Gönderen Konu: drakebox2 2007 yaris d4d için alınır mı alınmaz mı?(öneri bekliyorum!!)  (Okunma sayısı 17998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar;
Drakebox'um satılıktır. Otomatik viteslere tam uyum sağlamadığı için ben kullanamadım.
Manuel vitesli araçlarda çok iyi kullanılır.
Meraklısına hesaplı fiyata satarım. TCT indirimi yapılır. :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Levent bey,

Sizinle bir şey paylaşmak istiyorum sanırım sizin sorununuzla ilgisi olabilir aracımda şu an drakebox2 yi 7. seviyede kullanıyorum fakat bundan bir kaç gün önce 8. ve 9. seviye aldım aracı ES açıkken tam gaz verdiğimde araç 3. vitesten sonra ne gaz alıyodu ne de vites düşürmeme izin veriyordu oluyodu bu yüzden sağa çekip aracın stop etmesini bekleyip tekrar çalıştırıyodum. Motor arıza ışığı yanıyor bir kaç saat sonra geçiyodu bunun üzerine tekrar 7. seviyeye aldım ve araçım gayet güzel çalışıyo ES de bile.

Benim bu yaşadıklarımdan çıkardığım yükselen torkla beraber şanzumana çok fazla yük biniyor ve aracı korumaya alıyor. Sanırım sizin aracın tork değerleri benimkinden yüksek ve MMT bu kadar  tork yükselmesine izin vermiyor. Bir kademe daha düşürerek deneyebilirsiniz ama haklısınız bende MMT vitesin bu denli tepki vereceğini düşünmüyodum bende olsam bende drakebox2 den soğurdum geçmiş olsun diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Selamlar Levent Bey..

Ürün hakkında yazılanları okudum fakat ufak bilgi daha alabilirmiyim acaba ?
Şimdi ben 2011 corolla d4d 1.4 Elegant manuel vites kullanıcısıyım ne bilim araba henüz 1 aylık yani çekiniyorum biraz ileride motora sıkıntı çıkarabilirmi ? Kullanımdan sonra araçlar servise gösterildi mi mesela servis bu cihaza ne diyor garanti bakımından ?
Bide son olarak satmadıysanız ve bu sorduklarımdan olumlu cevap aşdım taktirde talibim sizin o cihaza .
“Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan gel de sıyır beyazı.”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Selamlar Levent Bey..
Ürün hakkında yazılanları okudum fakat ufak bilgi daha alabilirmiyim acaba ?
Şimdi ben 2011 corolla d4d 1.4 Elegant manuel vites kullanıcısıyım ne bilim araba henüz 1 aylık yani çekiniyorum biraz ileride motora sıkıntı çıkarabilirmi ? Kullanımdan sonra araçlar servise gösterildi mi mesela servis bu cihaza ne diyor garanti bakımından ?
Bide son olarak satmadıysanız ve bu sorduklarımdan olumlu cevap aşdım taktirde talibim sizin o cihaza .
Motora sorun çıkarır mi bilemem. Ancak bu cihazı satan satıcı, şu ana kadar 6300 adet satmış ve profilinde olumsuz yorum yok. (ebay sitesinden bakınız istereniz)
Kullanımdan sonra araçları servise göstersek ne değişir, servis bakıp yorum yapmaz.
Garanti konusunu araştırmadım.
Cihazı satmadım henüz. Ancak bir arkadaşım istiyor, 1 haftadır konuşuyoruz.

