35 UBC 02 plakalı 2008 model RAV4 sahibiyim. Arabamı aldıkdan 23 ay sonra 3 defa gaz pedalı sorunu ve tehlikesi yaşadım. Servis sırasıyla, paspas takılması, pedal pimi değişmesi ve sonunda TOYOTA nın yolladığı komple gaz pedalı değiştirmesiyle sorunun tamamen bittiğini söylediler. Son olarak 20 temmuzda yaşadığım gaz pedalı takılmasından sonra 21 temmuzda arabayı aldığım yere vererek, bu arabanın ayıplı olduğunu, ve asla hiçbir kimseye satılamıyacağını, ve zararım konusunda bana bilgi verilmesini bildirdim. Bir cevap gelmeyince 01/09/2010 tarihinde yargıya başvurdum. iki gün sonrada bayi şahsıma araçda hiç bir sorun olmadığını,arabamı geri almamı isteyen bir ihtarname çekti. hemen anında böyle kurumsal firmanın duyarsızlığını istanbul TOYOTA merkezi arayarak kınadım.
Bunları anlatmamın sebebi bu arabadan binlerce olması, hepimizin kendimize veya başkasının canına zarar verebileceği , bir ortamı önlemek. Burda tüm birey ve kuruluşları duyarlı olmaya çağırıyorum. Çok şükür ki ben kendime,aileme ve kimseye zarar vermeden kurtuldum. Bu demek değildir ki herkes kurtulacak. Ve eminim sadece bu olaylar benim başıma gelmedi ve asla ÖRTBAS EDİLEMEZ.
Gaz pedalı takıldığı zaman arabayı boşa alıyorsun, ve elektronik devreden çıkmasına dua ediyorsun. çünkü pedal la hiçbir ilgisi yok ve fren kesinlikle çalışmıyor, tamamen beyinle ilgili.( mboz@mniyetrulman.com )
saygılarımla
MEHMET BOZ