyormu ?
sizce hangi marka almalıyım ?
yoksa direkt olarak enjektörleri temizletmelimiyim .
bilgi verirseniz çok sevinirim .
iyi günler

Toyota Club Türkiye

2001 corolla hk
« : Ekim 16, 2010, 18:16:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla hk
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2010, 23:00:56 »
araç benzinli diyorsunuz, enjektörden bahsediyorsunuz. usta eğer sorun enjektörde diyorsa o usta felan değil bir kere.
benzinli araçlarda buji bulunur. bujinin tamiri tat vermez, değiştirmeniz lazım ki çok da pahalı değil fiyatı. bence iyi bir ustaya gösterin makineyi.
sonuçta bunlar doğantoros v.s değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2010, 15:00:18 »
sadece benzinde yapıyorsa enjektörlerden olabilir.gazdada yapıyorsa ateşleme sistemide olabilir.wurt diye bir markanın çok kali

teli olduğu söyleniyor.(enjektör temizleyici)
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2010, 15:13:40 »
araç benzinli diyorsunuz, enjektörden bahsediyorsunuz. usta eğer sorun enjektörde diyorsa o usta felan değil bir kere.
benzinli araçlarda buji bulunur. bujinin tamiri tat vermez, değiştirmeniz lazım ki çok da pahalı değil fiyatı. bence iyi bir ustaya gösterin makineyi.

Benzinli araçlarda enjektör olmazmı diyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2010, 19:48:05 »

Mustafa abi VVT-İ'da bulunan İ ne peki injeksiyon teknolojisi yani araçlarda enjektör var ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2010, 22:37:13 »
ben de bujiyle enjektör bağlantısını kuramadım..
yakıt enjektörü olmazsa benzin kendisi gelmiyor olsa gerek yanma odasına, bence tespitte bir hata var gibi, ama hatalıysam da affola..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corona
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2010, 14:56:26 »
selamlar
öncelile mesaj gönderen bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim .
würt marka enjektör temizleryici kullanmayı düşünüyorum faydası varmı acaba birde bağaj kapı fitiline ihtiyacım var nerede bulabilirim serviz hariçinde sadece fitile 170 tl isteniyor işçilik hariç fitil eskimiş değiştirmem gerekiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2010, 15:26:09 »
selamlar
öncelile mesaj gönderen bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim .
würt marka enjektör temizleryici kullanmayı düşünüyorum faydası varmı acaba birde bağaj kapı fitiline ihtiyacım var nerede bulabilirim serviz hariçinde sadece fitile 170 tl isteniyor işçilik hariç fitil eskimiş değiştirmem gerekiyor .

abi ustan varsa ona git o zaten yardımcı olur sana fitil konusunda ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)