Gönderen Konu: navigasyon yardım..  (Okunma sayısı 1973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
navigasyon yardım..
« : Ekim 01, 2010, 21:27:42 »
Abilerim kardeşlerim :) bir navigasyon cihazı almak istiyorum ne nedir ne değildir hiç bi bilgim yok. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum .
JA 8668

Toyota Club Türkiye

navigasyon yardım..
« : Ekim 01, 2010, 21:27:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Ynt: navigasyon yardım..
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2010, 00:39:00 »
Ben navigasyon cihazı alırken şu kriterleri göz önğnde bulundurmuştum ve 5" ekran bir cihaz almıştım.

en az 2GB hafıza, igo8 yazılım, enaz 400mhz işlemci, en az 4.3" ekran(5 olursa daha iyi), başarsoft harita. üstünde ne yazdığı önemli değil. zaten hapsinin kartı aynı denebilir.

bunlar çok güvendiğim, atlantanın ortaklarından olan bir dostumun bana tavsiyesiydi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2010, 01:07:38 »
Bilmiyorum tercih edermisiniz :) nokia 5800 n97 gibi telefonlarında zaten ücretsiz navigasyon var ve çokda güzel çalısıyor 2 sn de bir yenileniyor . yani nereye gittiginiz belli . Ve ovi yazılımı kullanılıyor . Gayet hoş düzcenin sokaklarına kadar gösteriyor :) akçakocanın ki göstermiyor düzce ilçesi . Ama ana yolu gösteriyor akçakocadan geçen yolları .   Bence bunuda araştırabilirsiniz . Tercih ederseniz tabiki :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2010, 10:08:01 »
Abilerim kardeşlerim :) bir navigasyon cihazı almak istiyorum ne nedir ne değildir hiç bi bilgim yok. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum .
Mert boşuna o kadar paralar verme sen beni ara kardeşim. Sen blackberry kullanıyodun ne oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2010, 10:30:38 »
uygun fiyata alacaksan next-4624 veya navitech px-120 düşünebilirsin.

Ben para ayarlayabilirsem next-4624 alacağım.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2010, 20:30:39 »
Ben navigasyon cihazı alırken şu kriterleri göz önğnde bulundurmuştum ve 5" ekran bir cihaz almıştım.

Ahmet abi inşallah tavsiyelerim sizi pişman etmemiştir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2010, 21:22:03 »
Mert kardeş yaz tatilimde arkadaşımın navigasyonunu almıştım gayet iyi idi sadece Bilecik üzerinde yeni bağlantı yollarını karıştırdı hoş bende karıştırdım daha yapım aşamasında idi.Piranha marka Fuga modeli bir şeydi.5 inç ekranı var yanılmıyorsam başar soft un yazılımı var düşüne bilirsin 270 tl gibi bir fiyatı var.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2010, 22:27:31 »
şu nokıa nın felefon daki gps olayı daha bi mantıklı gibi geldi. gerektığinde telefonu koyup giderim navigasyonda bi dünya şarz kablosu feln  telefon daha temiz gibi geldi .. bide bu gps aletlerinde video feln olayı var onu aracın kolonlarına bağlıyabiliyormuyuz. eğer öle bişi olursa güzel olur..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2010, 22:30:04 »
Navitech px120 veya 125 alabilirsiniz.Px120 daha hesaplı.125 kullanıyorum gayet iyi.Bu cihazların bir çoğunda başarsoft yazılımı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2010, 23:11:29 »
Çok uzun yıllardır hem el tipi hem araç tipi gps kullanıyorum. İşim gereği de birçok markanın bir çok modelini kullandım. El tipinde tercihim Garmin etrex vista hcx, araç tipinde tercihim Garmin Nuvi 700 veya 1000 serisinin herhangi bir modeli. Garminler diğerlerine göre biraz pahalı ama bir kere alınıp ömür boyu kullanılabilecek kaliteli performanslı cihazlar. tabi benim şahsi fikrim bu. Saygılar. Fiyat çok fazla gelirse alternatifi tom tom olabilir.. Saygılar.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2010, 23:17:35 »
Çok uzun yıllardır hem el tipi hem araç tipi gps kullanıyorum. İşim gereği de birçok markanın bir çok modelini kullandım. El tipinde tercihim Garmin etrex vista hcx, araç tipinde tercihim Garmin Nuvi 700 veya 1000 serisinin herhangi bir modeli. Garminler diğerlerine göre biraz pahalı ama bir kere alınıp ömür boyu kullanılabilecek kaliteli performanslı cihazlar. tabi benim şahsi fikrim bu. Saygılar. Fiyat çok fazla gelirse alternatifi tom tom olabilir.. Saygılar.