Levent bey,
Sizinle bir şey paylaşmak istiyorum sanırım sizin sorununuzla ilgisi olabilir aracımda şu an drakebox2 yi 7. seviyede kullanıyorum fakat bundan bir kaç gün önce 8. ve 9. seviye aldım aracı ES açıkken tam gaz verdiğimde araç 3. vitesten sonra ne gaz alıyodu ne de vites düşürmeme izin veriyordu oluyodu bu yüzden sağa çekip aracın stop etmesini bekleyip tekrar çalıştırıyodum. Motor arıza ışığı yanıyor bir kaç saat sonra geçiyodu bunun üzerine tekrar 7. seviyeye aldım ve araçım gayet güzel çalışıyo ES de bile.
Benim bu yaşadıklarımdan çıkardığım yükselen torkla beraber şanzumana çok fazla yük biniyor ve aracı korumaya alıyor. Sanırım sizin aracın tork değerleri benimkinden yüksek ve MMT bu kadar  tork yükselmesine izin vermiyor. Bir kademe daha düşürerek deneyebilirsiniz ama haklısınız bende MMT vitesin bu denli tepki vereceğini düşünmüyodum bende olsam bende drakebox2 den soğurdum geçmiş olsun diyorum...
Çağatay bey, yorumlarınız için teşekkürler.
Şöyle bir deneme yapma şansınız olur mu...!
E modunda 3. vitesten sonra tam gazla gidin, veites değim zamanında motorun tepkis ne olacak sizde.
Benim o durumda silkeleme yapıyor ve vites değimiyor ve motor da gaz kesiyor.
Özellikle 3. viteste ve taö gaz yapınca oluyor bu olay. 4. vitesde de olur.
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Levent bey,

Abim bu haberi bende duydum kronik bir sorun neredeyse bütün otomatik araçlar böyleymiş otomatik viteste şanzumana fazla yük binmesi sağlıklı değilmiş ve araç korumaya alıp hata veriyormuş bunun sebebi buymuş ancak manuellerde sorun çıkaracağını zannetmiyorum manuel şanzumanlar daha dayanıklılar hassas değilller pekte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Çağatay bey, yorumlarınız için teşekkürler.
Şöyle bir deneme yapma şansınız olur mu...!
E modunda 3. vitesten sonra tam gazla gidin, veites değim zamanında motorun tepkis ne olacak sizde.
Benim o durumda silkeleme yapıyor ve vites değimiyor ve motor da gaz kesiyor.
Özellikle 3. viteste ve taö gaz yapınca oluyor bu olay. 4. vitesde de olur.
Teşekkürler
Yani 4000 devir civarını kastetiyosanız eğer başıma böyle bir şey gelmedi rahat bir şekilde vites değiştiriyorum ama sadece 7. seviyede. 8. ve 9. seviyede araç direk stop ediyo.

Harun bey,

Servise gideceğiniz zaman çıkardığınız takdirde servisin sizin bir powerbox taktığınızı anlamasına imkan yok bu konuda rahat olabilirsiniz.

Arda,

Katılıyorum sonuçta MMT ler sorunlu ve yüksek torkta korumaya alması güzel bir şey keşke aracım manuel olsaydı da 110 beygirin üstüne çıksaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Yani 4000 devir civarını kastetiyosanız eğer başıma böyle bir şey gelmedi rahat bir şekilde vites değiştiriyorum ama sadece 7. seviyede. 8. ve 9. seviyede araç direk stop ediyo.
Sizin kastettiğiniz manuel kullanım mı?
Ben "E"de kullanırken bu sorunu yaşıyorum.
Manuel kullanımda sanıyorum sorun çıkarmayacak cihaz.
En iyi ihtimalde seviye düşürüp deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

Arda,

Katılıyorum sonuçta MMT ler sorunlu ve yüksek torkta korumaya alması güzel bir şey keşke aracım manuel olsaydı da 110 beygirin üstüne çıksaydı.

Abim yüksek gücü bırak vw bayisinde aracı yazında manuelde kullanmanın sorun olup olmayacağını sormuştuk eniştemle araç otomatikti 1.2. ve 3.vitesleri manuel kullanabiliyor biliyorsunuzdur zaten pek tavsiye etmiyoruz otomatik şanzumanlar hassas bu konuda ve yük bindiğinde sorun çıkarması an meselesidir demişlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Sizin kastettiğiniz manuel kullanım mı?
Ben "E"de kullanırken bu sorunu yaşıyorum.
Manuel kullanımda sanıyorum sorun çıkarmayacak cihaz.
En iyi ihtimalde seviye düşürüp deneyeceğim.

