Gönderen Konu: elektrik sayacı konusunda acil yardıma ihtiyacım var  (Okunma sayısı 16481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
evimizde bulunan eski elektrik sayacını bedaş görevlileri(anlaşmalı özel-taşeron firma elemanları) bugün değiştirmeye gelmiş fakat benim daireninkini değiştirmemiş sebebi ise saatin önündeki mühür sağlam ama yanlarda bulunan "müfettiş mühürü" kopukmuş ve bundan dolayı tutanak tutacağını ve 5000-6000 tl gibi bir rakamın ceza olarak geleceğini belirterek saat değişimini yapmadı... elektrik sayacı babamın adına ve 6 yıldır ben kullanıyorum,sakat bir durumum olmadı ve olamazki her ay minimum 55 ile max 85 tl arası elektrik ödüyorum...   bu maduriyetimi giderebileceğim bir yol varmı?   

tutanak tutan kişiyi arayarak öğle vakti eve adamla görüşmeye gittim işin olurunu bulmaya çalıştık, sayacı kaybetmesi için 700 tl gibi rakamın olması gerektiğini belirtti,cebimden 400 tl gibi bir rakamı çıkarttım,para eksik tamamlayayım dedim,   konuşmalar ve görüşmeler tarafımca gizlice net şekilde videoya alındı, kişi saati şuan değiştireceğini ve saat 16-17 civarı parayı almaya geleceğini belirtti... tamam dedim...

ben gittikden sonra sayacı takmış, bende evdekilere yeni sayac takılı biçimde fotoğrafları çektirdim ki tekrar geri gelip sayacı söküp eski sayacda işlem yapmasın diye... işin özü bu

bu konuda ne yapılabilir...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
  • Araç: Corolla
Ynt: elektrik sayacı konusunda acil yardıma ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2010, 15:14:51 »
evimizde bulunan eski elektrik sayacını bedaş görevlileri(anlaşmalı özel-taşeron firma elemanları) bugün değiştirmeye gelmiş fakat benim daireninkini değiştirmemiş sebebi ise saatin önündeki mühür sağlam ama yanlarda bulunan "müfettiş mühürü" kopukmuş ve bundan dolayı tutanak tutacağını ve 5000-6000 tl gibi bir rakamın ceza olarak geleceğini belirterek saat değişimini yapmadı... elektrik sayacı babamın adına ve 6 yıldır ben kullanıyorum,sakat bir durumum olmadı ve olamazki her ay minimum 55 ile max 85 tl arası elektrik ödüyorum...   bu maduriyetimi giderebileceğim bir yol varmı?   

tutanak tutan kişiyi arayarak öğle vakti eve adamla görüşmeye gittim işin olurunu bulmaya çalıştık, sayacı kaybetmesi için 700 tl gibi rakamın olması gerektiğini belirtti,cebimden 400 tl gibi bir rakamı çıkarttım,para eksik tamamlayayım dedim,   konuşmalar ve görüşmeler tarafımca gizlice net şekilde videoya alındı, kişi saati şuan değiştireceğini ve saat 16-17 civarı parayı almaya geleceğini belirtti... tamam dedim...

ben gittikden sonra sayacı takmış, bende evdekilere yeni sayac takılı biçimde fotoğrafları çektirdim ki tekrar geri gelip sayacı söküp eski sayacda işlem yapmasın diye... işin özü bu

bu konuda ne yapılabilir...

Bu iş bitti diyerek geri çekilirsen büyük bir suça ortak olmak üzeresin. Kapınıza gelen görevliden kimliğini göstermesini isteyin. Kendinizden şüpheniz yoksa ne diye para vericeksiniz hiç tanımadığınız kişilere. İsterse tutanak düzenleyebileceğini ve sayacınızın Ticaret ve sanayi bakanlığına bağlı sayaç ayar istasyonunda testten geçirilmesini istediğinizi söyleyin. Sayacınızda herhangi bir problem yoksa bu istasyondan sayaç temiz raporu gelir ve size hiç birşey olmaz. Bence birşey çaktırmadan size gelen o görevliden sayacınızı alın, o sizin garantiniz olacak. Sonrada hemen Elektrik Kurumu ve Valililğe görüntüler le birlikte başvurun. Başvurun ki bu şerefsiz insanlar devletin verdiği yetkileri kötüye kullanarak hassas ve Devlet işlerinden korkan masum insanların canını yakamasın.
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2010, 15:22:06 »
abi sen haber özelde veya arenada çalışacak kişiymişsin :) abi sonucu merakla bekliyorum
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2010, 15:24:02 »
Maşallah, Uğur Dündar bile eline su dökemez Muhammet Hocam :) Fakat ben de Zeynel Bey gibi düşünüyorum, burada haklıyken haksız durumuna düşme riskin olabilir, dikkatli olmalısın.