evet garmin etrex i bizde avda kullanıoruz aracı bıraktığımız yeri ana nokta olarak belirliyoruz oraya yönlendirio ve yağmurda çamurda boynumuzda hiç birşey olmadı ..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2010, 23:27:14 »
Çok doğru.Ama pahalı cihazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2010, 10:58:03 »
6-7 aydır navitech kullanıyorum yazın tatilde 3500km yol yaptım hiç yanıltmadı memnunum. zaten şunuda göz önünde bulundurmak lazım türkiyede her şehirde her gün cadde isimleri yollar değişiyor mutlaka yanılma payı oluyor cihazlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2010, 15:44:18 »
Ahmet abi inşallah tavsiyelerim sizi pişman etmemiştir...
Bu konuda vermiş olduğunuz tavsiyenin doğruluğunu cihazı kullandıkça daha çok anlıyorum. Bence bu konuda yani navigasyon cihazı konusunda marka belirtmeksizin ve doğru tesbitlerle yapılmış bir tavsiye olduğunu düşünüyorum. Ben bu konuda çok kararsız kaldığım bir dönemde sizin bu tavsiyenizi okuyarak karar vermiştim ve tavsiyeleriniz doğrultusunda aldığım cihazdan çok memnun kaldım. O nedenledir ki  her tavsiye sorana sizin aynı mesajınızdan alıntı yaparak cevap veriyorum. Yeri gelmişken bir kez daha size teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2011, 23:20:48 »
Bu konuda vermiş olduğunuz tavsiyenin doğruluğunu cihazı kullandıkça daha çok anlıyorum. Bence bu konuda yani navigasyon cihazı konusunda marka belirtmeksizin ve doğru tesbitlerle yapılmış bir tavsiye olduğunu düşünüyorum. Ben bu konuda çok kararsız kaldığım bir dönemde sizin bu tavsiyenizi okuyarak karar vermiştim ve tavsiyeleriniz doğrultusunda aldığım cihazdan çok memnun kaldım. O nedenledir ki  her tavsiye sorana sizin aynı mesajınızdan alıntı yaparak cevap veriyorum. Yeri gelmişken bir kez daha size teşekkür ederim.
estağfurullah abi, biliyorum çok geç oldu ama uzun süredir yoktum buralarda. sonra pire için yorganı yakmamaya karar verdim, neyse zararın neresinden dönsek kardır diyelim bu saatten sonra.

navi konusunda yeni bir tavsiyem olacak, yalnız bu sefer olumsuz bir tavsiye ve affınıza sığınarak marka belirteceğim;

PİRANHA ALMAYIN.

ben sırf geri görüş kamerası bağlamak için navitech cihazımı satıp piranha galileo aldım, kamerayı 3 gün kullandım arızalandı. cihazı servise gönderdim, servis o kadar hızlı(!) ki 8. gün servis giriş kaydı açtı, ben yavaşlıktan şikayet edince bana ertesi gün yeni(!) cihaz gönderdiler. cihazın kullanılmış olduğunu bluetooth / geçmiş aramalar menüsündeki bir kayıttan anladım. servis sorumlusuyla görüştüm, binbir özürler, hemen gönderinler, falan, neyse gönderdik, cihaz "cihazda arıza bulunamadı kamera bağlantısını kontrol ediniz" notuyla geri döndü, sonra tekrar aradım o şahsiyetsizi, ağzıma geleni saydım, tekrar özürler falan, dün geri gönderdim. bakalım geri iademi gelecek yoksa değişecek mi?...

Piranhada müşteri memnuniyeti gibi bir dert yok, teknik servis lakayıt, muhattap bulabilmek mümkün değil...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2011, 00:44:52 »
mutlaka yeni çıkan igo primo işlemcili bir navigasyon alın.
ben next 4624 igo primo kullanıyorum oldukca hızlı.

navitech in yeni modellerinde var ayrıca 5 inch olanları da yeni cıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2011, 06:56:14 »
  Tekrar hoşgeldin Murat.
 Ben açıkçası Nokia'nın navigasyonunu kullanıyorum ve oldukça da memnunum.