0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
6400??? 6550bizimki
Ae101 için katalog verisi 3.vites 6000 devir 135 km/hız diyor.Zaten 140'da devir kesiciye giriyor araç.Vvti'larda da öyle olması gerek.Daha fazla yapıyor diyorsanız, ya şanzumanınız oynanmıştır, yada ibrenizi kalibre ettirme zamanınız gelmiştir.Aracın ağırlık boş olması, araçda filtre olması, aracın bu hızlara daha az zamanda ulaşmasını sağlar.şanzıman orjinal olduktan sonra, 50 tane de filtre olsa, bütün koltukları da sökseniz yapacağı hız aynıdır.
Ben bu konuda gerçekten bilirkişi olduğuna inandığım mühendis bir arkadaşımın söylediklerini aktarayım: -Standart 1.2, 1.3, 1.4, ve 1.6 vb. benzinli otomobillerde en yüksek vites ile birlikte 3000 devir aşağı yukarı yasal hız sınırı civarındadır. (Benim kullandığım arabalar da ortalama 5. viteste 3000 devirde 100km/h hız yapıyorlar) Bu oran fabrikalarda istenilerek yapılan ve ekonomi-performans konularında optimumu yakalamak maksadıyla yapılan bir ayar. Araç spor araba veya ticari ağır vasıta oldumu da ona göre ayarlar yapılıyor. 3000 devirin üzerinde aracı kullanmak motordaki aşınmayı artıracaktır. Motorun çok uzun ömürlü olmasını istiyorsanız 3000 devirin üzerine gerekmedikçe çıkmamak gerekiyor. Motoru açmak diye birşey yoktur, ancak sıfır arabalarda parçaların birbirine uyum sağlaması denen bir süre vardır ki o dönemde özellikle dikkatli olmak lazım, durduk yere 5000-6000 devirlere çıkıp da motoru açmak adına sıfır motorun aşırı bir biçimde aşınmasına sebep olunabilir. 3000 devirin üzerinde araç kullanımına perormans kullanım deniliyor. Bu yüksek devirlerde araç çok atak oluyor ancak hem yakıt ekonomisi hem de motorun sağlığı olumsuz etkileniyor. Bir daha belirtmekte fayda var bu anlatılanlar standart seri üretim benzinli binek otomobiller içindir. Altı ileri araçların bu konuda getirdikleri en büyük yenilik ise daha düşük devirlerde (yani daha az yıpranarak ve daha az yakarak) yasal hız sınırına ulaşabilmektir.
araç 5.viteste max. hızında tüketim daha azdır
?? nasıl yani yaa... 5. viteste 160 la giderken araç dahamı az yakıyor
örnek vercek olursak 90km. hızla 5. vitesle giderken gaza sonuna kadar bastığımız an ile.. araç 5. viteste max. hızında tüketim farkı nasıldır?
orda bir anlatım hatası olmuş....gaz pedalına sonuna kadar yüklenmek yerine yüksek hızı yakalayıp pedalı ortada tutmak denilmek istenmiş kanımca.....
yüksek ihtimal
eh bende biraz araba kullanmayı biliyorum sayılır...
ben teşekkür ederim... batı karadeniz iç anadolu sürekli araba kullanın rampa rampa rampa....
hep merak etmişimdir...şöyle bir soru sorsam; gaza bastığın oranda mı yakarsın yoksa yaptığın hız oranında mı yakarsı?örnek vercek olursak 90km. hızla 5. vitesle giderken gaza sonuna kadar bastığımız an ile.. araç 5. viteste max. hızında tüketim farkı nasıldır?
Anlayan arkadaşlar öyle anlamak istemişler Okurken anlayarak okununca anlatılmak istenen daha net anlaşılıyor Sorusuna göre cevap verdim, ve Hande Hanım'ın açıklaması yerinde olmuş daha türkçe anlatımla teşekkür ediyorum kendisine.