Gönderen Konu: frenlere ne oluyor  (Okunma sayısı 4390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
frenlere ne oluyor
« : Ekim 15, 2010, 21:27:44 »
arkadaşlar geçen hafta amortisör değişimi yapmıştık ae 101 xei aracımda sonrasında frenler ilk basmada hiç tutmadı ikinci basmaya normale döndü.ustaya gittim havasını alalım dedi aldı filan derken şimdi bazen pedalın sonuna kadar basıyorum anca tekerleri kitleyip durduruyor ama ikinci basmada normale dönüyor acaba havayı iyice alamadı mı usta başka bir ustayla konuştum balataları sıkan mekanizmanın pas falan tuttuğunu temizlenmesi gerektiğini söyledi sizin değerli görüşleriniz nedir bazıları da ana fren merkezinde sorun olduğunu söyledi ama bilemiyorum durum ne ne yapmam gerekiyor.
gidemediğin yer senin değildir

Toyota Club Türkiye

frenlere ne oluyor
« : Ekim 15, 2010, 21:27:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: frenlere ne oluyor
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2010, 23:11:29 »
  Bence de önceliklie olarak fren hidroliğinin kalitesine ve sistemde hava olup olmadığına bakmak iyi olabilir. Sonra gerekir ise sırası ile sistemdeki olası mekanik parçalara da bakılabilir ama bu şekilde kullanım tehlikeli olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2010, 00:44:26 »
salih bey ben de aynı sorunla ilgili bir soru sormuştum, bendeki sorun da sizinkiyle aynı,,
frene ilk basışta (herzaman olmuyor) boşa gidiyor pedal fakat çekip tekrar basınca tutuyor,,
ben de fren hidoliği ve balataları değiştirdim ama bir çözüm henüz bulamadık, tekrar 2-3 servise daha görütmeyi planlıyorum, hatta yarın götüreceğim servise tekrar, bir çözüm bulabilirsem buradan paylaşacağım..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2010, 11:16:48 »
  Bu durum merkezden ve sistemdeki contalardan olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2010, 12:24:22 »
bizimde merkezdeki contalar yanmıştı birkaç ay önce değişti ve düzeldi. sebebi ise bizden önceki sahibi fren hidroliği yerine motor yağı koyması.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2010, 12:38:05 »
hava yada kaçak var gibi?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2010, 14:41:16 »
evet arkadaşlar, frenlerimi yaptırdım, sorun arkadaşların da dediği gibi "fren merkezi"nden kaynaklanıyormuş,,
benim aracımın da sorunu dediğim gibi aynısıydı, fren boşa çıkıyor gibi, sanki hidrolik kanallarında hava boşluğu varmış gibiydi ama değilmiş, 150+işçilik tutarında bir değişimle sorun düzeltildi..
vallahi aracım sıfır kilometre gibi oldu, çok teşekkürler yardımlarnız için,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2010, 15:08:10 »
ALP bey fren merkezinin ne sorunu varmış.hangi parçalar değişti
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2010, 15:10:30 »
Bence sss.......servise götür bi baksınlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2010, 19:14:18 »
ahmet bey, vallahi fren merkezi görevini yapmıyor, contalar filan da bitmiş artık dedi ustam, değişti komple; burada da sağolsun arkdaşlardan da duyunca pek kurcalamadım, değişsin sorun neyse dedim..
ama inanın baskı balata değiştirmiştim 1-2 gün önce, önceki gün de bu parça değişince aracım sıfır gibi oldu, frene artık öyle eskisi gibi yüklenmeme filan da gerek kalmadı.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2010, 22:51:34 »
ahmet bey, vallahi fren merkezi görevini yapmıyor, contalar filan da bitmiş artık dedi ustam, değişti komple; burada da sağolsun arkdaşlardan da duyunca pek kurcalamadım, değişsin sorun neyse dedim..
ama inanın baskı balata değiştirmiştim 1-2 gün önce, önceki gün de bu parça değişince aracım sıfır gibi oldu, frene artık öyle eskisi gibi yüklenmeme filan da gerek kalmadı.
benimde fren pedalım biraz sert gibi.demekki bu contaları elden geçirmemiz gerekiyor.inşallah uzun süre sorunsuz ve kazasız kullanırsınız
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2010, 14:45:09 »
bende böyle başladı fren sorunları..önce boşaldı frenler ilk basışta, çekip bir daha basınca düzeliyordu..bunu bozuk hidrolik yağı yapıyordu diye düşünüyorum, çünkü check upta hidrolik değişmesi lazım denmişti..bir süre boş verdim, fren merkezim bozuldu sürekli boştu artık frenler..merkezi değiştirdim, şu anda p valfi bozuk..sağ taraf normalden az tutuyorken sol taraf normalden fazla tutuyordu bir süre, balatalar bitmiş bir tarafın, diğer tarafsa yepyeni..bir tarafın diski çizilmiş vs.. fren sisteminin baştan aşağı yenilenmesine kadar gidecek bir sorunun ilk belirtisiydi bende, sizin şu an yaşadıklarınız..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2010, 15:54:40 »
yok yok, benim sorun çözüldü ya, dediğim gibi tüm sorun merkezdeymiş.
hatta ben tekrar denedim boş bir yolda, 60-70 belki biraz daha fazla bir hızla giderken direksiyonu bırakıp frene sağlam bir basınca (kızaklamaya mahal vermeden) aracın fren dengesi de belli oluyor..
çünkü tüm fren sistemini baştan aşağı kontrol ettirdim, balatalara hortumlara belki on kez baktırdım, inşallah bir sorun çıkmaz, çok şükür şimdilik sorunsuz..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2010, 20:56:43 »
fren merkezini değişince tüm sorunlar çözülmüş oldu bugün değiştik 100 tl +15 işçilik ve taş gibi frenlerim oldu çok şükür kaza bela vermeden hallettik.arabaya olan güvenim tekrar geldi tutarmı tutmazmı yada sonuna kadar basmaktan kurtuldum
gidemediğin yer senin değildir