Gönderen Konu: Toyota Yaris'te ara sıra oluşan rölanti ve çekiş problemi.  (Okunma sayısı 3710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
          Arkadaşlar merhaba,

2008 model yaris 1.0 aracımda bir ay kadardır ara sıra olan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Araç kullanım sırasında olsun bazen ilk çalıştırmada olsun boşa aldığımda rölanti devri 400 - 500 lere kadar düşüyor sonra 1200 e çıkıyor. Gaz pedalına basılı iken çekişten düşüyor. Sanki yakıt gitmiyormuş gibi. Usta bujilerdendir dedi bujileri değiştirdim ama sorun devam ediyor. Bir de bu problem aralıklı oluyor. diyelim 30 dk lık bir yolculuğum var. Bu sorun son 5 dk da meydana geliyor.

Araçta LPG yok. Daha 45 binde araç. Bu sabah aracı ilk çalıştırdım sürtme sesi gibi bir ses gelmeye başladı ve bu bahsettiğim sorunu yaptı yola çıktım 10 dakika sonra herşey normale döndü. Çok acayip bir şey. Yardımlarınızı rica ediyorum  :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris'te ara sıra oluşan rölanti ve çekiş problemi.
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2010, 11:47:49 »
Rölenti deviri ve çekişi düzeltmek için gaz kelebeğini ve MAF sensörünü temizletmeniz ve ateşleme sistemini kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2010, 14:06:36 »
Rölenti deviri ve çekişi düzeltmek için gaz kelebeğini ve MAF sensörünü temizletmeniz ve ateşleme sistemini kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
Tolga teşekkür ederim. Çorluda bu işi iyi yapabilecek tavsiye edeceğiniz bir yer varmıdır? Periyodik bakımlar sırasında bu işi neden yapmadılar onu anlamadım???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '00
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2014, 20:14:25 »
usta MAF dediğin nedir  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2014, 20:29:52 »
usta MAF dediğin nedir  :hoş:
mass air flow , yani hava akış debisini ölçen bir sensör, beyne farklı değerlerde sinyal verdiği zaman, arabanın tepkilerini değiştirebilir. O yüzden tutukluluk, vuruntu gibi durumlarda, değiştirilmeden önce, son ihtimal temizlenmesi önerilir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '00
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2014, 21:41:55 »
mass air flow , yani hava akış debisini ölçen bir sensör, beyne farklı değerlerde sinyal verdiği zaman, arabanın tepkilerini değiştirebilir. O yüzden tutukluluk, vuruntu gibi durumlarda, değiştirilmeden önce, son ihtimal temizlenmesi önerilir.

teşekkürler Alper bey yavaş yavaş öğreniyoruz birde arabamda bir sorun var geç çalışma topic açtım video'da yükledim bu konudada yol gösterebilirmisin usta normal dedi ama bence değil
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58865.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2014, 00:41:24 »
Bu problem daha çok oksijen sensörü sorununa benziyor.

Canlı sensör bilgileri takip edilmeden yorum yapmak yanlış olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new