5000-6000 TL ne demek ya, böyle muğlak durumlarda ne fazla geriye dönük 1 yıllık tüketim rakamı kadar bir hesaplama yapılması gerekir diye düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2010, 15:30:43 »
Maşallah, Uğur Dündar bile eline su dökemez Muhammet Hocam :) Fakat ben de Zeynel Bey gibi düşünüyorum, burada haklıyken haksız durumuna düşme riskin olabilir, dikkatli olmalısın.

5000-6000 TL ne demek ya, böyle muğlak durumlarda ne fazla geriye dönük 1 yıllık tüketim rakamı kadar bir hesaplama yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Hakkı Bey; sayaç hakkında gelicek rapora göre uygulanacak ceza kriterleri var. Muhammet Bey de söylediğine göre ayda ortalama değerlerde elektrik faturasını ödüyor. Hiçbir sorun çıkmama ihtimali daha yüksek. Bahsedilen sayaçlar eski mekanik sayaçlardan ise bakanlık mühürleri çürümeden dolayı kopabiliyor. Sorun böyle bişey bence.
Bu konu da Muhammet Bey bu şerefsizlerin ceza alması için elinden geleni yapması en güzeli-ki bence müthiş bir çalışma yapmış.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2010, 15:49:51 »
Benim dedemlerin sayacı geçenlerde değişti. Sayaç önündeki cam çıktığı için aynı şekilde gelen elemanlar uyarmışlar. Gittim bauhaus'tan 10 amper dijital 3 tarifeli monofaze sayaç aldım, bıraktıkları telefondan aradık, geldiler taktılar. Herhangi bir ceza söz konusu olmadı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2010, 15:54:09 »
Benim dedemlerin sayacı geçenlerde değişti. Sayaç önündeki cam çıktığı için aynı şekilde gelen elemanlar uyarmışlar. Gittim bauhaus'tan 10 amper dijital 3 tarifeli monofaze sayaç aldım, bıraktıkları telefondan aradık, geldiler taktılar. Herhangi bir ceza söz konusu olmadı.

+1  :alkis:
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2010, 16:02:09 »
aslında bedaş kelimesini kullanarak bu firmayıda zan altında bıraktığımı düşünür oldum ama parantez içi açıklama yeterli oluyordur...

sayac incelemeye gidecek ya bu sayacda benden önce oturan kişi birşey yaptırdı ise... bu güne kadar oturan kiracılara devri hiç olmamış ve elektronik değil ama 10 yılı doldu diye değişim talep ediyorlar... bu gibi durumda babamın zarar görmesi söz konusu olabilirmi? onu bilemiyorum...

valla kamera olayı benim aklıma hiç gelmemişti, şirkette daha önce bu işleri yapmış kişi aklıma koydu ve beraber pazarlık yaptık... yoksa böyle şeytanlıklara aklım ermez desem doğrudur...
arkadaşda telefonla aradığında durumu izah edip istediğini yapabilir açıklamasını yap diyor... sağlıksız bir karar alma taraftarı değilim...

zeynel hocam; yeni sayacı takıp eskisini aracına koymuş almış yani, bende yeni sayaç takılı biçimde pano üzerinde fotoğraflama yaptırdım...

benim bildiğim ortalam 1.500 tl gibi bir rakam ceza gelebilir ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2010, 16:18:36 »

bizde daha önce arızalı gördüğümüz sayacı değiştirip mühürlemeleri için bedaşa haber verdik ve sıkıntı olmamıştı...

