Gönderen Konu: Tıkırtılar geliyor diye üzülmeyin. Hepsinde var. (Tecrübelerim)  (Okunma sayısı 14454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, zaman zaman forumda ve dost sohbetlerinde, arabanın bir yerinden tıkırtılar geliyor konularına ortak oluyordum. Eski aracımda da benzer ufak sesler geliyordu zaman zaman. Şimdiki aracımda da oluyr bazen.
Son iki yıllık dönemde, Lüks segment 3 aracı uzun süreli kullanma ve seyahat etme fırsatı buldum ve fark ettim ki, pahalı araçlarda da benzer kusur ve sıkıntılar olabiliyor.

Örneklerle :
1. Tam 1 yıl önce, sıfır alınmış ve çok temiz ve itinalı kullanılan WV Touareg V6 3000 - 245 HP araç ile yaklaşık 4000 km seyahat ettim. 2000 km mesafeyi ben sürdüm aracı ve fark ettim ki, gösterge panelinden çok sinir edici bir zırıltı geliyor zaman zaman. Ayrıca, ön orta konsol üstündeki torpidodan, tıkırtılar geliyor, torpido boş olsa da bu tıkırtılar mevcut. Bu iki ses, özellikle yüksek süratle otobanda ilerlerken belirgin duyuluyor.
Bu iki ses problemi, ilgili yerlere darbe uygulaması ile kesiliyor, ve ya torpidonun bir kısmına peçete sıkıştırarak.  :lol:

2. Almanya'dan 2. el satın alınmış, çok  temiz kullanılan kazasız bir  Audi A4 Type S ile 1000 km kadar yolculuk yaptım. Audinin de torpido sağ kısmında ufak bir tıkırtı vardı. Aracın sahibi, aracı aldıktan 3 ay sonra bu tıkırtıyı fark ettiğini ve serviste tıkırtının sebebinin bulunmadığını söyledi.

3. 2009 Mercedes S Class ile kısa süren yolculuğumda 100 km kadar, deri koltukardaki üst kısımlarında bulunan plastiklerden, acayıp rahatsız edici sesler geliyordu. Bu araba da temiz kullanılıyor. Üstelik deri koltukları Würth marka özel deri temizlyecisi ile siliyorlarmış.

Yani üzülmesin kimse. Ben de üzülmüyorum tıkırtı var diye. Tabii bazen şalterler atacak duruma geliyor, ancak yapacak bir şey olmayınca, o sesleri sileceğiz beyinlerden.  :islik:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
:) . Sizin kadar tecrubeli olmasamda  öyle evet hangi araba bindiysem o kücük tıkırtılar illaki var :) Güzel yere değinmişsiniz
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Bundan önceki aracım Lada samara olduğundan ses konusuna bağışıklıyım.
Ses arttıkça müziğin sesini açıyordum. Mis gibi hiçbir ses kalmıyordu. :islik:

Yol sesi ve araçtan gelen seslere alışık olduğmdan bu tür şikayetler bana
biraz anlamsız geliyor. ( 45.000 -50.000 tl gibi bir ücret ödeyip araba alırsam
belki bende şikayet ederim).  :D
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
ben 96 model arabamda bile tıkırtıdan rahatsız oluyorum..yola gidince kulağım sürekli arabada...nerden hangi ses gelecek diye dinliyorum...bide sıfır araba alırsam o seslere hiç dayanamam heralde...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
valla bundan önceki arabam reno5 ti arabada okadar çok ses vardı ki dış ses ve içeride yağan yağmur hariç şimdiki arabam sanki havada gidiyor bide lastikleri yeniledim oooohhh canavar canavar allah nazardan saklasın
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
valla bundan önceki arabam reno5 ti arabada okadar çok ses vardı ki dış ses ve içeride yağan yağmur hariç şimdiki arabam sanki havada gidiyor bide lastikleri yeniledim oooohhh canavar canavar allah nazardan saklasın
Sizin Corolla kaç model ve hangi (marka model) lastiklerden taktınız?
Yol sesi seviyesi ne durumda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2005 hb terra goodyear duragrid lastik taktım
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Kan Grubu: ---
arkadasımın temiz kullanılmıs 2010 model renault Megane Sport Tourer dizel arabasıyla yaklasık  1000 kmden fazla yol yaptım inanılmaz acayip sesler geliyo hem dizel motorun sesi hem arka taraftan gelen tıkırtılar acayip rahatsız edici. Fakat 2010 dizel corollayada binmiştim motor sesi yok ama ufak tefek tıkırtılar ondada var.
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
valla ben renault dizel fluance'nin anormal bir ses çıkardığına şahit oldum betford gibi ama artık bozukmuyduuu kullanan mı bağırtıyordu anlamadım
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Eee zaten normal değilmi bunlar tek parça halinde monte edilmiyorki arbaya tek parça halinde monte edilebilse böyle sesler olmaz zaten parçalar birleştirme veya birbine geçme olduğundan bağlantı noktalarından ister istemez ses geliyor. Hele bide plastik gibi bişeyse dahada normal karşılanabilinir :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aslında tüm ek yerlerine vidalama yerlerine kauçuk koyacaksın motor bölümü hariç tabi
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Tikirti her arabada var.
Basta olmasa bile toz vs ile birlesme noktalarindan bir süre sonra gelmeye basliyor.
Alaman bilinen bir markanin spor bir modelini kullaniyorum. Bundan bile bazen geliyor.
Veya deri koltuklar plastige sürtünce gicirti geliyor. Normal seyler bunlar.

Kafayi onlara takanin vay haline. Isi zor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante