Gönderen Konu: yağımı değiştim :)  (Okunma sayısı 2426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
yağımı değiştim :)
« : Ekim 08, 2010, 20:57:40 »
bugün serviste yağ ve yağ filtresini değiştim. castrol magnetec 10-40 yağ konuldu. servise bu borpower falan onları sordum. ustanın tepkisi aynı şuydu. Biz inanmıyoruz buna hiç birşey metal yerine geçmez. yağın kalitesini etkiliyormu 10.000 km sonunda yağın işlevselliğini nasıl etkiliyor falan ben bilmem bilmediğim bişeyide arabama koymam dedi. Dediğine hak verdim bende.yağın 4ltlik kutusu 80tl, filtre antifriz ölçümü akü kontrol konjektör şarj falan hep baktırdım 90 tl verdim çıktım. 3.5 lt yağ konuldu. denge kolları rot başları salıncaklar ve balatalarada baktırdım. servis tanıdık olduğundan sağolsunlar işciliğe para almıyorlar :D Mobil ve Castrol yağ vardı. arasındaki farkı sordum ve iğne ucu kadar fark olmadığını söylediler. bakalım yıllardır mobil kullanıyorduk şimdi ise castrol hayırlısı :) fren balataları değiştireli 4 yıl oldu ve 35.000 km civarı yaptım ve ustam 0 ürün  diye satarsın balataları, çok sakin sürüyorsun diyerek güldü :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

yağımı değiştim :)
« : Ekim 08, 2010, 20:57:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: yağımı değiştim :)
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2010, 21:29:05 »
bugün serviste yağ ve yağ filtresini değiştim. castrol magnetec 10-40 yağ konuldu. servise bu borpower falan onları sordum. ustanın tepkisi aynı şuydu. Biz inanmıyoruz buna hiç birşey metal yerine geçmez. yağın kalitesini etkiliyormu 10.000 km sonunda yağın işlevselliğini nasıl etkiliyor falan ben bilmem bilmediğim bişeyide arabama koymam dedi. Dediğine hak verdim bende.yağın 4ltlik kutusu 80tl, filtre antifriz ölçümü akü kontrol konjektör şarj falan hep baktırdım 90 tl verdim çıktım. 3.5 lt yağ konuldu. denge kolları rot başları salıncaklar ve balatalarada baktırdım. servis tanıdık olduğundan sağolsunlar işciliğe para almıyorlar :D Mobil ve Castrol yağ vardı. arasındaki farkı sordum ve iğne ucu kadar fark olmadığını söylediler. bakalım yıllardır mobil kullanıyorduk şimdi ise castrol hayırlısı :) fren balataları değiştireli 4 yıl oldu ve 35.000 km civarı yaptım ve ustam 0 ürün  diye satarsın balataları, çok sakin sürüyorsun diyerek güldü :)

hadi hayırlı olsun abi :) borun zararı yok ama ustadan ustaya fark eder tabi :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2010, 21:31:46 »
bende zararı yok dedım ama corsaya geçen koymuşlar supapları dağıtmış. araç daha 45bindeymiş 2007 model. servis yağı incelemiş katkıdan dolayı demiş :) halk övüyor ama ben tavsiye etmem diyor servis şefi :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2010, 21:35:12 »
bende zararı yok dedım ama corsaya geçen koymuşlar supapları dağıtmış. araç daha 45bindeymiş 2007 model. servis yağı incelemiş katkıdan dolayı demiş :) halk övüyor ama ben tavsiye etmem diyor servis şefi :)

motordan motora fark var belkide farklı yağdır :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2010, 21:45:27 »
Katkı maddeleri bir çeşit kalın yağdır sekmanları gömlekleri iyi olan bir motora katkı koyulduğunda motoru sıkar hararet artar sağlam motoru bozar kısacası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2010, 21:54:18 »
Katkı maddeleri bir çeşit kalın yağdır sekmanları gömlekleri iyi olan bir motora katkı koyulduğunda motoru sıkar hararet artar sağlam motoru bozar kısacası.

