Gönderen Konu: yeni bir soru : fren  (Okunma sayısı 1364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
yeni bir soru : fren
« : Ekim 15, 2010, 09:05:04 »
arkadaşlar, içinizden "ne derdi bitmez adammış bee, sat kurtul şunu" dediğinizi duyar gibi oluyorum ama mazur görün..  :) böylesine ciddi ve samimi bir forum ortamı bulabileceğimi açıkcası tahmin etmiyordum, araçla ilgili tüm sorularıma yanıt buluyorum sayenizde, hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum..
geleyim soruma; arkadaşlar, frene bastığımda hız azalmaya başladığında (örneğin ışıklara yaklaşınca) frene basma kuvvetimi azaltıp tekrar bastığımda veya ilk basışımda fren pedalı tam olarak boşa iniyor, fren tutmuyor, dahası basınç öylesine düşüyor ki durmayacak gibi..
pedaldan ayağımı çekip tekrar basınca bu sefer alıyor freni, normal olarak işlemini yapıyor..
servise götürdüğümde bir sorun bulamadılar, hidrolik yağı değişti, balata kontrolü yapıldı ama nafile..
çok sık olmuyor bu sorun ama tehlike yaratabilir, yardımcı olursanız çok sevinirim..
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

yeni bir soru : fren
« : Ekim 15, 2010, 09:05:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni bir soru : fren
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2010, 09:11:07 »
sorun neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama fren işi ihmale gelmez çok önemli...anlayan arkadaşlar umarım çözüm bulur...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2010, 11:12:09 »
Hocam ana fren merkezininde problem var acil bir fren merkezini kontol ettirin gerekiyorsa tamir takımı ile sistemin içini yenileyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2010, 11:32:07 »
Araçların arasındaki kalite farkının gidiyorken değil duruyorken oluştuğuna inanırım. Amortisörlerini patlatmış magandalar kuş serisi araçlarla makas ata ata giderken hep bunu düşünüp trafikte onlarla karşılaşanlar adına üzülüyorum. Allah hepimizi korusun... Arkadaşların da bahsettiği gibi, fren işinin şakası olmaz. Umarım bir an önce sorununuzu çözer ve bizle de paylaşırsınız. Sorun bulunana kadar ustanın başından ve servisten ayrılmayın derim. Canınızı taşıyorsunuz. Kolaylıklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2010, 10:56:44 »
Merhabalar,ben aracımı geçen hafta teslim aldım,corolla comfort extra .Aracım henüz 150 km.de.Aynı fren sorunu yüzünden dün ciddi bir kaza tehlikesi yaşadım;önümdeki araç aniden fren yaptı,bende hemen frene bastım;fren pamuk gibi idi sonuna kadar basıldı ve tutmadı ne yapacağımı şaşırdım.Freni bırakıp tekrar basınca gayet güzel tutuyor.Bu sorun neden kaynaklanır acaba.Yanılmıyorsam corollanın kronik sorunlarından biri olsa gerek.Umarım çözümünü bulurlar aksi takdirde aracı derhal satmayı planlıyorum.Çünkü kabul edilebilir bir durum değil.
Not:Aracımı durduramadığım hız 60 km idi.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2010, 10:59:44 »
Merhabalar,ben aracımı geçen hafta teslim aldım,corolla comfort extra .Aracım henüz 150 km.de.Aynı fren sorunu yüzünden dün ciddi bir kaza tehlikesi yaşadım;önümdeki araç aniden fren yaptı,bende hemen frene bastım;fren pamuk gibi idi sonuna kadar basıldı ve tutmadı ne yapacağımı şaşırdım.Freni bırakıp tekrar basınca gayet güzel tutuyor.Bu sorun neden kaynaklanır acaba.Yanılmıyorsam corollanın kronik sorunlarından biri olsa gerek.Umarım çözümünü bulurlar aksi takdirde aracı derhal satmayı planlıyorum.Çünkü kabul edilebilir bir durum değil.
Not:Aracımı durduramadığım hız 60 km idi.:)

aracınız yeni olduğu için böyle bi sorun yaşadınız bence...bi süre sonra frenler gayet tatmin edici seviyeye gelecektir...balataların uyum sağlaması için biraz kullanmak gerekli...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2010, 11:05:02 »
Bugüne kadar kullandığım yeni araçlarda böyle bir sorun yaşamamıştım ama umarım dediğiniz gibidir.Biraz daha kullanalım bakalım zaman ne gösterecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2010, 11:09:26 »
Bugüne kadar kullandığım yeni araçlarda böyle bir sorun yaşamamıştım ama umarım dediğiniz gibidir.Biraz daha kullanalım bakalım zaman ne gösterecek :)

ben sıfır araba kullanmadım ama...kendi racımda bi kaç kere balata değiştirmiştim ordan biliyorum... balatalar değiştikten sonra 15 gün kullanıp sonra tekrar ayar yaptırmaya gidiyordum... 15 gün boyuncada arabayı sürmeye korkuyordum...çinki frenler acayip yumuşak sanki boşalmış gibi oluyor...kullandıkça sertleşmeye başlıyor...balatalar uyum sağlıyor yani...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2010, 11:16:02 »
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,biraz olsun içime su serpildi.Sorun devam ederse 1000 km bakımda servise baktırır ona göre ne yapacağıma karar veririm.