Gönderen Konu: Direksiyon ve Gösterge Panelinden Gelen Ses  (Okunma sayısı 1074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Direksiyon ve Gösterge Panelinden Gelen Ses
« : Ekim 04, 2010, 11:48:00 »
Herkese iyi haftalar,
Arkadaşlar son zamanlarda arcımın diresiyon ile gösterge panelinin kesiştiği noktadan çıtırtılar duyuyorum.
sanki böyle şaşe sesi gibi ama değil, 2 pvc parçayı bir birne sürtüyormuş gibi bir citirtılar.
forumlara baktım direksiyon kutusuyla alakalımı diye ama orda benzer bişey bulamadım.
sizce bu ses neyin nesi camları kapatıp radyoyu acmadığım zaman cıtırtılar baslıyor canım sklıyr.
Direksiyon yükseklik ayarı belki tam skmıyrdur ordan kaynaklanıyrdur diye ayarı değiştirp iyice bastıryrum ama malesef geçmiyor.
Basına böyle bişey gelen varmı ne yapabilirim?

Toyota Club Türkiye

Direksiyon ve Gösterge Panelinden Gelen Ses
« : Ekim 04, 2010, 11:48:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon ve Gösterge Panelinden Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2010, 20:01:34 »
Hocam ona benzer sesler bu kasada var maalesef duymayacaksınız.Ayrıca teypin etrafındaki çerçevede ses yapıyor..çgösterge panelindne geldiğini düşündügünüz ses başka yerden çıkıyor ben çok ugrastım ama özellikle soguk veya sıcaklık farkının fazla oldugu zaman ses artıyor.Plastik genleşmesinden dolayı.Servise bu şikayeti ilettigimde ne mi yaptılar göstergenin üzerindeki cerceveyi söküp cift taraflı bant yapıstırdılar sonucmu bir halta yaramadı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2010, 14:32:51 »
Anlaşıldı:(
Teşekkürler tuncay bey.
daha önce bir arkadasın dediği gibi teybin sesini bir kademe artıracagız.:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2010, 15:58:49 »
Valla hocamö ben 6 senedir kullanıyorum..Azcık mıcırlı kötü yolarda ses geliyor sağan soldan o zaman müzüik sesini aç.Ama allah var ne otobanda nede  kaliteli asfaltta hiç ses yok.Hocam ben çok memnunum zaten HB kullananlara söyleyin hepsi çok seviyor aracını.Kolay kolay üzmez.Yağını suuynu değiştir bin hocam
2011 d4d Corolla