Gönderen Konu: Arabamın farları kirlenmiş gibi oldu ama çıkmıyor.  (Okunma sayısı 4689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamın farları kirlenmiş gibi oldu ama çıkmıyor.
« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2010, 16:57:24 »
toyota corolla 2002 aslında resim eklemeyi bulabilirsem resimini ekleyecem ama bulamadım henüz
abicim bu bahstetiğinz farlar cam mı ? plastik mi..? bir sorumda bu olucak sonra yaptığım v euyguladığım aşamalrı yazacağım..yardımcı olmaya çalışacağım..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2010, 16:57:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ekim 12, 2010, 17:10:21 »
Arkadaşlar bu nasıl bir eziyettir anlamadım gitti doğrusu. Birkaç güne yeni aracımı teslim alacağım ve aksesuar olarak orjinal toyota xenon far taktırıyorum. Bu bahsettiğiniz kararma şimdi bendede hemen olacak mı? Eğer durum böyleyse eski orjinal ampulleri takmak daha mantıklı. Bilinen klasik ampulu olan arabaları 5-6 yıldır kullanıyorum en ufak bir aydınlanması azalmadı. Bu xenon başa bela o zaman. Sürekli cif le temizlemekte akıl işi değil. Evde cif, banyoda cif, lavaboda cif birde yeni kullanım alanı olarak toyotadada mı cif? :-)))
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 12, 2010, 17:19:41 »
Kemal abi madem hemşeriyiz buyrun size far parlatma ile ilgili daha önce bu siteden aldığım uygulamalı bir döküman linkini veriyorum...Sanırım o uygulamayı gerçekleştirirseniz sorununuz hallolacaktır...

http://rapidshare.com/files/424605762/far_parlatma.pps
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • YERYÜZÜNDEKİ HERŞEYİ VE HATTA DÜŞMANINI DAHİ SEV..
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2010, 18:06:51 »
abicim bu bahstetiğinz farlar cam mı ? plastik mi..? bir sorumda bu olucak sonra yaptığım v euyguladığım aşamalrı yazacağım..yardımcı olmaya çalışacağım..
Valla orjinal farları toyotanın. tahminimce plastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2010, 18:11:50 »
Kemal abi madem hemşeriyiz buyrun size far parlatma ile ilgili daha önce bu siteden aldığım uygulamalı bir döküman linkini veriyorum...Sanırım o uygulamayı gerçekleştirirseniz sorununuz hallolacaktır...

http://rapidshare.com/files/424605762/far_parlatma.pps
HArikaymış kardeşim hakikaten ama bunu kim nerde yapıyor acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2010, 18:20:13 »
Zafer bey bütün markaların araçlarında bu sorun var maalesef.Aracın farları plastik ise kalitesine göre değişiyor zamanla güneş ışınları veya zararlı başka amddeler(araç yıkarken kullandıgınız deterjan vs.)farın üstündeki koruyucu tabakaya zarar veriyor..Kemal bey size gelince ben kendim babamın avensisine yaptım gayet iyi oldu 1 saatinizi alıyor.Hırdavatcıdan 1200 ve 2000 lik sulu zımpara alın.İlk önce 1200 ile farın üstünü hafif ıslatıp zımparalayın sonra aynı şekilde farı ıslatıp  2000 ile zaımparalayın.zımpara yaparken farı bir sünger yardımıyla ıslak tutun.bu şekilde yapın.En son pasta ile farı iyice pasta yapın farkı göreceksiniz..Zımparaların maliye 1,5 tl her birinden 2 tane alsanız 4 zımpara 6 tl.5 tl de pasta.Dışarda yaptırsanız her far için 50 tl istiyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 12, 2010, 18:29:28 »
HArikaymış kardeşim hakikaten ama bunu kim nerde yapıyor acaba??

