Gönderen Konu: Corolla 1.33 Comfort LX 2010 3. vites ses sorunu  (Okunma sayısı 4586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Corolla 1.33 Comfort LX 2010 3. vites ses sorunu
« : Ekim 06, 2010, 17:27:44 »
Arkadaşlar merhabalar.. Corolla 1.33 kullanıcısıyım.. Aracımla ilgili bi sıkıntım var onu sizlerle paylaşmak istedim.Aracım 3 vitesin 3bin devir ve yukarılarında ıslık sesi gibi bi ses yapıyor.. sizlerin aracında böyle bi sıkıntı var mı bunu öğrenmek istedim.bugün servisle konustum daha önce aracımın 1000 km bakımında da bunu belirtmiştim.muadili bi araçla karşılaştıracaklarını fln sölediler.bugün istanbul toyota iletişim merkezini aradım onlara bu konuyla ilgili bi şikayet daha önce gelmedigini sölediler. bana sanki hava filtresinden gelio gibi geldi cünkü gazı kesince susuo basınca gelio.bide 4. vitesin 2 binli devirlerinde bi uğultu seklinde oluyo.. Konuyla ilgili deneyimi olan varsa paylaşırsanız sevinirim arkadaslar. KOlay gelsin Araçla ilgili başka hiçbir problemim yok.yakıtı , performansı muhteşem ! :)

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.33 Comfort LX 2010 3. vites ses sorunu
« : Ekim 06, 2010, 17:27:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Corolla 1.33 Comfort LX 2010 3. vites ses sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2010, 19:43:31 »
arkadaslar yok mu 1.33 kullanıcısı yardım etmeyecekmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2010, 19:51:06 »
13 aydır, 21,500km dir kullanıyorum. (yaris kullanıcısıyım fakat aynı motor, aynı şanzıman)

3bin devirde hava emme sesini duymaya başlarsınız. aşağı yukarı o devirde vvt-i motorun egzantirik zamanlamasını değiştirmesi sebebiyle daha çok hava alır ve daha çok emme sesi yapar.

yalnız 3.viteste değil tüm viteslerde duymanız gerekir. belki 1.viteste bizim şanzıman gürültülü oluyor biraz belki duymamışsınızdır.

yalnız ses dinlerken aracın viteste ve gidiyor olmasına özen gösterin. boşta araç yüke binmediği için aynı sesi çıkartmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2010, 19:59:04 »
öncelikler cok tesekkür ederim.bugün izmir de farklı bir servise götürdüm.beraber teste cıktık ustayla.o da sesin normal olmadıgını söyledi.3. vitesin yüksek devirlerinde cok fazla ıslık sesi gibi bir ses var.bir türlü 1.33 araç bulamadılar serviste.fakat bulunca döneceklerini söylediler. hatta servis elemanı cok iyi bir yere değinmişsiniz bende merak ettim fln dedi. garip bi durum ama bakalım ne cıkacak. istanbuldaki iletişim merkezine böyle bi şikayet gelmemiş cünkü daha önce :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2010, 11:37:07 »
arkadaslar bugün serviste farklı bir 1.33 le test sürüsünde böyle bir sesin olmadıgını gördüm. bu benim aracımda ilk aldıgımdan beri var ve suan aracımın tamiri söz konusu.sizce ne yapmalıyım.benim aracın 0 ını isteme gibi bi hakkım yok mu ? ben zaten aracımın tamir görmemesi için 0 aldım.iyi ki 1000 bakımında belirtmişim yoksa sorunu aracın suanki kilometrede olmasına bağlayacaklardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2010, 11:43:40 »
ayrıcı kesinlikle aracımın farklı viteslerinde böyle bir ses yok.sadece 3. vitesin 3 bin devir ve üstlerinde artarak gelen bi ses. birde 4. vitesin 2 binli devirlerinde uğultu seklinde inleyen ayrı bir ses. sorun diferansiyelde dendi bana. simdi 2 aractaki sesi görüntülü olarak kaydedip istanbula yollayacaklar.serviste bişey yapamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2010, 11:56:37 »
melih bey bence her şey yolunda güle güle kullanın aracınızı
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2010, 12:14:17 »
nasıl yani ses farklı bir 1.33 de yok benim aracımda var normal mi ? herşey yolunda mı yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2010, 13:13:47 »
Melih bey aracınızda anlaşılan sorun var evet ancak sırf bunun için aracı değiştirmezler böyle birşey yok, bunu kafanızdan silin,

ben 2005 te aracımı sıfır alırken, arka sol stopta krom dökülmesi, kapılardaki kapı açma kollarında krom dökülmesi ve kapı iç döşemelerinde yanlış montaj vardı ve bunu ben farkettim, serviste beni 2 3 saat beklettiler ve bunları yenileri ile değiştirip aracı öyle teslim ettiler,  daha galeriden çıkmamış aracın değişimini istedim ama bu bile kabul edilmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2010, 13:20:57 »
mesut bey ilginiz için teşekkürler fakat şimdi kendinizi benim yerime koyun ve düşünün.sizin sorununuz döşeme problemi ve benimnki tamamen farklı bir mekanik sorunu.simdi ben aracımı yarın satmaya kalktıgımda diferansiyelinin değişmesi ya da tamiri söz konusu olacak.siz olsanız böyle bir aracı satın alırmısınız ? bu arac demekki üretim hatalı neden kontrol etmiyorlar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2010, 13:30:05 »
pardon ya ben sonrada yazdıklarınızı okumamıştım =))
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2010, 13:33:00 »
değişim için yanılmıyorsam 3 kez aynı sorundan dolayı şikayette bulunmanız gerekiyor
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2010, 13:46:09 »
cok sağolun sercan bey teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2010, 13:53:30 »
mesut bey ilginiz için teşekkürler fakat şimdi kendinizi benim yerime koyun ve düşünün.sizin sorununuz döşeme problemi ve benimnki tamamen farklı bir mekanik sorunu.simdi ben aracımı yarın satmaya kalktıgımda diferansiyelinin değişmesi ya da tamiri söz konusu olacak.siz olsanız böyle bir aracı satın alırmısınız ? bu arac demekki üretim hatalı neden kontrol etmiyorlar ?

Melih bey üretimden kaynaklı bir ağrıza olsada servis onu birebir yenisi ile değiştirir garanti kapsamından, sonuçta bu parça yan sanayi değil ve dışarıda sanayide yapılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 08, 2010, 14:08:02 »
tekrar sağolum mesut bey bakalım hayırlısı artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2010, 23:52:54 »
aynı ses bendede var 3üncü viteste ozellıkle bayır cıkarken.ama bı sorun oldugunu zannetmıyorum.buraya yazarsan sonucu bızde ona gore hareket ederız ama sanmıom bısey cıkcagını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 09, 2010, 11:04:06 »
sonucu bende bekliyorum ama bu bi sorun.servis bunu tespit etti ve videolarını cekip istanbula yolladı. aynı aracı dün serviste test ettim ses yoktu.benimkinde bi hayli fazla. bakalım ne cıkıcak sonucu bende merak ediyorum ama ilk izlenimlerin sanırım onarıma gidilicek.şanzıman değişimi söz konusu olabilir. sonucta konfor problemi dedi izmirde ki toyota yetkili servisindeki usta.diferansiyelden geldigini söylediler sesi bakalım ne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #17 : Ekim 10, 2010, 01:34:13 »
garıp gelecek ama bugun dıkkat ettım araba yüklü deılken ses yok bendede.fakat 3 kısı artı ful bagaj olunca ses yapıo bayırda.yanı zorlanınca.buna dıkkat ederek bı sorsanız.cunkı denedıgınız araba  yuklu deıldır ses gelmemesı normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2010, 01:16:05 »
ses cok farklı bi ses ali bey dinlemeniz lazım sadece 3. viteste var benim yükle fln alakası yok diferansiyel problemi yani.3. bitesin yüksek devirlerinde giderek artan rüzgar sesi gibi bi ses.gazı kesince duruyor basınca devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Temmuz 25, 2013, 16:14:18 »
Selam arkadaşlar,benim derdimde melih beyinkine benzer.
2012 auris 1.33 marka aracımın 3. vitesten sonra şanzumandan gaza bastığımda bayağı bir inilti sesi geliyordu. Toyota sandıkçıya götürdüm şanzumanın yarısını değiştirmişler. Ancak bu seferde 1. viteste aracımda gaza dokununca rahatsız edici bir inilti sesi geliyor. Bu durumu sandıkçı normal kabul ediyor iki kere gittim ikna edemedim. Ne yapabilirim sesi kayıt ettirip toyotaya mı yollamalıyım nasıl yapılıyor, yoksa toyota kocaeli kayayaya mı götürsem. Yoksa formen lerin dediği gibi bu ses normalmi adama dedimki bizde eski bir skoda var onun 1. vitesinde bu ses çıkmıyor. O da dediki bu araba 6 vites her arabanın şanzumanı farklı. Muadil bir arabayı dinlemek istedim  yardımcı olmadılar ya çok üzgünüm :( bana yardımcı olurmusunuz ses noramli değilse ne yapmalıyım?