arkadaşlar, bizim araba 93 model gazlı karbüratörlü bişey..
ancak sık sık duyuyorum arabanın hava filtresi 10 binde fln değişmeliymiş bizim filtre belki 50binde !
ustaya soruyorum o da gazlı arabada hava filtresinin biraz tozlu olması normaldir diyo. gazlı arabada hava az girmesi gerekiyormuş.
geçen bi sitede hava filtresini değiştirin ama havayı yeterince kısın diyordu?
bizim hava girişinin yarı yarıya koli bantı ile kapatıldığının gördüm..
şimdi değiştirmeye karar verdim. sizce normal bi filtremi alıyım yoksa spor mu? yani açık hava filtresi performans düşmesine yol açarmı? yada bunu uygulamanın bir yolu var mı? bide arabanın o sesini bizde duymak isteriz yani
araba düşük hızda daha az hava alacaktır ve havanın bi basıncı olmadığı içinde gazda bi sorun yaratmıyacak diye dşünüyorum.ama hızlı giderken ne olacak?acaba dışardan direkt hava almayacak şekilde yine soğuk hava dolaşan bir yerden kendisi çektiği kadar hava alması için biyere koysam sorun yaşarmıyım sizce?
sitelerde hava ile gazın kolay ayarlanamadığını ve çoğu kişinin hem hava girişini bantlayarak hemde performans hava filtresi takarak yalnış yaptıklarını söylüyor..
ortasını bulamadım.. sizden de yorum bekliyorum