Gönderen Konu: 2011 versoda park sensörü  (Okunma sayısı 5839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
2011 versoda park sensörü
« : Ekim 06, 2010, 16:48:47 »
Değerli üyeler
nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum umarım doğru yerdir.
bu ay teslim alacağım Toyota Verso elegant modelini dün reis toyota da gezdim ve sol kapıyı açtığımda direksiyonun solundaki göğüste yeşil iğrenç bir anahtar gördüm tamamıyle markaya modele donanıma ve içerdeki hiçbirşeye benzemeyen ve yakışmayan bir parça mesleğim elektronik olduğu için bu tür anahtarları sık görür ve kullanırım ama bu gerçekten asla kabul edilemeyecek kadar kötü ne olduğunu sorduğumda parksensörünün açma kapatma anahtarı olduğu söylendi ve daha kötüsü park sensörünün kendisi idi önde camın sol altkenarına göğse ekyerine sonradan iliştirlmiş ve gene anahtarı gibi berbat bir malzeme çok beğendiğim arabamda bu iki parça beni çok rahatsız edecek bunu biliyorum ben bu kalitede olacaksa keşke olmasaydı diyorum sizin görüş ve önerileriniz varsa öğrenmek isterim Versolarda hep böylemidir yenisimi böyle başka bir uygulama yapılabilirmi teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2011 versoda park sensörü
« : Ekim 06, 2010, 16:48:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2011 versoda park sensörü
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2010, 09:41:38 »
Şenol bey merhabalar. Bende haftaya avensisimi teslim alacağım toyandan ve banada arka park sensörü hediye edildi. Eğer durum öyleyse hiç sensör koydurmayayım arabaya. Aksi halde o kalitede araca o görünümde anahtar çok yazık olur. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Soluğu toyanda alacağım bu konuyu detaylıca görüşmek için. Ayrıca buradan bilgi veririm...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2010, 09:52:35 »
Şenol bey merhabalar. Bende haftaya avensisimi teslim alacağım toyandan ve banada arka park sensörü hediye edildi. Eğer durum öyleyse hiç sensör koydurmayayım arabaya. Aksi halde o kalitede araca o görünümde anahtar çok yazık olur. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Soluğu toyanda alacağım bu konuyu detaylıca görüşmek için. Ayrıca buradan bilgi veririm...
toyanda adil beyle görüş abicim işinin profesyoneli... :)
Değerli üyeler
nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum umarım doğru yerdir.
bu ay teslim alacağım Toyota Verso elegant modelini dün reis toyota da gezdim ve sol kapıyı açtığımda direksiyonun solundaki göğüste yeşil iğrenç bir anahtar gördüm tamamıyle markaya modele donanıma ve içerdeki hiçbirşeye benzemeyen ve yakışmayan bir parça mesleğim elektronik olduğu için bu tür anahtarları sık görür ve kullanırım ama bu gerçekten asla kabul edilemeyecek kadar kötü ne olduğunu sorduğumda parksensörünün açma kapatma anahtarı olduğu söylendi ve daha kötüsü park sensörünün kendisi idi önde camın sol altkenarına göğse ekyerine sonradan iliştirlmiş ve gene anahtarı gibi berbat bir malzeme çok beğendiğim arabamda bu iki parça beni çok rahatsız edecek bunu biliyorum ben bu kalitede olacaksa keşke olmasaydı diyorum sizin görüş ve önerileriniz varsa öğrenmek isterim Versolarda hep böylemidir yenisimi böyle başka bir uygulama yapılabilirmi teşekkürler
bu konuda renkten dolayı bi hoşnutsuzluk varsa kendi imkanların çerçevesinde üzerine kaplama veya başaka bi uygulama yaptırcan abicim mecburen bi renkten dolayıda park sensörünü komple iptal etmekte olmaz sanırım...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2010, 10:18:35 »
gerçekten versolarda çok alakasız ve görüntü kirliliği yaratan bir yere eklemişler o park sensörünü corollada dahi adama aynaya iliştirmiş arka park sensörünü corollanın da üstü olan bu araçta oraya hiçbir şekilde yakışmamış. anahtarı olarak orasına dikkat etmemiştim.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2010, 10:28:02 »
Koray bey önceki corollamı ve haftaya alacağım avensisi adil beyden aldım. Gerçekten bu işin ustası kendisi. Bilmediği konu yok o açıdan hiç sorun yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2010, 12:30:07 »
eğer sadece arkaya park sensörü takılacaksa o anahtar olmaz çünkü arka park sensörü enerjisini geri vites lambasından alır yani anahtarı bir nevi vitesin kendisidir geriye taktığınızda çalışır.
ön park sensörlerinde ise sürekli ötmemesi için mecburen bir anahtar katıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2010, 12:35:52 »
bencede o anahtara bir çözüm bulmalılar, şık birşey olmalı !