bu sitedeki bi üye kendi yapmıştı abi bunu...el emeği yani :D sende yapabilirsin heralde...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ekim 12, 2010, 23:42:38 »
Zafer bey bütün markaların araçlarında bu sorun var maalesef.Aracın farları plastik ise kalitesine göre değişiyor zamanla güneş ışınları veya zararlı başka amddeler(araç yıkarken kullandıgınız deterjan vs.)farın üstündeki koruyucu tabakaya zarar veriyor..Kemal bey size gelince ben kendim babamın avensisine yaptım gayet iyi oldu 1 saatinizi alıyor.Hırdavatcıdan 1200 ve 2000 lik sulu zımpara alın.İlk önce 1200 ile farın üstünü hafif ıslatıp zımparalayın sonra aynı şekilde farı ıslatıp  2000 ile zaımparalayın.zımpara yaparken farı bir sünger yardımıyla ıslak tutun.bu şekilde yapın.En son pasta ile farı iyice pasta yapın farkı göreceksiniz..Zımparaların maliye 1,5 tl her birinden 2 tane alsanız 4 zımpara 6 tl.5 tl de pasta.Dışarda yaptırsanız her far için 50 tl istiyorlar.
teşekkür ederim tuncay bey deneyecem bakalım yapabilecek miyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 12, 2010, 23:58:15 »
bendede var bu sorun :) . Ben pasta cila yaptım makina ile sararıklar düzeldi . 0 numara zımpara ile yaptım cizikler gitti gene pasta yaptım tabi . dışı parladı gayet ama içindeki siyahlık gitmiyor o ampulun plastiği yaktığı için oluşmuş düzelme sansı yok :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 13, 2010, 09:46:08 »
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #30 : Ekim 13, 2010, 09:49:55 »
O halde bu iş sıkıntılı anlaşılan durum böyle. Kararana kadar kullanırım olmadı klasik ampule geçerim. Deneyip göreceğiz artık...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 13, 2010, 10:02:00 »
eski araçlar far camı oluyor yeni araçlarda ne sebeptendir bilmiyorum platik kullanılıyor.o sebepten zamanla güneşinde etkisi ile plastikte solmalar kararmalar söz konuısu oluyor .sanırım dıştan olan sorunları arkadaşında yaptıgı gibi pastave ince zımpara ile alabilirsin ama içten olanına yapabilecegin birşey yok.eger satılıyorsa sadece cam kısmını al taktır.o bölümler sökülüp takılabiliyor diye biliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #32 : Ekim 13, 2010, 10:40:06 »
Arkadaşlar bu olay benimde başıma gelmişti Kocaelinde çiftini 20 tlye temizletmiştim ama 1 sene kadar gitti ustaya sorduğumda genellikle yazın güneşli havalarda farlar yakıldığında farın sıcaklığı (hele ki exnon un ısısı daha fazladır) ve güneşin ısısı birleşince farlar aşırı ısıdan zamanla böyle yanıklar oluşurmuş bu çoğu arabada olur Mercedeslerde bile mevcut o günden sonra gündüzleri sadece parklarımı açıp geziyorum.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ekim 13, 2010, 12:53:22 »
İncelemenizi öneririm:
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=206
Uğur bey hakikaten güzel bir temizleyiciymiş ama istanbul heralde plakadan anladığım kadarıyla. Acaba bu temizleyiciyi bulsak da o makine olmadan kendimiz temizleyebilir miyiz acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ekim 13, 2010, 12:55:31 »
bendede var bu sorun :) . Ben pasta cila yaptım makina ile sararıklar düzeldi . 0 numara zımpara ile yaptım cizikler gitti gene pasta yaptım tabi . dışı parladı gayet ama içindeki siyahlık gitmiyor o ampulun plastiği yaktığı için oluşmuş düzelme sansı yok :)
zaten ben de pasta ile düzeldiğini duymuştum bi deneyecem bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #35 : Ekim 13, 2010, 13:02:56 »
benim farlardada var günes catlakları zamanla oluyo sanırım. ankarada 2002stop diye biyer buldum 80 lira istiyolar çiftine yaklasık 3 saat sürer dediler vakit bulamadıgım için henüz yaptıramadım.
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 13, 2010, 13:59:32 »
bu işin tek çözümü Meguiars plastX diye bir ürün onu alıp farları önce 2000 numara daha sonra 3000 numara zımpara ile sulu bir şekilde zımparalayıp bahsettiğim Meguiars plastX ilede cilaladığınızda ilk günkü gibi olur ;)

öncesi sonrası ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 25, 2010, 23:55:13 »
abicim yorumalrı yeni okudum da sivasta sonax var haberin olsun taa erzincana gitmeye gerek yok :D sivassporun kapalı otoparkı var onun içinde yerleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 26, 2010, 11:07:20 »
abicim yorumalrı yeni okudum da sivasta sonax var haberin olsun taa erzincana gitmeye gerek yok :D sivassporun kapalı otoparkı var onun içinde yerleri

ordan taşınacak erdem...şuanda yeni yer arıyorlar...ama taşınana kadar orda tabiki...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 26, 2010, 11:25:49 »
Uğur bey hakikaten güzel bir temizleyiciymiş ama istanbul heralde plakadan anladığım kadarıyla. Acaba bu temizleyiciyi bulsak da o makine olmadan kendimiz temizleyebilir miyiz acaba
O başlıkta mcpherson nickli arkadaşın yaptığı bir çok uygulama var. Belki o uygulamalar yardımcı olur size. Açıkçası konuya ben de çok vakıf değilim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.