bizimkilerde açık ya iyi geliyor büyük ihtimalle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2010, 21:57:15 »
benimde kafamı sarmıyor abi zaten yağ pompasını bile düşünüyorum ben.motoru aşınrıdan en temel şey ilk hareket. ee yağ kalın olursa bide kış geliyor. ilk harekette nasıl yağlasın yavrum :( :D ben kışın bi basar çekerim tırkk die yağlaması için,sonra bidaha basarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2010, 22:00:22 »
O tıklamayı ben hem yaz hemde kıs yaparım. Kesınlıkle motorun sıhhatı ıcın cok ıyı yapıyorsunuz.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2010, 22:04:21 »
benimde kafamı sarmıyor abi zaten yağ pompasını bile düşünüyorum ben.motoru aşınrıdan en temel şey ilk hareket. ee yağ kalın olursa bide kış geliyor. ilk harekette nasıl yağlasın yavrum :( :D ben kışın bi basar çekerim tırkk die yağlaması için,sonra bidaha basarım :)

valla biz daha zararını görmedik abi bişi olmaz herhalde:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2010, 22:07:14 »
valla ercü burda yazılanları yetkili servis elemanına söyle o bişey olmaz derse koy yoksa koyma ben sana diyim. 1 lt yağ takviyesinden kaçıpta motoru kucaklamayalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2010, 22:15:12 »
Bence bor , dupleup vs. gibi ürünleri araçlarda kullanmak çok sakıncalı.Kısa vadeli düşünüldüğünde evet motor sürekli yağlı çalışoyor ve motorda aşınma olmadığı için ömrü uzuyor.Fakat uzun vadeli düşünüldüğünde ise motorun yağ kanalları yağ sarma yapıyor özellikle VVT-İ araçlarda kılcal yağ kanalları vardır bunlar zamanla tıkanıyor ve araç yatak sarıyor.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2010, 22:15:54 »
valla ercü burda yazılanları yetkili servis elemanına söyle o bişey olmaz derse koy yoksa koyma ben sana diyim. 1 lt yağ takviyesinden kaçıpta motoru kucaklamayalım :D

kaçmıcan sürekli takip etcen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2010, 22:49:11 »
takip etceksen bor koydurma :D eksilttimi takviyele :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2010, 23:37:20 »
Ercüment kışın gitti senin araba :D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ADAM GİBİ ARABA
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2010, 01:14:46 »
ben şu ana kadar iki adet 1.6 reno europamda kullandım bor ve hiçbir yan etkisini görmedim en son satmadan önce  (10 gün önce 29 ekim 2010 ) 6 lt lpg ile 91 km yaptım yaklaşık 5 km si  sehiriçi olmak üzere ve tanıdığım 5-6 arkadaş ta kullanıyor hatta birisi her yağ değişiminde kullanıyor hiçbir şikayetlerini duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2010, 08:24:35 »
Ercüment kışın gitti senin araba :D :D

geçen sene -5te saat 12de çalıştırdım 5dk civarında hiç bir halt olmadı :) ve ilk marşta aldı :)borun hiç bir yan etkisi yok iyiliği var yakış düştü bizim koymadan öncekine göre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2010, 00:25:08 »
ya şimdi malı kötülememek lazım ama güvensiz birşey bence. İlla birşey olacak yada olmayacağının garantisi yok tek sorun bu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2010, 14:17:37 »
Bor kullanmak katkı maddesi kulllanmak doğru değil çoğu usta tavsiye etmez. Önemli olan düzenli ve yağ değişim km'sinde düzenli olarak yağı değiştirmek.Mobil veya castrol farketmez. Birde yağı her 2.000 Km'de bir arasıra kontrol etmektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2010, 14:21:53 »
hayrılı olsun bakımın timuçin...kış geldi yavaş yavaş bende hazırlanıyım artık :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2010, 16:37:37 »
bencede abi :D akünü antifrizine baktır. soğuk havalarda aracı stop etmeden evel bütün elektrik aksamını kapa 1-2 dk çalışşın akülerimiz kendine gelsin :)