Gönderen Konu: Akü Canavarı Amfimi Kontağa Bağlama Ya da Güç Kesici  (Okunma sayısı 10052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
     SaygıDeğer Toyota ailesi 97 xei corollama bu yaz bi arkadaşımla müzik sistemi yaptık amfiyi de bağladık ama elektronikten fazla anlamadığım için amfiyi direk aküye bağladım ancak araba kapalı olsa bile bildiğiniz gibi amfi hala çalışıyor aküden de bol bol yiyor tabi geçen pazar son noktayı koydu aküm bitti gittim 0 akü aldım ancak buda biter diye korkuyorum sürekli para veremem aküye şimdi sizden yardımlarınızı bekliyorum ne önerirsiniz bana bu amfiyi nereye bağlamalı ya da manuel kapatma için ne yapılmalı çok akü yiyor isteğe göre kolay yoldan nasıl devre dışı bırakırız bunu. kontağa bağlamak bana maaliyetli ve zahmetli gibi geldi aracımda boş konumda olan bi şartel var  el freninin arkasında acaba ona bağlanır mı olabilecek şeyleri söyledim daha ayrı yapılabilecek bişe warsa ya da bunlar arasından hangisi olur lütfen yardımlarınızı bekliyorumm...

Not: vereceğiniz bilgelere dayanarak icraatı ben uygulamicam önerdiğiniz şeyleri iyi bir ustaya yaptıracam...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Canavarı Amfimi Kontağa Bağlama Ya da Güç Kesici
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2010, 18:54:54 »
:) öncelikle amfinin tetikleme cıkısı vardır |+|-|remote|   3 tane yani remote tetiklemedir. Amfinin çalışması için buna kablo bağlayarak o dediğiniz şartele bağlayabilrsiniz

Ama teybin orjinal tetikleme kablosu vardır standart olarak mavi beyaz rengindedir. anlamadığınız yer olursa sorun cevaplayabilirim :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2010, 19:02:50 »
şimdi benm anladığım kadarıyla amfiden o dediğim şartele rahatlıkla kablo bağlanıp on-off tuşu görevini yapabiliyor.
peki bunu cd-çalardan da mı yapabiliyoruz ?? yani cd-çalardan kablo çekip o şartele bağlıyoruz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2010, 19:14:42 »
Evet cd caların orjinal fabrika cıkışı değil dimi ?.... Kitapçıgına bakarsan teybin görürsün zaten bir teypci ye git oda halleder işini sen bile yapabilirsin mavi beyaz renkli kablo tetik kablosudur. remote=tetik
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2010, 19:17:23 »
RCA kablosu derseniz, teypçi anlar
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2010, 19:40:44 »
yok yok orjinal değil üstünde goldmaster marka bi teyp var . ama maalesef kullanım kitapçığı yok. ben ellemesem iyi olur birader ya pek anlamam yani o kabloyu falan bulur çıkartırım ama o dediğim şartele falan bağlayamam zahmetli en iyisi iyi bi teypciye gidip yaptırmak gerekiyor :) şase sorunum da var  zaten koltuğun kızağının vidasına bağlamıştım ama sürekli kesiliyor onu da adam akıllı bi yere bağlatmak gerek şase kablosunu.

RCa kablosu tamam not aldım bunu kardeş sağol yarın halledim ben bunu ya teypci bulabilirsem.

Peki direk amfden gelen kabloyla mı olmasını önerirsiniz yoksa teypten mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2010, 21:19:27 »
bişe daha soracam bu amfiyi direk kontağa bağlayamaz mıyız ya mesela nasıl kontak lock konumuna getirildiğinde teyp kapanıyor amfi de öyle kapanmaz mı ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2010, 09:21:06 »
Sen bir teyp sistemleri  montajı yapan arkadaşa git Oğuz teyple bir açılıp teyple bir kapanacak şekilde bağlar istersen teypten bağımsız araba çalışınca anfi devreye girecek şekilde de bağlar.
Bütün mesele anfiden teyp in oraya bir tetikleme kablosu çekmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2010, 10:12:38 »
bişe daha soracam bu amfiyi direk kontağa bağlayamaz mıyız ya mesela nasıl kontak lock konumuna getirildiğinde teyp kapanıyor amfi de öyle kapanmaz mı ??

neden hala bağımsız çalıştırmak istiyorsun amfiyi anlamıyorum :)

Amfiden tetik kablosunu cekip teybin tetik kablosuna bağla standartı budur işlemin. Teybin kablosu ise mavi beyaz renktir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2010, 16:29:22 »
tamam arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim hallettirdim bugün gidip yaptırdım artık kontağı kapattığım zaman amfinin de ışığı kapanıyor tümden devre dışı kalıyor çook teşekkür ederim hepinize :)