0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
teşekkürler efendim. . . .[/quote]Rica ederiz efendim. Biraz da duygularla değil, rakamlarla konuşalım istedim. [quote=Coşkun Demiratlı]valla fiat felan hikaye 30 bınde 40 bınde turbosu bıten multıjetten ne beklersın.Reno desen oturdugu yerde oturmuyo çok oynak yaff.[/quote]Adamların Albeası var, Sümbülü var Ekonomik fiyata dizel araç üretiyorlar. Yaygın servis ağı ve ucuz yedek parçayı da eklersen fiyata duyarlı oldukça geniş bir kesimin tercihi olmaları çok büyük başarı sayılmaz bence de...
corolla sedan ithal oludğu için toyota'nın ülkemize katkısı ciddi anlamda düşmüş 2007'de.Renault'un daha çok araba satmasını tercih ederim.[/quote]Yaman Bey, bildiğim kadarıyla Toyota'nın Adapazarı fabrikası tam kapasite çalışıyor. Hatta kapasitesinin üstüne çıktığı bile söyleniyor. Bu durumda Corolla Sedan Türkiye'de üretilmiş olsa, içeride satılan araçlar ihraç edilemeyecek ve dolayısıyla Toyota'nın ve Türkiye'nin ihraç geliri azalmış olacaktı. Bu yüzden Corolla Sedan'ın Türkiye'de üretilmesi ülkemize ilave bir katkı sağlamaz bence. Otomotiv sektörüne genel olarak baktığımızda ihracat ve ithalat rakamlarının ve kapasite kullanım oranlarının oldukça yüksek olduğunu görebiliriz. Kısaca özetlemek gerekirse, alınan her ithal otomotil cari açığa katkıda (!) bulunsa da, yerli araçları ihracata yönlendirdiği için bu katkısını telafi ediyor diye düşünüyorum.
O açıdan haklısınız Hakkı Bey. Sonuçta ne kadar az ithalat, ne kadar çok yerli üretim, ne kadar çok ihracat o kadar iyi.[/quote]Doğru, ideali o tabi ki, ama otomotiv sektöründe ister yeni yatırım, ister kapasite arttırımı olsun kararların alınması oldukça uzun bir süreç gerektiriyor. Dolayısıyla arzın esnek olduğu söyleyemeyiz.
Agustos ayının satıs rakamlarını bılen varmı arabam.comda verıyolardı ama bu ay yok nedense.Corolla meganı gecmısmı satısta heryerde yenı corolla var gayet gıdıyo satısları galıba[/quote]Bunlar da yeni açıklanan Ağustos ayı rakamları. Toyota 3. sıradaki yerini koruyor. Hatta pazar payını biraz daha arttırıp Fiat'a oldukça yaklaşmış. Renault yine 1. fakat ciddi bir düşüş var. Toyota bu performansla giderse 2.lik için bayağı iddaalı olabilir.