yok ben E de bile olsa böle bir sorun yaşamıyorum hatta 9. seviyede bile. Sadece 9. ve 8. seviyede M veya ES olduğunda 3500 devirden sonra stop ediyo. Onun dışında 8. ve 9. seviyede sorun yaşamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
yok ben E de bile olsa böle bir sorun yaşamıyorum hatta 9. seviyede bile. Sadece 9. ve 8. seviyede M veya ES olduğunda 3500 devirden sonra stop ediyo. Onun dışında 8. ve 9. seviyede sorun yaşamıyorum.
Hm, çok garip, aslında motorlar benzer. Hatta aynı olabilir.
Bende 7. seviyeden sonra arıza lambası sürekli yanıyor.
Hatta 6.5 seviyesinde, bazen yine yanıyor lamba.
Ve sürüş esnasında, kararsiz vites durumlarında (düşük devir, veites düşürme zamanı),sarsıntılı bir biçimde vites düşürüyor araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hm, çok garip, aslında motorlar benzer. Hatta aynı olabilir.
Bende 7. seviyeden sonra arıza lambası sürekli yanıyor.
Hatta 6.5 seviyesinde, bazen yine yanıyor lamba.
Ve sürüş esnasında, kararsiz vites durumlarında (düşük devir, veites düşürme zamanı),sarsıntılı bir biçimde vites düşürüyor araç.

Yok bende bu tip sıkıntılar olmadı şu ana kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Konu kapanalı uzun zaman olmuş ama ben yinede şansımı denemek istedim :)

2011 makyajlı auriste deneyen varmı bunu ?

çok merak ettim şimdi kullanan varsa hemen yarın alıyorum bunu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Merhaba,
Konu kapanalı uzun zaman olmuş ama ben yinede şansımı denemek istedim :)
2011 makyajlı auriste deneyen varmı bunu ?
çok merak ettim şimdi kullanan varsa hemen yarın alıyorum bunu :)
Aylin zaten Çorlu'da değilmisin sen? Bendeki cihazı vereyim al dene. Aracın manuel ise, sorun yaşamazsın.
Beğenirsen anlaşırız senle....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Türkiyede aramana gerek yokki ebay den al gitsin siparişten 5-6 gün sonra evine geliyo parça ama istersen araştır ben bulamadım :D şuanda belki de drakebox2 takılı tek yaris benim :D:D:D
Yanılıyorsunuz, siz 2. oluyorsunuz :D Aslında Drakebox 2 olarak ilk sizin galiba, bendeki Drakebox1 :D:D:D
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=13442.0

2009 den beri eşimin Yaris'inde takılı ve hiç sorun yaşamadık.
Ayarı 4 ün üzerine alırsanız yakıt tüketiminiz artar. en güzeli 4 yada 5 te kullanmak.
Bugün kendi aracım otm Koleos'a taktım ve ayarı 4 e aldım sorunsuzdu ve güç artışı bariz hissediliyor. Zaten oda düşük devirlede Yaris gibi hantaldı ve şimdi Koleos'ta da bu sorun kalmadı.
Bence 1.4cc d4d motorlu tüm Toyotalar bu powerbox u kullanmalı yada Toyota düşük devirde biraz daha güç artışı sağlamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
 En güzeli yazılım programlaması neden derseniz çünkü boxlar yazılıma göre daha hantal kalıyor tepkimelerdede onun için. Aslında micro işlemcisi olmayan araçlarda (yani programlanabilir beyin olmayan araçlar) daha başarı sağlıyor. Örnek (LAND CRUSER V8 D4D, LAND CRUSER PRADO, RAV 4 D4D, HILUX D4D, HIACE D4D, AVENSIS D4D)gibi. Toyota sitesi olduğu için bu gurubu örnek verdim.
COROLLA,AURIS VE YARİS D4D'ler 90 ps  ve 205 torka sahip araçlar. Bu araçları müşteri talebine göre gerek ekonomik mod gerek race mod şeklinde ayarlıyabiliyoruz. yani açılıp ölçümler sonucu şu şeklde oluyor ps=90-110 tork 205=245 nm ekonomik mod ps=90-120 tork 205=275 nm race mod şeklinde sonuçlar elde ediyoruz.
Yerimiz istanbul çekmeköyde ispat isteyenler gelsin garajımıza yazılım yapılmış araçlar ve müşterilerimizin kayıtları burada araçlarıda kullanırsınız müşterilerimizlede görüşürsünüz chiptuning işlemi yapmak istiyenler ve görüşmek istiyenler. :)

GÖKKUŞAĞI OTOMOTİV  (OTOPRATİK)
  ERKAN TOKTAŞ
0216 420 51 51
0535 885 30 67