buradaki durum sanki yakalama gibi olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2010, 16:49:19 »
İlk mesaj da kiracı ile ilgili açıklama yapmamıştınız. Ve siz 1500 tl gibi bir ceza çıkabileceği kanısına nasıl vardınız bilemiyorum. Eğer kiracınız bile oynadıysa sayaçta oynama tespit edilir ise bir ceza çıkacağı kesin... ve belkide değil 700; 400 bile çıkmayacak. Ve ben olsam eğer bir sıkıntı olsa bile işlemlerimi eksiksiz yapmamamın cezası der devlet e ödeme yaparım. Ve bu fırsat düşkünlerininde canını yakmak için elimden geleni yaparım.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2010, 17:28:57 »
İlk mesaj da kiracı ile ilgili açıklama yapmamıştınız. Ve siz 1500 tl gibi bir ceza çıkabileceği kanısına nasıl vardınız bilemiyorum. Eğer kiracınız bile oynadıysa sayaçta oynama tespit edilir ise bir ceza çıkacağı kesin... ve belkide değil 700; 400 bile çıkmayacak. Ve ben olsam eğer bir sıkıntı olsa bile işlemlerimi eksiksiz yapmamamın cezası der devlet e ödeme yaparım. Ve bu fırsat düşkünlerininde canını yakmak için elimden geleni yaparım.

mesken için en yüksek elektrik kullanımı 1.500 tl gibi bir rakam olduğunu duymuştum yanlışda olabilir...

bedaş avukatı bir tanıdığımızla görüştüm, resmi yollardan başvurularını yapmam için ilgili bölgedeki şebekenin şefine yönlendirdi sabah gitmeyi düşünüyorum... ve verdiği bilgi doğrultusunda ilgili tesisat numaralı sayacının geçmiş yıllara ait dökümünüde isteki kaçak olup olmadığıda açıkca belli olur denildi...

avukatın demesine göre bu şekilde mühürsüz olan sayacı o denilen  yetkili sökemez yada tutanaksız sökemez,tutanağı yazar ve ilgili kişiye imzalatıp saati alır...

taşeron firmayı arkadaş aramış ve video durumunu anlatmış... karşı tarafın şefi polisle birlikte işlem yapabilirsiniz yada gidip polis merkezinde durum hakkında tutanak tutturabilirsiniz... ilgili kişinini açığa alınmasını sağlayınız demiş...

şimdi bundan sonra olacak senoryaları düşünüyorum?

kişi aldığı eski sayacı söküp üzerinde bir işlem yapıp yerine koyabilirmi? yada bu şekilde aldım diyebilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2010, 09:15:08 »
bedaş avukatı bir tanıdığımızla görüştüm, resmi yollardan başvurularını yapmam için ilgili bölgedeki şebekenin şefine yönlendirdi sabah gitmeyi düşünüyorum... ve verdiği bilgi doğrultusunda ilgili tesisat numaralı sayacının geçmiş yıllara ait dökümünüde isteki kaçak olup olmadığıda açıkca belli olur denildi...

+1  ;)

96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 18, 2010, 15:14:18 »
aynı şebekede çalışan  bir tanıdığımız o tür kişilerin insanları sömürdüğünü ve mührü olmayan saat için 1000 tl gibi bir cezanın dışında fazla para talep edilemeyeceğini belirtti... son gelen elektrik faturamla sayac değişim tutanağını alıp işlemi sorunsuz hallettiler... sayacın geçmişe dönük faturaları incelendi 3 yıl öncesinden 185 tl lik fatura gördüler ve neredeyse  düşük gelen fatura yok... pazarlık yaptığım ilgili elemanlada görüşmüşler... anlatamayacağım o kadar çok şeyden bahsettiki meğersem neler dönüyormuşda bizim haberimiz yokmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 18, 2010, 22:51:11 »
Abi geçmiş olsun maalesef okadar pislik varki bu işlerde.Ben hakkımı helal etmiyorum zehir zıkım olsun diyorum.Abi o eleman bende kendi ..... ünü kurtardıgına yatsın kalksın dua etsin.abi onu işinden edebilirdim..
normal elektrik kullanan çok az var zaten.Bana 40 güne 240 tl elektrik faurası gelsin karsı komsuma 90 güne 60 tl ödesin.İnsanın zoruna gidiyor..Hesabının verilecegi zaman elbet gelecek bir gün...Bunla geçmiş olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 19, 2010, 08:50:47 »
sağol tuncay... bi an pisliğe hakaret ettiğini düşündüm :)  o kişinin dötünü bildiği halde çalıştığı taşören firmada koruyor...onların içlerini bilen komşum; taşören firma öyle bir durumda onu işten çıkarttık yada kovduk deseler dahi atmıyor "it itin kuyruğuna bazmaz" sözünü söylüyordu...

biri çok yada normal öderken diğerinin az ödemesi anormal bir durum... yan apartmanda yeni kiracı geldi, 4 kişiler  elektriği 14 tl gibi bir rakam geliyormuş ,diğer komşularınki 70-90 tl civarı,şikayet ettiler bedaş geldi aradı taradı hiç birşeyde bulamıyorlar... vebal nediri bilmeyenler o şekilde az öderken sen çok ödeyeceksin ki;  öbür dünyadan alacağın olsun :))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2010, 01:03:12 »
kimi kime şikayet edecen abi bilmiyorlarmı  insafsızlar.3 ayda 6 tl gelen var abi.abi hatta tedaş borçlu çıkıyor.Adam harcıyor harcıyor sonra saati geri çeviriyor okadar fazla ceviriyorki tedaş borclu cıkıyor.Abi burda öyle yöntemler varki adam evde bir kumanda var  sayacı durduruyor istediği saatte.Ne bileyim zaten bir gün hakkını yiyenlerin hesabını verecegini bildigin için bazı şeyler okadar canını yakmıyor..Benim evdede var kaçak tesisatı girer girmez hepsini devre dısı bırakktım kimsenin vebalini alamam.Abi burda inşaat yapılırken elektrik tesisatını yaparken kaçak hattınıda yapıyrolar.ondan sonra yazın klima kışın ufo ..Evim güya kaloriferli günde 2 saat çalışır geri kalanı kaçak elektrikten ısınma binada 12 daires var 10 u böle dir kesin.Burası neresimi dersen ayrı bir memleket..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2010, 01:37:03 »
abim inşallah çözersin. olmadı çok samimi bi arkadaşım var. adı haydar. trafikte falan hep beraber gezeriz. aklında bulunsun :)

şaka bi yana. o parayı verdiysen işlem yaptır. yoksa zaten suçlusun rüşvet verdiğin için. birde; buraya yazıp tasdik etmiş bulunuyorsun.

sen suç duyurunu ver abi... en azından o eleman para istiyo, sayacı da o bozmuş olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2010, 09:52:40 »
şimdilik haydar abiye selam söyle, bir daha ki sefere inşallah...  :D

kaya gözümün içerisine bir bakarmısın; o parayı verecek göz varmı  :D

adam beni ayarttı yani ilk o teklif etti, bende kabul ettim :)))

o adamlar sayaca herşeyi yapmış olabilir, sayacın suçu ne?(yeni başlayacak bir dizi)  :lol: :lol:

işimi haydarın tanıdığı başka bir referans yoluyla hallettik, sağolasın kaya....

kimi kime şikayet edecen abi bilmiyorlarmı  insafsızlar.3 ayda 6 tl gelen var abi.abi hatta tedaş borçlu çıkıyor.Adam harcıyor harcıyor sonra saati geri çeviriyor okadar fazla ceviriyorki tedaş borclu cıkıyor.Abi burda öyle yöntemler varki adam evde bir kumanda var  sayacı durduruyor istediği saatte.Ne bileyim zaten bir gün hakkını yiyenlerin hesabını verecegini bildigin için bazı şeyler okadar canını yakmıyor..Benim evdede var kaçak tesisatı girer girmez hepsini devre dısı bırakktım kimsenin vebalini alamam.Abi burda inşaat yapılırken elektrik tesisatını yaparken kaçak hattınıda yapıyrolar.ondan sonra yazın klima kışın ufo ..Evim güya kaloriferli günde 2 saat çalışır geri kalanı kaçak elektrikten ısınma binada 12 daires var 10 u böle dir kesin.Burası neresimi dersen ayrı bir memleket..

