Arkadaşlar, zaman zaman forumda ve dost sohbetlerinde, arabanın bir yerinden tıkırtılar geliyor konularına ortak oluyordum. Eski aracımda da benzer ufak sesler geliyordu zaman zaman. Şimdiki aracımda da oluyr bazen.
Son iki yıllık dönemde, Lüks segment 3 aracı uzun süreli kullanma ve seyahat etme fırsatı buldum ve fark ettim ki, pahalı araçlarda da benzer kusur ve sıkıntılar olabiliyor.
Örneklerle :
1. Tam 1 yıl önce, sıfır alınmış ve çok temiz ve itinalı kullanılan WV Touareg V6 3000 - 245 HP araç ile yaklaşık 4000 km seyahat ettim. 2000 km mesafeyi ben sürdüm aracı ve fark ettim ki, gösterge panelinden çok sinir edici bir zırıltı geliyor zaman zaman. Ayrıca, ön orta konsol üstündeki torpidodan, tıkırtılar geliyor, torpido boş olsa da bu tıkırtılar mevcut. Bu iki ses, özellikle yüksek süratle otobanda ilerlerken belirgin duyuluyor.
Bu iki ses problemi, ilgili yerlere darbe uygulaması ile kesiliyor, ve ya torpidonun bir kısmına peçete sıkıştırarak.

2. Almanya'dan 2. el satın alınmış, çok temiz kullanılan kazasız bir Audi A4 Type S ile 1000 km kadar yolculuk yaptım. Audinin de torpido sağ kısmında ufak bir tıkırtı vardı. Aracın sahibi, aracı aldıktan 3 ay sonra bu tıkırtıyı fark ettiğini ve serviste tıkırtının sebebinin bulunmadığını söyledi.
3. 2009 Mercedes S Class ile kısa süren yolculuğumda 100 km kadar, deri koltukardaki üst kısımlarında bulunan plastiklerden, acayıp rahatsız edici sesler geliyordu. Bu araba da temiz kullanılıyor. Üstelik deri koltukları Würth marka özel deri temizlyecisi ile siliyorlarmış.
Yani üzülmesin kimse. Ben de üzülmüyorum tıkırtı var diye. Tabii bazen şalterler atacak duruma geliyor, ancak yapacak bir şey olmayınca, o sesleri sileceğiz beyinlerden.