0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kışlık lastik sadece karda kullanılmaz. 7 derecenin altında kışlık kullanmak lazım. 4 mevsim denenler, yazın yazlıktan kötü, kışın kışlıktan kötüdür. Ebatlar genelde 15 inç olduğu için lastikler pek de pahalı değildir.Size tavsiyem, yazlık olarak mutlaka conti, michelin, bridgestone, pirelli, good year gibi markalardan; kışlık olarak ise kullanım tarzınıza ve yaşadığınız yere göre ya; michelin, goodyear, conti gibi kış lastiği ya da pirelli WC, nokian, barum, cooper tires gibi kar lastiği kullanın.4 lastik 400-600 fiyat aralığında olur, ama canınız emniyette olur.
Kemal abi michelin alpin kışlik lastik olarak iyidir ama üretim yerine dikkat etmek lazım birçok yerde üretiliyor fransa,italya,almanya olanlarından bulursanız alın biraz pahalı olabilir ona yakın olan hesaplı hankook var birde kışlık lastikte nokian'ı duydum fiyatını bilmiyorum.
ultra grip ile 3 kıştır dikmen yokuşu da çıktım, beysukent yokuşu da Hatta Küden abey bilir bizim Vadikent 90'ın giriş çıkışlarındaki yokuşu, orda da ilginç anlarımız oldu Çivili lastik gibi değil tabi ki de ama kar performansı da oldukça iyi.
195/65R15, yanlış hatırlamıyorsam ADAC testinde 1. olan lastik ile aynı boy4. kışını geçirecek bu yıl, 1-2 haftaya takarım.
Kış için 195, yaz için 205 kullanıyorum. Kış lastikleri ne kadar dar olursa o kadar iyi çalışıyorlar. 205 yerine 195 tercih edilebilir aslında kışın, hem fiyat olarak daha uygun olur.
İşte bu kadar 205 almayın 195 alın
Kod: [Seç]İşte bu kadar 205 almayın 195 alın205 lik olanlarda ona görede jant var.Onudamı değiştirelim.Çift maliyet akıl karımı?
jantı değiştirmenize gerek yok, 195/60R16 veya 195/55R16 lastik takabilirsiniz.
Teşekkür ederim Erhan alırken araştırırım menşei ni
jantı değiştirmenize gerek yok, 195/60R16 veya 195/55R16 lastik takabilirsiniz
Kod: [Seç]jantı değiştirmenize gerek yok, 195/60R16 veya 195/55R16 lastik takabilirsiniz.205/55/R16 jantlar yazdığınız ölçülere uyuyor mu?Yani bu lastiklere takabilirmiyiz?
imkan durumuna bağlı olarak kışlık lastik ve mevsimlik lastiği ayrı olarak kullanmak daha güvenli olarak biliyorum....sonuçta imkan meselesi...imkan varsa kışlık alınmalı şeklinde düşünüyorum.....