Gönderen Konu: Gazlı Arabaya Açık Hava Filtresi..  (Okunma sayısı 7182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Gazlı Arabaya Açık Hava Filtresi..
« : Eylül 08, 2007, 15:18:03 »
arkadaşlar, bizim araba 93 model gazlı karbüratörlü bişey..
ancak sık sık duyuyorum arabanın hava filtresi 10 binde fln değişmeliymiş bizim filtre belki 50binde !
ustaya soruyorum o da gazlı arabada hava filtresinin biraz tozlu olması normaldir diyo. gazlı arabada hava az girmesi gerekiyormuş.
geçen bi sitede hava filtresini değiştirin ama havayı yeterince kısın diyordu?
bizim hava girişinin yarı yarıya koli bantı ile kapatıldığının gördüm..

şimdi değiştirmeye karar verdim. sizce normal bi filtremi alıyım yoksa spor mu? yani açık hava filtresi performans düşmesine yol açarmı? yada bunu uygulamanın bir yolu var mı? bide arabanın o sesini bizde duymak isteriz yani

araba düşük hızda daha az hava alacaktır ve havanın bi basıncı olmadığı içinde gazda bi sorun yaratmıyacak diye dşünüyorum.ama hızlı giderken ne olacak?acaba dışardan direkt hava almayacak şekilde yine soğuk hava dolaşan bir yerden kendisi çektiği kadar hava alması için biyere koysam sorun yaşarmıyım sizce?

sitelerde hava ile gazın kolay ayarlanamadığını ve çoğu kişinin hem hava girişini bantlayarak hemde performans hava filtresi takarak yalnış yaptıklarını söylüyor..

ortasını bulamadım.. sizden de yorum bekliyorum

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 08, 2007, 15:18:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2007, 15:25:31 »
hava girişinin kolı bantıyla kapatılması coook eskıdendı cunkı o zamanlar herkez acemıydı uzman kuruluslar yoktu.Gerci şimdi yine cogu sanayı ustası aynıseyı yapıyor her neyse arac karbıratorlu oldugu ıcın performans hava fıltresı bır işine yaramayacaktır ses alamazsın ama performasta pek fazla degısıklık gormedım ben.

...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2007, 15:38:54 »
hava filtresi oradan sıcak hava almasın? araba galiba 2.0 hava filtresi çok büyük geldi bana..

ses konusunda ümitliyim çünkü bu şekilde bile çok güzel ses veriyo..

teşekkür ederim yorum için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2007, 15:42:12 »
tyt nın orjınalınde o bolgeden alıyo havayı zaten dedıgım gıbı araba enjeksıyonluysa cok ıyı ses alırsın ama karbıratörlü ise yanı benım araba gıbı ıse ses felan yok yanı ses ıcın alcam dıyorsan boşuna ümitlenme.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2007, 21:24:39 »
arkadaşım da 1.6 93 model gl vardı karbüratörlü motor. Hava filtresi benimkinden çok çok daha fazla böğürüyordu. Yuvarlak orjinal filtre kutusu sökülmüştü yanlız ve filtre farın arka kısmına yerleşmişti. Çok iyi bir ses alırsın yani. Fakat aracın gazlıymış o sesi alırmısın bilemem.