Gönderen Konu: 97 XL Fren sorunu  (Okunma sayısı 2259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
97 XL Fren sorunu
« : Ekim 12, 2010, 11:07:36 »
Selam arkadaşlar 97 XL aracımın ön fren balatalarını orjinali olan aisin marka ile değiştirdik fren hidroliğini de petrol ofisi ile komple yeniledik arka kampanaları temizledik gerekli olan hareketli yerlerini hafif gresle yağladık temizlikte balata spreyi kullandık.El freni ayarı yaptık ama ben hala frenlerden memnun değilim pedal çok sert ve sanki hızlı giderken yavaşlamak için frene basmam yetersiz kalıyo ana fren merkezi arızalı olabilir dediler ama o arızalı olsa fren pedalı aşağı kaçar benimki tam tersi çok sert başka neden yapar bunu

Toyota Club Türkiye

97 XL Fren sorunu
« : Ekim 12, 2010, 11:07:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 XL Fren sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2010, 11:10:18 »
Mustafa bey fren merkezi arızalı olabilir illa aşşağıya kaçıcak diye bir kaide yok, birde fren hidroliğini fazla doldurmuş olabilirler yada havalarını iyi almamışta olabilirler, bunlarda pedalın sertleşmesine ve fren mesafesinin uzamasına sebep olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2010, 11:26:52 »
Bu fren sertleşmesi önceden de vardı. Ustam balatalar ucuz balta dedi yenisini aldım servisten 70 tl ye bide fren hidroliği aldım. Diskler temiz fazla bir aşınma yok tornacıya götürdük abi bunlar daha önce hiç traşlanmamış dedi taktık tornaya atıklıkta yok elletme sen bunları dedi.İstersen traşlarım ama boşuna paranı alırım bide değişiklik olmaz dedi. Aldım diskleri geri taktık.
Deneme yanılma yöntemi yapıyoz sanki başka ustaya götürcem bakalım o ne diycek fren merkezi çok pahalı bide forumda araştırdım tamir kiti varmış fren merkezini olmadı onu da alıcam yine düzelmezse dünya kadar para harcıyorum sonuç sıfır araba çok iyi hızlanıyo ama zor duruyoo. Daha şimdiden 180 TL hacadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2010, 14:17:16 »
  Ana merkezede bakmak lazım bence, arka kampana ayarıda yanlış olabilir.
 Mesut'un söylediği gibi sistemde havada olabilir. Fren pedalı sertliğinin yanında frenleme nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2010, 14:32:04 »
Abi merhaba bendede aynı sorun vardı.xli benimkide fren pedalı sert vede ani frenlemelerde direk kızaklıyordu. babam şaşamazda bir ustaya götürmüş arka fren balataları bitikmiş onları degiştirmiş fren hidroligini degiştirmiş frnlerde hava varmış onları almış deneme turu atmış bir ayar daha yapmış şimdi eskisinden kat kat daha iyi en son ana kadar kızaklamıyor.ve eski sertligi gitti şimdi daha iyi. muhtemel sorunun merkez tamir takımından kaynaklı olabilir .benim aracımınki degişti sorun şuydu fren pedalı ayagınızın altında boşalıyordu biz orjinali ile degiştirdik. sanırım işçilik dahi 350 tl felan harcamıştık
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2010, 15:46:08 »
Bende yaşamıştım benzer sorunu, sonuçta hava kalmış onu alınca sorun bitti.Tabi hava alma işi farklı bir ustaya gidince çözüldü.Fren sistemi basit ama ustalık isteyen püf noktaları var.İlk usta 2 dakikada hava işi tamam demişti ikinci usta yarım saat uğraştı.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2010, 16:48:43 »
Büyük ihtimal hava vardır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2010, 19:23:18 »
ustayı değiştir :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2010, 19:08:13 »
ustayı değiştir :)

O farz olmuş zaten abime :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2010, 02:36:40 »
merhaba 97 xei corollam var.uzun süredir frenler şehir içnde kullanıldıkça sıkıyor ve bırakmıyor.ayrıca bu esnada frenler taş gibi sert oluyor.bir süre sonra geçiyor.sonra tekrar.ustaya götürdüm,ana merkez arızalı dedi.orinali 270 tl,kore malı yan sanayi 90 tl dediler.acaba hangisini almalıyım?Yardımcı olursanız sevinirim.
Ya da tamiri mümkün mü acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2010, 08:13:29 »
  Geçmiş olsun. Açıkçası merkezde çapaklanma vs. gibi sorunlar olmamış ise conta takımı değişimi kurtarabilir, buna baktırmak lazım. Diğer yandan kore malı kullanan varsa onların fikirleri alınabilir ama burada önemli olan ne kadar süre sorunsuz ve en üst performansda hizmet edeceği, orjinali elbetkide her zaman daha iyi olacaktır bence. Çünkü içindeki contların kalitesi bile çok önemli bence.