Gönderen Konu: 98-2002 Avensis  (Okunma sayısı 2312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
98-2002 Avensis
« : Ekim 08, 2010, 14:10:44 »
Merhaba Arkadaşlar,

Aranızda bilgisini paylaşmak isteyen arkdaşalarıma bir konu danışmak istiyorum. Bu mesajı doğru kısma mı yazdım onu da bilemiyorum, eğer hatalıysam kusuruma bakmayın.
Mümkünse D, olmazsa C sınıfında; tam bağımsız süspansiyonlu, istenmeyen seslerden oldukça izoleli, lpg'de verimli, parça sıkıntısı az olan konforlu beni kolay kolay yolda bırakmayıp sürekli arıza çıkarmayacak eski de olsa bir araç arayışındayım. Ön araştırmama göre avensis tam aradığım model ancak nasıl bir arabadır, sıkıtıları ya da riskleri var mıdır (devlet memuru olduğumdan çok riske girmek de istemiyorum) bilemiyor ve varsa kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum.

İlgilenen ve değerli görüşlerini esirgemeyen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür eder, herkese iyi günler dilerim..

Toyota Club Türkiye

98-2002 Avensis
« : Ekim 08, 2010, 14:10:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 98-2002 Avensis
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2010, 14:14:32 »
öncelikle profil bilgilerinizi güncellerseniz ve kendinizi tanıtırsanız daha doğru olur. aramıza hoş geldiniz..
1.4 D4D auris xenon-perde-spoiler (chip tuning-led stop-marşpiye-arka tampon altı rüzgarlık) bunlarda yapılacaklar listesi

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2010, 14:20:26 »
İlginize teşekküler Cihan Bey,

İlk mesajım tanışma bölümüne oldu ve kendimi ve burada bulunma amacımı anlatmaya çalıştım. http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-25513/?topicseen

Kesinlikle bi iki soru sorup bi daha uğramayacak kişilerden değilim, hem bilgilerimi paylaşmak hem de yeni arkadaşlıklar edinmek için buradayım.
Tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2010, 14:26:47 »
Avensis doğru bir tercih olur, ama dikkat etmeniz gereken 2001 den sonra kasa makyajlandı dikkatli bakarsanız anlıyorsunuz en büyük değişikliği  ise D4D motor oluşu bu motora da LPG takılmıyor malesef.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2010, 14:28:47 »
ALLAH razı olsun Serkan Bey,
İlgi ve yardımınıza çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2010, 13:51:51 »
ilk olarak hoş geldiniz biraz geç oldu ama konuyu şimdi gördüm. japon araçları sesi içeri alıyor. honda'da toyota'da. bundan önce honda kullanıyordum ondada ses alıyordu toyota avensis'te alıyor. eğer konfor arıyorsanız alman, sorunsuz araç istiyorsanız japon. avensis in parçaları pahalı geldi bana. 1.6 modeline lpg takılıyor. 2.0 d4 olan modeline lpg takılmıyor. 2011'in ilk çeyreğinde gelecekmiş diyorlar ama 2010'un ilk çeyreğindede gelecek olduğu yazıyordu o yüzden güvenmiyorum d4 motorlarda lpg olacağına. 1.6 lpg'li avensisleri tercih edebilirsiniz konforlu olsun yakıt biraz daha fazla öderim diyorsanız 2.0 d4 avensis tavsiye ederim, 1.6'dan farklı özellikleri var. ben şu anda 2.0 exe. elegant modelini kullanıyorum memnunum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 28, 2010, 01:21:31 »
6 yildir Toyota avensis 1.6 elegant kullaniyorum. 1 yildir da lpgli olarak kullaniyorum. lpg yi taktirdigim firma aracimin vvti motorunun bu donusume en kusursuz sekilde uyum saglayan motorlardan biri oldugunu soylemisti. 1 yilda 40.000 km yaptim; simdilik haklilar. Yeniyken ses almiyordu ama arac uzerindeki mekanik aksam eskidikce sesler de ister istemez artiyor. 10 bin bakimi sanayide yaptirirsaniz 200 lirayi gecmez. Yetkili serviste yaptirirsaniz parcanin durumuna bakilmaksizin suresi gelen parcayi direkt degistirdiklerinden zaman zaman 350, 600, 1800, 420 gibi  5 taksite bolunebilen bakim ucretleriyle karsilasabilirsiniz ki bu da avensise ozgu bir ayricalik degildir. Bence (2003-2008) avensis cok iyi bir secimdir. icine binip oturma mesafelerinin ne kadar da ferah oldugunu gordugunuzde hak vereceksiniz. yeni kasada bu keyfi bulamadim icine oturup inceledigimde. selamlar.
2005 Toyota Avensis Elegant