Bu nasıl soru mehmet bey ya
Antifiriz alın , arabanızın motorunun en ön kısmında Radyatör bulunur. Radyatörün üstünde bir kapak bulunur , O kapağı saat yönünün tersine 200derece çevirerek (motor soğukken) açıp Antifiriz doldurabilirsiniz. Eğer o su ağızına kadar dolu ise rengine bakın , Mavi yada pembeyse daha öncesinden antifiriz kalmış demektir. Ama su saydamsa o zaman o kapağın kenarından sağ tarafa doğru inen hortumun bağlandığı kapağı bulun , kapağı kaldırdığınızda aşağı doğru inen hortumun yarısının gireceği derinlikte antifiriz doldurun.
Bu işlem motor soğutma suyunuzun kışın donmamasını sağlar.
Bir anahtar takımı alın ve motorda gördüğünüz sıvı taşıyıcı hortumların (su hortumlarının) vidalarını önce biraz açıp havasını alın ve sonra iyice sıkılayın.
Saf su (akü suyu) alın , Akünüzün üstündeki kapakları bir tornavida yardımıyla açın açtığınız kapakların içinde petekler göreceksiniz , bu peteklerin biraz üstüne çıkacak kadar saf su ekleyin. Deliklerde eğer petekler suyun içinde ise su yeterli demektir. (kesinlikle gereğinden fazla eklemeyin)
Gerçi ben bunları yazdıktan sonra gördüm ki siz izmirdeymişsiniz. İzmirde kışın çok sorun olacağını sanmıyorum.