Gönderen Konu: kış ve antifiriz  (Okunma sayısı 1888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
kış ve antifiriz
« : Ekim 16, 2010, 01:38:14 »
malumunuz değerli üyeler kış geldi ve çattı araçları kışa hazırlamak gerekiyor özellikle motoru toyota araçlarımıza antifirizi nasıl ekletebiliriz ,sıfırdan antifiriz eklenebilmesi için neler yapmamız gerekiyor hem dizel hem benzinli araçlarımız için bilgilendirirseniz memnun olurum ayrıca dizel aracımda var ne yapılması gerekiyor ...

Toyota Club Türkiye

kış ve antifiriz
« : Ekim 16, 2010, 01:38:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: kış ve antifiriz
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2010, 03:40:00 »
Bu nasıl soru mehmet bey ya :)

Antifiriz alın , arabanızın motorunun en ön kısmında Radyatör bulunur. Radyatörün üstünde bir kapak bulunur , O kapağı saat yönünün tersine 200derece çevirerek (motor soğukken) açıp Antifiriz doldurabilirsiniz. Eğer o su ağızına kadar dolu ise rengine bakın , Mavi yada pembeyse daha öncesinden antifiriz kalmış demektir. Ama su saydamsa o zaman o kapağın kenarından sağ tarafa doğru inen hortumun bağlandığı kapağı bulun , kapağı kaldırdığınızda aşağı doğru inen hortumun yarısının gireceği derinlikte antifiriz doldurun.
Bu işlem motor soğutma suyunuzun kışın donmamasını sağlar. ;)

Bir anahtar takımı alın ve motorda gördüğünüz sıvı taşıyıcı hortumların (su hortumlarının) vidalarını önce biraz açıp havasını alın ve sonra iyice sıkılayın.

Saf su (akü suyu) alın , Akünüzün üstündeki kapakları bir tornavida yardımıyla açın açtığınız kapakların içinde petekler göreceksiniz , bu peteklerin biraz üstüne çıkacak kadar saf su ekleyin. Deliklerde eğer petekler suyun içinde ise su yeterli demektir. (kesinlikle gereğinden fazla eklemeyin)

Gerçi ben bunları yazdıktan sonra gördüm ki siz izmirdeymişsiniz. İzmirde kışın çok sorun olacağını sanmıyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 22:56:36 »
arkadaşlar toyotoda antifiriz önemlidir  yeşil renkli değil sarı renkli antifiriz kullanılır  antifiriz kalitesiz veya yoksa soğutma ve kalorifer sistemlerinde tıkanma ve paslanmalar oluşur
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2011, 11:26:52 »
ben de 2011 corolla var. bana söylenen aracı bakımdan bakıma servise götür  ve kendin arabaya hiç müdahale etme. dediler.. ben de hiç bişeyine bakmıyorum..dogru  mu yapıyorum..teşekkür
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2011, 12:18:05 »
ben de 2011 corolla var. bana söylenen aracı bakımdan bakıma servise götür  ve kendin arabaya hiç müdahale etme. dediler.. ben de hiç bişeyine bakmıyorum..dogru  mu yapıyorum..teşekkür

Kenan Bey, soğutma sıvısı ve yağı periyodik aralıklarla kontrol etmenizde fayda var. Toyota da olsa eksiltme yapabilir.
Folgsamkeit macht frei...