Gönderen Konu: xenon  (Okunma sayısı 1188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
xenon
« : Ekim 05, 2010, 21:21:38 »
selam arkadaşlar yeni nesil corolla otomobilim var bunu ben ticari taksi olarak kullanıyorum xenon far almayı düşünüyorum ama karar veremedim danışıp fikir edinmek istedim siz ne dersiniz?

Toyota Club Türkiye

xenon
« : Ekim 05, 2010, 21:21:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2010, 21:28:05 »
Hocam muaynede yavaş yavaş sorun çıkarmaya başladılar.Far yıkama sistemi olmayan araçlarda xenon olması, yakın zamanda muayneden geçememeye delalet ediyor.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2010, 21:39:59 »
Ben taktırdım ama taktırırken muayene rıskıne bınaen orjınal ampullerını baglayabılmek ıcın tedbır aldım. Muayeneye gıtmeden orjınal ampullerı takıyorum.
Nemelazım bılmıyorum ama xenon gorusu cok arttırıyor gozum gonlum acıldı taktırdım taktıralı.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2010, 01:36:07 »
servıste taktırmayı dusunuorum fıyat hakkında bılgı verebılırmısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2010, 07:28:31 »
Montaj dahil 400 civarında fiyat verdiler bana.

Taktırsanız tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Uzunlara da taktıracak mısınız? Serviste ısrarla bi-xenon olduğunu söylediler ama sonra "uzunlara taktırmaya gerek de yok zaten, en çok kısalar kullanılır" da dediler. Oysa bi-xenon ise zaten uzun-kısa kombinasyonu birlikte olmalı. Çok doyurucu bir bilgi alamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2010, 08:43:09 »
selam arkadaşlar yeni nesil corolla otomobilim var bunu ben ticari taksi olarak kullanıyorum xenon far almayı düşünüyorum ama karar veremedim danışıp fikir edinmek istedim siz ne dersiniz?
eğer xenonu görüntü dilde gece daha iyi görüş için taktıracaksanız servis 4300 k da takıyor ve bunlar sarı yanıyor ama aydınlatması beyaz yanan 6000k dan çok daha iyi
6000k da halojen farlara göre çok iyi aydınlatyor ama trafikte bazen polisler sorun çıkartabilyor (bahane yapabilyorlar)
siz ticari takside kullanacağınız için benece 4300 k taktırın hem gece görüşünüz en üst seviyeye cıkar hemde polis xenon olduğunu anlamaz bile.
daha detaylı bilgiler aşağıda verdiğim linkte var orayıda bir inceleyin size yardımcı olacaktır.

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/toyota-xenon-far-hakkinda-gorusleriniz-nelerdir/60/