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2010, 14:11:22 »
Mahmut bey evet sadece arka park sensörü takılacak. Ön park sensörü takılmaması için özellikle belirttim çünkü hediye verildiğinden belki takılabilir diye düşünmüştüm. Bu bilgi çok iyi oldu teşekkür ederim. Aksi halde anahtar olayı canımı sıkmıştı. Arabanın kendisinde anahtar yokken sırf park ederken dıt sesi çıkaran aygıtın anahtarının olması da ayrı vaka zaten. :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2010, 14:23:38 »
evet bende gördüm.dikiz aynalarının ayarlandıgı direksiyonun sol tarafında yeşil renki bir buton.Ama çok dandik sonradan yapıldığı belli oluyor.Daha iyi bir buton düşünüşebilirdi.Arkadaşlarında dediği gibi ön park sensörleri ni devre dışı bırakmak için.Ancak daha güzel bişey düşünüebilirdi.50 bin tl lik bir araca yalışöıyor 50 kuruşluk bir buton.Şenol bey aracınıza ön park sensörü istemezseniz bu butondan kurtulmuş olursunuz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • sülale boyu verso
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2010, 14:10:57 »
Benim araçta da var arkadaşım ilk gördüğünde lpg göstergesi sanmıştı araç lpg limi diye sormuştu çok üzücü :(
eko1121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2010, 14:32:02 »
Mahmut bey evet sadece arka park sensörü takılacak. Ön park sensörü takılmaması için özellikle belirttim çünkü hediye verildiğinden belki takılabilir diye düşünmüştüm. Bu bilgi çok iyi oldu teşekkür ederim. Aksi halde anahtar olayı canımı sıkmıştı. Arabanın kendisinde anahtar yokken sırf park ederken dıt sesi çıkaran aygıtın anahtarının olması da ayrı vaka zaten. :-)

anahtar dedikleri saçma bir düğme benim babamın rav4 te var bu kadar cırt bir renk olamaz en azından biraz daha kaliteli bir düğme koysalar çok daha iyi olucak en azından o bölmeye yakışan dikdörtgen bir düğme fln. aracın resmen kalitesini düşürüyor o düğme :D :D
1.4 D4D auris xenon-perde-spoiler (chip tuning-led stop-marşpiye-arka tampon altı rüzgarlık) bunlarda yapılacaklar listesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2010, 14:40:33 »
o park sensörünü bende arkadaşımın arabasında görünce şok olmuştum:o gerçekten o arabanın estetiğine gitmeyen bir donanım!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2010, 16:10:58 »
evet bir arkadaşın mercedes vaneo sunda var ön park sensörü belli bir hızı geçince (sanırım 10km yi) kendiliğinden iptal oluyor ve ayrıyetten manuel iptal etmek içinde arabanın konsolunda konsoluna uygun bir düğme var.
(mercedes yaptı mı yapyor arkadaş :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2010, 16:25:33 »
Toyota  arabaların iç tasarımındaki renk konusunda zayıf hiç uyum sağlamıyor merak ediyorum kim seçipde nasıl karar kılıyorlar bu renklere, bir moda danışmanına ihtiyaçları var gibi geliyor.En azından iç görselik uyumlu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #14 : Ekim 08, 2010, 16:47:49 »
herkese teşekkür ederim.neredeyse herkesle hem fikiriz beni rahatsız eden konu o anahtar ve sensör bütünü yani ne anahtar nede renk bir arkadaşında dediği gibi 50.000 liraya karşılık verilen ve size bunu kabul ettirebilecekleri düşüncesi ben çok rahatsız oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2010, 22:20:53 »
Bence avrupaya aynı şekil göndermiyorlardır.Anlatılamayacak kadar kötü bir düğme.Yeşil renkte çok ucuz materyalmiş gibi duruyor.Bana verseler ben daha güzel bişey ayarlarım..Şenol bey aracınızı ön park sensörlü istemeyin bence.Eğer geliyorsada size bir tavsiyem o butonu hemen değiştirin.2 kademeli bir buton.Elektrik malzemeleri satan yerlerde buna benzer bir sürü buton var.Servista onu monte etsinler.Çok basit bir düzenek olduğuna inanıyorum.Yani o buton karmaşık değil.Gögüse aracın iç döşemelerine uygun bir buton ile kendiniz değişimini yaparsınız..Bunun için çok canınızı sıkmayın.Aracı alın ilk önce o butonu değiştirin.Bİrde aracı alan arkadaşlar servise bu konuda ki şikayetlerini bildirirlerse onlarda anlayıp biraz daha özentili bir buton taka bilirler.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Temmuz 14, 2011, 22:04:46 »
Merhaba,
Bu düğme sadece Türkiyedeki araçlarda kullanılıyor sanırım. Ben Almanya'da okuyorum ve burada birkaç kez Toyota bayisinde Verso, Avensis ve  Rav4 modellerini inceleme fırsatım oldu. Baktığım araçlarda park sensörü vardı ve açma-kapama dügmeleri orjinal toyota düğmesiydi.