0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evimizde bulunan eski elektrik sayacını bedaş görevlileri(anlaşmalı özel-taşeron firma elemanları) bugün değiştirmeye gelmiş fakat benim daireninkini değiştirmemiş sebebi ise saatin önündeki mühür sağlam ama yanlarda bulunan "müfettiş mühürü" kopukmuş ve bundan dolayı tutanak tutacağını ve 5000-6000 tl gibi bir rakamın ceza olarak geleceğini belirterek saat değişimini yapmadı... elektrik sayacı babamın adına ve 6 yıldır ben kullanıyorum,sakat bir durumum olmadı ve olamazki her ay minimum 55 ile max 85 tl arası elektrik ödüyorum... bu maduriyetimi giderebileceğim bir yol varmı? tutanak tutan kişiyi arayarak öğle vakti eve adamla görüşmeye gittim işin olurunu bulmaya çalıştık, sayacı kaybetmesi için 700 tl gibi rakamın olması gerektiğini belirtti,cebimden 400 tl gibi bir rakamı çıkarttım,para eksik tamamlayayım dedim, konuşmalar ve görüşmeler tarafımca gizlice net şekilde videoya alındı, kişi saati şuan değiştireceğini ve saat 16-17 civarı parayı almaya geleceğini belirtti... tamam dedim...ben gittikden sonra sayacı takmış, bende evdekilere yeni sayac takılı biçimde fotoğrafları çektirdim ki tekrar geri gelip sayacı söküp eski sayacda işlem yapmasın diye... işin özü bubu konuda ne yapılabilir...
Maşallah, Uğur Dündar bile eline su dökemez Muhammet Hocam Fakat ben de Zeynel Bey gibi düşünüyorum, burada haklıyken haksız durumuna düşme riskin olabilir, dikkatli olmalısın. 5000-6000 TL ne demek ya, böyle muğlak durumlarda ne fazla geriye dönük 1 yıllık tüketim rakamı kadar bir hesaplama yapılması gerekir diye düşünüyorum.
Benim dedemlerin sayacı geçenlerde değişti. Sayaç önündeki cam çıktığı için aynı şekilde gelen elemanlar uyarmışlar. Gittim bauhaus'tan 10 amper dijital 3 tarifeli monofaze sayaç aldım, bıraktıkları telefondan aradık, geldiler taktılar. Herhangi bir ceza söz konusu olmadı.
İlk mesaj da kiracı ile ilgili açıklama yapmamıştınız. Ve siz 1500 tl gibi bir ceza çıkabileceği kanısına nasıl vardınız bilemiyorum. Eğer kiracınız bile oynadıysa sayaçta oynama tespit edilir ise bir ceza çıkacağı kesin... ve belkide değil 700; 400 bile çıkmayacak. Ve ben olsam eğer bir sıkıntı olsa bile işlemlerimi eksiksiz yapmamamın cezası der devlet e ödeme yaparım. Ve bu fırsat düşkünlerininde canını yakmak için elimden geleni yaparım.
kimi kime şikayet edecen abi bilmiyorlarmı insafsızlar.3 ayda 6 tl gelen var abi.abi hatta tedaş borçlu çıkıyor.Adam harcıyor harcıyor sonra saati geri çeviriyor okadar fazla ceviriyorki tedaş borclu cıkıyor.Abi burda öyle yöntemler varki adam evde bir kumanda var sayacı durduruyor istediği saatte.Ne bileyim zaten bir gün hakkını yiyenlerin hesabını verecegini bildigin için bazı şeyler okadar canını yakmıyor..Benim evdede var kaçak tesisatı girer girmez hepsini devre dısı bırakktım kimsenin vebalini alamam.Abi burda inşaat yapılırken elektrik tesisatını yaparken kaçak hattınıda yapıyrolar.ondan sonra yazın klima kışın ufo ..Evim güya kaloriferli günde 2 saat çalışır geri kalanı kaçak elektrikten ısınma binada 12 daires var 10 u böle dir kesin.Burası neresimi dersen ayrı bir memleket..