0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
corolla 16 v
bendede dizel olsa bende çok severim Taylanım
Mesut bey kalbini kırdımsa özür dilerim ama dediğin kadar otomobil bilgisine sahip değilim. olsam zaten sormazdım bu soruyu . Mesajım düz bir soru mesajı bu anlamları nasıl cıkardınız anlamış değilim. Bu arada ardından sizin yazdıgınız mesajların dozu daha yüksek. Ben soromun cevabını aldım diyordum ki son mesajlar kafamı karıştırdı
Her neyse Mesut bey o kırmızı yazı cıktı ben onayladım bikere gönderdim. sizin kadar genç dinamık araba ve bilgisayar konusunda bilgili değilim. Ama beni tanısanız hayatta bile hiç kimseye sesimi dahi yükseltmediğimi görürdünüz kaldı ki hiç tanımadığım birine neden laf atayım. Her şey gönlünce olsun.
Valla Mesut abi sat dizel al dicem'de senın arabayada kıyılmazkı 180 tl e depo dolduruyorum kısın 930-yazın 1000 km yol gidiyorum
mesut abi bi sorum olcak sıkıştırma oranı 17.9:1 diyor bunu biraz açabilirmisin bana bilgileri tazelemek gerekiyor
,Sercan bu çok zor bi hesap , pistunun çapı yanma odasının derinliği piston başının ovalliği subaplardan uzaklığı herşey etki eder. nasıl anlatayımki ben sana bunu
18:1 Yaklaşık 18 kere sıkışıyor demek yanma odasının hacmi, Mesut'un söylediği gibi bunu bir silindir ÜÖN ve AÖN arasında anlatmak gerekiyor.ÜÖN: Üst Ölü NoktaAÖN: Alt Ölü Nokta.
Anladım. Aynı materyal ve teknoloji ile üretilmiş motorlardan (A: 16:1 - B: 18:1)sıkıştırma oranı fazla olan daha çok yıpranır. Yine yüksek devirli motor aynı şartlarda düşük devirli bir motora göre daha fazla aşınır, yıpranır. Eskiden 22 hatta 23:1 lik sıkıştırma dereceleri düşünülünce şu anki değerler gerçekten oldukça iyi bence. Tabi bu değeri belli şartlarda ve motordan istenilen güç paralelinde belirleniyor. Aynı 18:1 sıkıştırma oranlı bir motorun sıkıştırma oranı arttırılıp buna uygun yan düzenlemeler yapılırsa motorun gücü artar ama ömrü kısalır. Yani optimum denge önemlidir.
Chip Tunning aslında olayın genel ismidir ama kullanılan programa göre sonuçta değişebilir. Yani her aracın farbika üretim töleransları vardır. Chip Tunning işleminde bu töleransların ne kadarının kullanıma sokulacağı önemlidir. Diğer yandan önemli olan ise hava filtresinin, yağın, yağ filtresinin, yakıt kalitesinin dikkati seçilmesi ve izlenmesidir bence.
Yakıtın pisliği ve oktan kalitesi vs. önemli. Tabi dizel ise barındırdığı kükürt miktarı, su miktarı vs. hep önemli. Töleransı azaltınca bunlara daha çok dikkat etmek gerekiyor.
Ahmet bey tekrar selamlar, yaş bilgileriniz ve profil bilgileriniz eksikti sanırım ilk başta ve benim söylediğim cevapla ikna olmayıp diğer arkadaş şöyle biride böyle diyor diyince hafif sinir yaptım sanırım kusuruma bakmayın arasıra bursaya geliyorum akrabalarım ve eşimin ağilesi orda yaşıyor hatta haftaya arkadaşımın düğünü var ve bursada olucam, umarım bir ara tanışma fırsatımız olurda bu sohpete baştan başlarız