Gönderen Konu: yeni corollalar benzinli ne kadar yakar lpg kiti ekonomik olurmu  (Okunma sayısı 3742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
arkadaşlar yeni corolla aldım 1.6 yakıt konusunda bir bilgim yok . orjinal hali kalsa ekonomık olurmu lpg ne kadar işe yarar saygılar?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corollalar benzinli ne kadar yakar lpg kiti ekonomik olurmu
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2010, 19:22:19 »
erkan bey 1.6 olan toyotalar bana göre güzel kullanırsan uzun yolda çok az yakıyor.ama şehir içinde bence fazla yakıyor, taktıranlara soruyorum nasıl lpg diye kimsenin bir şikayetini görmedim hatta beklemen bile hata diyorlar.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2010, 21:16:04 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Erkan bey madem yakıtı düşünyorsunuz alırken niye dizel almadınız ben herzaman lpg ye karşıyım sonuçta araç benzin ile çalışacak şekilde üretilmiş kim ne derse desin az veya çok onu bilemem lpg aracın motoruna zarar verir.

hele ki takan usta işin ehli bir usta değilse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2010, 22:38:25 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Erkan bey madem yakıtı düşünyorsunuz alırken niye dizel almadınız ben herzaman lpg ye karşıyım sonuçta araç benzin ile çalışacak şekilde üretilmiş kim ne derse desin az veya çok onu bilemem lpg aracın motoruna zarar verir.

hele ki takan usta işin ehli bir usta değilse.

teşekürler ... bulundkiuğum yerde mazot  güvenilmez  birazda arada farktan malüm memurluk saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2010, 22:41:23 »
erkan bey 1.6 olan toyotalar bana göre güzel kullanırsan uzun yolda çok az yakıyor.ama şehir içinde bence fazla yakıyor, taktıranlara soruyorum nasıl lpg diye kimsenin bir şikayetini görmedim hatta beklemen bile hata diyorlar.
teşekürler mustafa bey tabi sizde herkes gibi atiker taktırma dersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2010, 22:42:59 »
teşekürler ... bulundkiuğum yerde mazot  güvenilmez  birazda arada farktan malüm memurluk saygılar
O zaman durum farklı ama bence lpg için erken düşünyorsunuz bence en az 15000-20000 km yapın sonra düşünün.

çünkü araçta bir sorun varsa bu km lerde mutlaka çıkar eğer alır almaz lpg taktırırsanız araçta sorun çıkarsa servisin size cevabı aracınızda lpg var ondan kaynaklanan  bir sorun malesef garanti kapsamına girmiyor olacaktır.

aracınız tekrardan hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2010, 22:55:10 »
sağolun mahmut bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2010, 23:00:32 »
sağolun mahmut bey
sizde saolun Erkan bey birbirimize yardımcı olmak için burdayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 15, 2010, 10:59:48 »
teşekürler mustafa bey tabi sizde herkes gibi atiker taktırma dersiniz...
yok atiker olayını yazacaktım artık dedim yalama oldu bu olay yazmadım.ama kullanıcılar hep italyan taktırmış.ayrıca yukarıda mahmut bey sormuş niye dizel almıyorsunuz diye tabi size sormuş onu ama ben turbolu araçlara nedense ısınamadım.ve hiç dizel aracım olmadı dizellerde motor sanki acı çekiyor tabi ben öyle sanıyorum belkide bu bendeki ön yargıda olabilir.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ekim 15, 2010, 11:08:14 »
Mustafa bey bu benim 2. d-4d aracım inanın kullanırken daha öncehi 1.8 carisma aracımdan daha çok zevk alıyorum özelllikle yüksek tork sayesinde ara hızlanmalarda ve rampalarda bi ayrı zevkli turbo konusundada 100 km hızı geçtiğiniz zaman aracı söndürmeden önce 1 dakika beklerseniz hiç bir sorun yaşamassınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 15, 2010, 11:30:01 »
arkadaşlar yeni corolla aldım 1.6 yakıt konusunda bir bilgim yok . orjinal hali kalsa ekonomık olurmu lpg ne kadar işe yarar saygılar?