o taraflarda bedava olmayan ne var ki zaten :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 30, 2010, 15:48:53 »
arkadaşlar elektrik faturalarınız fazla geliyorsa işe önce aydınlatmalardan başlayın eski armut tipli flamanlı ampulleri, halogen spotları vb tüm flamanlı lambaları phlips osram gibi iyi markalı kaliteli tipte kompak flaresanla(tasarruflu ampul) değiştirin.öyle ucuz 2-3 liraliklar iyi değil 5-6 lira olan iyileri var onlarla eski kullandiğiniz akkor flamanlı ampulün nominal değerine eşdeğer ışık üreten düşük wattlı lambalarla(8-9 Watlık böyle bir lamba 60-75Watt lık akkaor lamba kadar ışık vermekte.Bütün lambaları böyle değiştirirseniz ayda ortalama 15-20 tl faturada azalma sağlanır.Beyaz eşyalarda A++ ları tercih edin kullanmadığınız odaların ışıklarını söndürün tv leri ve diğer cihazları bekleme konumunda uzun süre burakmayın.Basit bir kaç alışkanlık değişimi size ayda en az 25-30 tl faturada avantaj sağlar.Şu an isterseniz 3 tarifeli sayaçlar var(akıllı sayaç) onlardan kullanabilirsiniz!(akşam vakti 17:00-22:00 arası minimum elektrik tüketmek ç.mak., b.mak., ütü, frın, ufo vb çok enerji tüketen cihazları 20:00 dan sonra çalıştırmak şartı ile.unutmayın bu sayaçlarda 3 tarife var 05:00-17:00 arası normal tarife(eski sayaçların fiyatından çok az ucuz), 17:00-22:00 arası puant tarife(eski sayaçların tarifesinden %50 zamlı tarife), 22:00-07:00 arası gece tarifesi(eski sayaçların tarifesinden %50 ucuz tarife) Not: bu kurallar size uymazsa(akşam yüklenirseniz ufolara, ütüye ,ç-b.makinelerine) eski sayaca göre daha çok ta fatura gelebilir).ikinci bir şık ta biraz konudan anlıyorsanız sizi enerji kesintisinde 5-6 saat idare edebilecek bir UPS bulabilirseniz puant zamanını bu şebeke yerine cihazla geçirip (5 saati), 22:00 dan sonra sabaha kadar şebekeyi kullanmaya başlar hemde ucuz enerjiyi cihazınıza depolarsınız.sabah depolamayı bitirip şebekeyi kullanamaya devam eder 17:00 da şebekeden ayrılıp bu cihaza 5 saati geçirip saat 22:00 da tekrar şebekeye hem şarz hemde enerji kullanımı için bağlanılabilir.Böle bir çok altarnatifli projelerim var meraklı isteyen arkadaşlarla bir araya gelip tartışabiliriz.ha yeni bir enerji maddesi kabul edildi EPDK tarafından isteyen 500 kW a kadar güçte lisanssız kendi enerjisini üretip fazlasını bulunduğu bölgedeki dağıtım şirketine satabilecek.Bu konuda ciddi düşünen varsa işyeri için veya villası sitesi için kurmaya istekli danışmanlık yapabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 30, 2010, 16:02:26 »
  Mühürü pek tabiki kötü niyetli biriside koparabilir rahatca Muhammet. Önemli olan mühür olmadığı zamanda kaçak elektrik kullanımının tespit edilip edilmediği. Mühür probleminin yaptırımını bilmiyorum ama kaçak elektrik kullanımının yaptırımı büyüktür. Mühürde sorun yaratmadan da kaçak elektrik pek tabiki kullanılabilir. Yani önce bu iki konuyu ayırmak ve sonra gerekli ise, bir ön araştırmadan sonra Dilekçe ile başvurmak uygun olabilir yetkili kuruluşa. Ben bir detayını araştırayım bakalım neler çıkacak, haber veririm sana Muhammet.