0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bugün serviste yağ ve yağ filtresini değiştim. castrol magnetec 10-40 yağ konuldu. servise bu borpower falan onları sordum. ustanın tepkisi aynı şuydu. Biz inanmıyoruz buna hiç birşey metal yerine geçmez. yağın kalitesini etkiliyormu 10.000 km sonunda yağın işlevselliğini nasıl etkiliyor falan ben bilmem bilmediğim bişeyide arabama koymam dedi. Dediğine hak verdim bende.yağın 4ltlik kutusu 80tl, filtre antifriz ölçümü akü kontrol konjektör şarj falan hep baktırdım 90 tl verdim çıktım. 3.5 lt yağ konuldu. denge kolları rot başları salıncaklar ve balatalarada baktırdım. servis tanıdık olduğundan sağolsunlar işciliğe para almıyorlar Mobil ve Castrol yağ vardı. arasındaki farkı sordum ve iğne ucu kadar fark olmadığını söylediler. bakalım yıllardır mobil kullanıyorduk şimdi ise castrol hayırlısı fren balataları değiştireli 4 yıl oldu ve 35.000 km civarı yaptım ve ustam 0 ürün diye satarsın balataları, çok sakin sürüyorsun diyerek güldü
bende zararı yok dedım ama corsaya geçen koymuşlar supapları dağıtmış. araç daha 45bindeymiş 2007 model. servis yağı incelemiş katkıdan dolayı demiş halk övüyor ama ben tavsiye etmem diyor servis şefi
Katkı maddeleri bir çeşit kalın yağdır sekmanları gömlekleri iyi olan bir motora katkı koyulduğunda motoru sıkar hararet artar sağlam motoru bozar kısacası.
benimde kafamı sarmıyor abi zaten yağ pompasını bile düşünüyorum ben.motoru aşınrıdan en temel şey ilk hareket. ee yağ kalın olursa bide kış geliyor. ilk harekette nasıl yağlasın yavrum ben kışın bi basar çekerim tırkk die yağlaması için,sonra bidaha basarım
valla ercü burda yazılanları yetkili servis elemanına söyle o bişey olmaz derse koy yoksa koyma ben sana diyim. 1 lt yağ takviyesinden kaçıpta motoru kucaklamayalım
Ercüment kışın gitti senin araba