Yapacağınız yıllık toplam km'ye göre değişir ekonomik olup olmayacağı. LPG'nin yakıt sarfiyatında %40'lara kadar ekonomi sağlıyor, o da litre fiyatının düşük olmasından

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 15, 2010, 11:36:10 »
Lpg feribot, kapalı otopark gibi sorunlarla can sıkıcı. Performans konusunda bence de yeni nesillerde kayıp yok ama, aracın motoru için aynı şeyleri söylemek mümkün mü? Elden çıkartabileceğinizi ve zarar etmeyeceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz ama bence uzun süre binecekseniz yeni bir araca lpg taktırmak çok mantıklı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 16, 2010, 17:17:38 »
Mustafa bey bu benim 2. d-4d aracım inanın kullanırken daha öncehi 1.8 carisma aracımdan daha çok zevk alıyorum özelllikle yüksek tork sayesinde ara hızlanmalarda ve rampalarda bi ayrı zevkli turbo konusundada 100 km hızı geçtiğiniz zaman aracı söndürmeden önce 1 dakika beklerseniz hiç bir sorun yaşamassınız
evet dedim ya benimki biraz önyargı.neyse şu mmt benzinliye biraz binelimde alırız dizelini inşallah.ayrıca bugün bazı büyük şirketler araçlarını lpg li çıkarıyor ben birazda bunları görerek lpg taktırılabilir diyorum kendinize iyi bakın mamut bey saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #13 : Ekim 16, 2010, 17:36:38 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Babam hiç bi zaman LPG hakkında olumlu konuşmazdı. LPG'yi sevmiyor, ki bende sevmiyorum. Bagajda büyük yer kaplıyor. Bi de düşünsenize aracınızı Yaris, bütün bagaj kapasitesi gitti. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Ekim 16, 2010, 18:23:58 »
evet dedim ya benimki biraz önyargı.neyse şu mmt benzinliye biraz binelimde alırız dizelini inşallah.ayrıca bugün bazı büyük şirketler araçlarını lpg li çıkarıyor ben birazda bunları görerek lpg taktırılabilir diyorum kendinize iyi bakın mamut bey saygılar.
Mustafa abi senin düşüncenede saygım sonsuz bende dizel almadan önce tedirgin olmuştum acaba benzinlinin zevkini performansını konforunu verecek mi diye ama aldıktan sonra gördüm ki hiçte tedirgin olmaya gerek yok çünkü hepsini fazlasıyla veriyor tabiki benzinlinin yeri ayrı dizelin yeri ayrı ikisininde birbirine göre artı ve eksileri var neyse ben lafı fazla uzatmayim işallah birgün dizel bir araca sahip olursunuz onunda zevkini yaşarsınız aracınızı güzel günlerde kazasız belasız kullanmak dileğiyle kendinize iyi bakın. :)
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 16, 2010, 21:03:07 »
Mustafa abi senin düşüncenede saygım sonsuz bende dizel almadan önce tedirgin olmuştum acaba benzinlinin zevkini performansını konforunu verecek mi diye ama aldıktan sonra gördüm ki hiçte tedirgin olmaya gerek yok çünkü hepsini fazlasıyla veriyor tabiki benzinlinin yeri ayrı dizelin yeri ayrı ikisininde birbirine göre artı ve eksileri var neyse ben lafı fazla uzatmayim işallah birgün dizel bir araca sahip olursunuz onunda zevkini yaşarsınız aracınızı güzel günlerde kazasız belasız kullanmak dileğiyle kendinize iyi bakın. :)
Saygılar...
tamam birgün dizel alırsam geçerken uğrarım yanına heryıl osmaniyeye gitmek için geçiyorum oradan, kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2010, 21:12:53 »
tamam birgün dizel alırsam geçerken uğrarım yanına heryıl osmaniyeye gitmek için geçiyorum oradan, kardeşim.

İşallah oda olur Mustafa abi.

Yolun buralara düşerse neden olmasın Mustafa abi her zaman beklerim.