Gönderen Konu: El Freni Göstergesi Neden yanar?  (Okunma sayısı 49219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
El Freni Göstergesi Neden yanar?
« : Ekim 06, 2010, 10:19:04 »
Aracımda el freni inik olmasına rağmen ilk kalkışlarda el freni çekik göstergesi yanıp sönüyor. Sorun neden kaynaklanabilir?

Toyota Club Türkiye

El Freni Göstergesi Neden yanar?
« : Ekim 06, 2010, 10:19:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: El Freni Göstergesi Neden yanar?
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2010, 10:21:55 »
fren hidroliğin eksik olabilir en kısa zamanda bir kontrol ettirmeni tavsiye ederim fren şakaya gelmez .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2010, 12:51:45 »
Fren balatalarınızı ve fren hidroliğinizi kontrol ettinizmi.Balatalarınız azalmış ise hidroliginizde azalmıstır.Onadan yanıyor olabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2010, 12:54:45 »
fren hidroliğin eksik olabilir en kısa zamanda bir kontrol ettirmeni tavsiye ederim fren şakaya gelmez .
+1
Fren balatalarınızı ve fren hidroliğinizi kontrol ettinizmi.Balatalarınız azalmış ise hidroliginizde azalmıstır.Onadan yanıyor olabilir.
+2
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2010, 13:48:01 »
+1+2

+ 3 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2010, 14:06:00 »
Işık uyarı sistemi de arıza olabilir Ali Bey, el freninin hidrolik ile ilgili arıza vereceğini zannetmiyorum, zaten tel ile bağlantılı değil miydi balatalara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2010, 14:11:07 »
Işık uyarı sistemi de arıza olabilir Ali Bey, el freninin hidrolik ile ilgili arıza vereceğini zannetmiyorum, zaten tel ile bağlantılı değil miydi balatalara...
el freni lambası aynı zamanda normal frenlerin uyarı lambasıdır yani el freni inikken yanıyorsa normal fren sisteminde bir anormallik var demektir.
ama küçük bir ihtimalde olsa sizin dediğiniz gibi ışık uyarı sistemide arızalı olabilir.
ali bey bence siz iyi bir ustaya veya servise frenleri kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2010, 14:12:21 »
+ 3 :)
+4   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2010, 14:18:29 »

evet tel ile bağlı ancak aynı lamba yağ sistemine uyarı ışığı olarakta kullanılıyor ;)

+5 6 7 8 9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2010, 14:30:49 »
o ışıkla uyarı vermemesi lazım geçen sene minimumun altındaydı bu sene tamamlattırdık bu seneye kadar inikken hiç bir ışık yakma olayı yapmadı ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2010, 14:40:58 »
o ışıkla uyarı vermemesi lazım geçen sene minimumun altındaydı bu sene tamamlattırdık bu seneye kadar inikken hiç bir ışık yakma olayı yapmadı ???

senin lamba arızalı olabilir Ercü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2010, 14:45:47 »
o uyarı ışığı arkadaşların dediği gibi normal fren içinde uyarı ışığıdır aynı zamanda , fren merkezini değiştirdiyseniz yan sanayi olanlarda gerekli bağlantı müşiri olmadığından sürekli ışık yanık durmaktadır , yok eğer değiştirmediyseniz fren sisteminizde bi sıkıntı vardır sadece el freni olarak düşünmeyin.
"Bu kasa çok tuttu yeğen"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2010, 14:46:25 »
senin lamba arızalı olabilir Ercü

lamba yanıyu abi :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2010, 15:53:20 »
Arkadaşların dediği gibi sadece el freni değil.EBd olduğu için arka disklerin içinde el freni.el freni balatasında bir sıkıntı olacagını düşünmüyorum.Balatalarınız bitiyor olabilir.El freni teli veya balatasında sıkıntı olma ihtimali az.Benim el freni balatası paramparca olmasına ragmen balatanın demiri diske sürtüyordu ışık yakmadı..
Balata bitiyor fren hidroliginizde azalmıştır.Kaputu açıp bakın canım hava filtresinin arkasında beyaz kutu. :islik: :islik: :islik:
La ercü senin ne yin düzgün lamban arızalı hava filtren el yapımı fıratpen destekli.Arabanın arkasında alkol tasırsın ne iş ercü  :lol: :P
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2010, 16:24:52 »
Arkadaşların dediği gibi sadece el freni değil.EBd olduğu için arka disklerin içinde el freni.el freni balatasında bir sıkıntı olacagını düşünmüyorum.Balatalarınız bitiyor olabilir.El freni teli veya balatasında sıkıntı olma ihtimali az.Benim el freni balatası paramparca olmasına ragmen balatanın demiri diske sürtüyordu ışık yakmadı..
Balata bitiyor fren hidroliginizde azalmıştır.Kaputu açıp bakın canım hava filtresinin arkasında beyaz kutu. :islik: :islik: :islik:
La ercü senin ne yin düzgün lamban arızalı hava filtren el yapımı fıratpen destekli.Arabanın arkasında alkol tasırsın ne iş ercü  :lol: :P

lambam düzgün :D hava filitremi seviyodun diye biliyodum arkamdan vurdun abi :( arabanın arkasında alkol yok karıştırma onu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2010, 16:53:46 »
 :rofl: :rofl:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2010, 19:30:21 »
lambam düzgün :D hava filitremi seviyodun diye biliyodum arkamdan vurdun abi :( arabanın arkasında alkol yok karıştırma onu :D
Hasan pis pis gülme.ERcünün en kötüsü bile senin 4 afe yi darmadağın eder.. ::) ::) >:( >:( >:(
ERcücüm seni seviyorum abicim ondan takılıyorum.Hava filltrene hastayım zaten.Birgün mardine gelde senin hava filtresini benimkinde deneyelim..Hasan bak gülüp deli etme biizi alkolsüz bile parçalarız  :lol: :lol: :lol:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2010, 20:43:40 »
Hasan pis pis gülme.ERcünün en kötüsü bile senin 4 afe yi darmadağın eder.. ::) ::) >:( >:( >:(
ERcücüm seni seviyorum abicim ondan takılıyorum.Hava filltrene hastayım zaten.Birgün mardine gelde senin hava filtresini benimkinde deneyelim..Hasan bak gülüp deli etme biizi alkolsüz bile parçalarız  :lol: :lol: :lol:

Teşekkür ederim abi bende seni seviyorum :) 4afeler sikletten sayılmıyor :D sana bitane alırız simota abi :) kendine gelir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2010, 22:00:39 »

Abi sen antepte misin mardinde mi ben yarıyıl tatilinde 2 şehirede gidecem 4afeyle :D :D vvt-i nin en iyisi yağ yakıyosa en kötüsü .... :D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi