Gönderen Konu: Corolla lar 8V mi ?  (Okunma sayısı 7206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla lar 8V mi ?
« Yanıtla #40 : Ekim 12, 2010, 17:18:10 »
sohc 16v de var, misal son kasa honda civicler
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 12, 2010, 17:18:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla97™
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #41 : Ekim 12, 2010, 18:07:38 »
corolla 16 v
Corolla97™

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 12, 2010, 18:24:29 »
corolla 16 v

Mesaj yazmak için mesaj yazmayın güzel kardeşim,
3 sayfa konu tartışılmış artık detaylar konuşuluyor arabanızın arka camındaki yapıştırmayı buraya bu saniyede aktarmayın artık lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #43 : Ekim 12, 2010, 19:18:29 »
bendede dizel olsa bende çok severim Taylanım ;) :D

Valla Mesut abi sat dizel al dicem'de senın arabayada kıyılmazkı :) 180 tl e depo dolduruyorum kısın 930-yazın 1000 km yol gidiyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 12, 2010, 19:54:32 »

Mesut  bey  kalbini  kırdımsa  özür  dilerim ama  dediğin kadar  otomobil bilgisine  sahip  değilim. olsam  zaten  sormazdım bu  soruyu  .  Mesajım  düz  bir  soru  mesajı  bu  anlamları  nasıl  cıkardınız  anlamış  değilim. Bu arada    ardından sizin  yazdıgınız  mesajların dozu daha yüksek.
Ben soromun cevabını  aldım diyordum ki son mesajlar  kafamı karıştırdı

Her neyse Mesut  bey  o kırmızı  yazı  cıktı ben onayladım bikere  gönderdim. sizin kadar genç  dinamık araba  ve  bilgisayar konusunda  bilgili değilim. Ama beni  tanısanız  hayatta  bile  hiç kimseye  sesimi dahi  yükseltmediğimi   görürdünüz  kaldı ki  hiç tanımadığım birine neden laf  atayım.   Her şey  gönlünce  olsun.

Ahmet bey tekrar selamlar, yaş bilgileriniz ve profil bilgileriniz eksikti sanırım ilk başta ve benim söylediğim cevapla ikna olmayıp diğer arkadaş şöyle biride böyle diyor diyince hafif sinir yaptım sanırım kusuruma bakmayın :)  arasıra bursaya geliyorum akrabalarım ve eşimin ağilesi orda yaşıyor hatta haftaya arkadaşımın düğünü var ve bursada olucam, umarım bir ara tanışma fırsatımız olurda bu sohpete baştan başlarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 12, 2010, 20:02:03 »
Valla Mesut abi sat dizel al dicem'de senın arabayada kıyılmazkı :) 180 tl e depo dolduruyorum kısın 930-yazın 1000 km yol gidiyorum :D
,

Taylanım bende 180 TL ye depo dolduruyorum ama taş çatlasın 650km yol yapabiliyorum :(

mesut abi bi sorum olcak sıkıştırma oranı 17.9:1 diyor bunu biraz açabilirmisin bana bilgileri tazelemek gerekiyor

Sercan bu çok zor bi hesap , pistunun çapı yanma odasının derinliği piston başının ovalliği subaplardan uzaklığı herşey etki eder. nasıl anlatayımki ben sana bunu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 12, 2010, 21:32:33 »
  18:1 Yaklaşık 18 kere sıkışıyor demek yanma odasının hacmi, Mesut'un söylediği gibi bunu bir silindir ÜÖN ve AÖN arasında anlatmak gerekiyor.
ÜÖN: Üst Ölü Nokta
AÖN: Alt Ölü Nokta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 12, 2010, 21:43:40 »
,

Sercan bu çok zor bi hesap , pistunun çapı yanma odasının derinliği piston başının ovalliği subaplardan uzaklığı herşey etki eder. nasıl anlatayımki ben sana bunu :D

neyse abi ben sormamışım gibi düşün yook yook bişe yok senin stoplar güzel olmuş onu diyordum
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 12, 2010, 21:45:45 »
  18:1 Yaklaşık 18 kere sıkışıyor demek yanma odasının hacmi, Mesut'un söylediği gibi bunu bir silindir ÜÖN ve AÖN arasında anlatmak gerekiyor.
ÜÖN: Üst Ölü Nokta
AÖN: Alt Ölü Nokta.
hakan abi ben bunu aracı aldığım bütün verilerini her şeyini baştan sona sordum soruşturdum servise gittim geldim çok ilgilendim ama 4.5yıl oldu artık bilgiler birbirine girdi tabi teşekkür ederim yinede kafamda canlandı bişiler
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #49 : Ekim 12, 2010, 22:01:27 »
  Anladım.
 Aynı materyal ve teknoloji ile üretilmiş motorlardan (A: 16:1 - B: 18:1)sıkıştırma oranı fazla olan daha çok yıpranır. Yine yüksek devirli motor aynı şartlarda düşük devirli bir motora göre daha fazla aşınır, yıpranır. Eskiden 22 hatta 23:1 lik sıkıştırma dereceleri düşünülünce şu anki değerler gerçekten oldukça iyi bence. Tabi bu değeri belli şartlarda ve motordan istenilen güç paralelinde belirleniyor. Aynı 18:1 sıkıştırma oranlı bir motorun sıkıştırma oranı arttırılıp buna uygun yan düzenlemeler yapılırsa motorun gücü artar ama ömrü kısalır. Yani optimum denge önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ekim 12, 2010, 22:06:52 »
  Anladım.
 Aynı materyal ve teknoloji ile üretilmiş motorlardan (A: 16:1 - B: 18:1)sıkıştırma oranı fazla olan daha çok yıpranır. Yine yüksek devirli motor aynı şartlarda düşük devirli bir motora göre daha fazla aşınır, yıpranır. Eskiden 22 hatta 23:1 lik sıkıştırma dereceleri düşünülünce şu anki değerler gerçekten oldukça iyi bence. Tabi bu değeri belli şartlarda ve motordan istenilen güç paralelinde belirleniyor. Aynı 18:1 sıkıştırma oranlı bir motorun sıkıştırma oranı arttırılıp buna uygun yan düzenlemeler yapılırsa motorun gücü artar ama ömrü kısalır. Yani optimum denge önemlidir.
Hakan abi konuyla alakası yok ama ben sana bir soru soracam chip tuningin motora bir zararı var mı.
Ben şimdilik yaptırmayı düşünmüyorum ama aracın garantisi bitsin eğer bir zararı yoksa yaptırabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #51 : Ekim 12, 2010, 22:19:02 »
  Chip Tunning aslında olayın genel ismidir ama kullanılan programa göre sonuçta değişebilir. Yani her aracın farbika üretim töleransları vardır. Chip Tunning işleminde bu töleransların ne kadarının kullanıma sokulacağı önemlidir. Diğer yandan önemli olan ise hava filtresinin, yağın, yağ filtresinin, yakıt kalitesinin dikkati seçilmesi ve izlenmesidir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #52 : Ekim 12, 2010, 22:26:50 »
  Chip Tunning aslında olayın genel ismidir ama kullanılan programa göre sonuçta değişebilir. Yani her aracın farbika üretim töleransları vardır. Chip Tunning işleminde bu töleransların ne kadarının kullanıma sokulacağı önemlidir. Diğer yandan önemli olan ise hava filtresinin, yağın, yağ filtresinin, yakıt kalitesinin dikkati seçilmesi ve izlenmesidir bence.
Analadığım kadarıyla motorun gücü arttırıldıkça aldığımız yakıtı iyi seçmemiz (bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum :) ) ve bakım aralıklarını kısaltmamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #53 : Ekim 12, 2010, 22:55:18 »
  Yakıtın pisliği ve oktan kalitesi vs. önemli. Tabi dizel ise barındırdığı kükürt miktarı, su miktarı vs. hep önemli. Töleransı azaltınca bunlara daha çok dikkat etmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #54 : Ekim 12, 2010, 23:02:37 »
  Yakıtın pisliği ve oktan kalitesi vs. önemli. Tabi dizel ise barındırdığı kükürt miktarı, su miktarı vs. hep önemli. Töleransı azaltınca bunlara daha çok dikkat etmek gerekiyor.
Anladım Hakan abi bilgilendirdiğin için sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • -
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 121500
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 13, 2010, 10:42:50 »

Ahmet bey tekrar selamlar, yaş bilgileriniz ve profil bilgileriniz eksikti sanırım ilk başta ve benim söylediğim cevapla ikna olmayıp diğer arkadaş şöyle biride böyle diyor diyince hafif sinir yaptım sanırım kusuruma bakmayın :)  arasıra bursaya geliyorum akrabalarım ve eşimin ağilesi orda yaşıyor hatta haftaya arkadaşımın düğünü var ve bursada olucam, umarım bir ara tanışma fırsatımız olurda bu sohpete baştan başlarız :)

inşallah kısmetse  olur  Mesut bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 13, 2010, 16:42:48 »
2005 corollam 1.6 benzinli 16 valf ve canavarım diyip duruyor 3 yıldır bakım yüzü görmesede :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 14, 2010, 14:22:07 »
  Anladım.

harikasın hakan abi
Taklitlerden sakının